PROCESORY FIRMY. PINCAMD2 Obsah  Charakteristika firmy  Historie firmy  Vývojová řada procesorů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procesory Křemíkový čip, který řídí všechno dění v počítači
Advertisements

Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Lecture 5 Ing. Martin Molhanec, CSc.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Sběrnice vývoj a charakteristika. Motherboard (základní deska)
Motherboard. = deska plošného spoje tvořící základ celého počítače fyzicky slouží k osazení jednotlivých komponent a k přenosu dat mezi nimi data mezi.
INTERNET.
Procesory Filip Skulník.
Výpočetní technika Břetislav Regner Centrum výpočetní techniky Lékařská fakulta Masarykova univerzita v Brně.
Architektura systému Windows
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
Informatika - osobní počítač, procesor akademický rok 2012/2013
Lecture 3 Ing. Martin Molhanec, CSc.
Historie počítačů A) Předchůdci počítačů a) Abakus
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_2_1_04 Název vzdělávacího materiáluProcesory Jméno autoraIng. Bulka Josef Tématická.
Společnost AMD Založena 1. května 1969 v USA ve městě Sunnyvale v Kalifornii Zakladatelem je Jerry Sanders AMD a Intel podepisují smlouvu o vzájemném.
Procesory, Vnitřní a vnější paměti
PROCESORY Základní přehled.
Procesor (CPU – Central Processing Unit)
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Výrok „Počítače by jednou mohly vážit méně než 1.5 tuny.“ (časopis Popular Mechanics, 1949)
Vývoj architektury procesoru
PROCESOR Procesor je často charakterizován jako „mozek počítače“. Bez procesoru není počítač schopen vykonávat žádné operace. Počítá prakticky vše, co.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Počítače XV – CPU II Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Procesor. Na trh byl uveden v 70.letech minulého století a znamenalo to průlomv konstrukci počítače. Je to jakýsi mozek počítače, vykonává všechny instrukce,které.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Procesory.
David Klíma- 1 - Opáčko Celkové schéma základní desky Co je to čipová sada IRQ DMA Slot, patice Domácí úkol: zákl. deska pro P4.
Jitka Davidová ZŠ Nám. Bří Jandusů 7.B.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
= monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač
Procesory. Procesor Slovo pocházející z Latiny. Obecné označení jakéhokoliv zařízení schopného provádět operace s daty. Někdy je název používán jako synonymum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli.
Historie OS 1. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Procesory.
Windows Windows má skoro každý v počítači pokud nemají Apple.
Přehled a vývoj mikroprocesorů
AT (Advanced Technology)
Napsal: Michal Straka Třída: 3IT Rok: 2012/2013. OSNOVA Úvod – Co je to GPU? Historie firem AMD Radeon Nvidia Porovnání výkonu Závěr.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Procesory Něco o procesorech a jejich připojení Lukáš Mládek.
Začátky mikroprocesorů
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Hardware 2.
Procesory CPU Dříve MIKROPROCESORY.  elektronická souč. která rychle provádí výpočty (operace). Miliony aktivních prvků (tranzistorů)  časovač - vytváří.
U l t r a S p a r c T 1. 2 Program prezentace ₪ Zařazení procesoru ₪ Technická data ₪ Aplikace ₪ Shrnutí.
Procesory a paměti Petr Janoušek Miloš Bíba Tomáš Jelínek
OS Novell (NetWare) Pracovní skupina Filip Bartoš David Papež Martin Pavelka.
Procesory.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_04_PROCESOR.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Procesory Filip Vepřek.
Procesory Filip Vepřek.
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Hardware číslicové techniky
Vnútro osobného počítača
Intel Pentium (1) 32-bitová vnitřní architektura s 64-bitovou datovou sběrnicí Superskalární procesor: obsahuje více než jednu (dvě) frontu pro zřetěze-né.
Transkript prezentace:

PROCESORY FIRMY

PINCAMD2 Obsah  Charakteristika firmy  Historie firmy  Vývojová řada procesorů

PINCAMD3 CHARAKTERISTIKA FIRMY  AMD je globální dodavatel integrovaných obvodů pro osobní a síťové počítače a pro telekomunikaci. AMD vyrábí mikroprocesory, produkty založené na pamětech flash a podpůrnou elektroniku pro komunikační a síťové účely. AMD zaměstnává téměř lidí v továrnách v USA, Evropě, Japonsku a Asii a v obchodních zastoupeních ve velkých městech světa. Firma byla založena roku 1969 ve městě Sunnyvale ve Spojených státech.  AMD vlastní 16 podniků, které můžeme rozdělit na výrobní, montážně-kontrolní a na jakostní podporu.

PINCAMD4 HISTORIE FIRMY AMD 1  1. květen vzniká firma AMD (Advanced Micro Devices) s vkladem dolarů  listopad vzniká Am9300, 4-bitový MSI posuvný registr  květen AMD ukončuje svůj první rok s 53 zaměstnanci a 18 produkty  uveden první produkt vlastní výroby - Am2501  září firma se stává veřejnou společností, vydává akcií, jedna akcie má hodnotu 15 dolarů  AMD ukončuje pátý rok s 26,5 mil. dolary v prodeji  společnost vstupuje na trh se svým výrobkem AM9102  motto firmy: "Lidé na prvním místě, produkty a zisky počkají."  zavedena výroba procesoru 8080A a pamětí řady AM2900  Siemens a AMD zakládají Advanced Micro Computers (AMC)  AMD dosahuje hlavního stanoveného cíle: roční obrat 100 mil. dolarů  spolu s Intelem podepsána dohoda o výměně technologií mikroprocesorů a obvodů řady iAPX86  firma představuje INT.STD.1000, nejpřísnější standard jakosti v oboru  představena řada (32-bitové čipy)  spolu se Sony zavádí technologii CMOS

PINCAMD5 HISTORIE FIRMY AMD 2  únor končí pětiletý spor s firmou Intel, AMD jsou udělena všechna práva k výrobě a prodeji řady mikroprocesorů Am386  únor představeny první mikroprocesory řady Am486 (1 mil. tranzistorů)  leden firma začíná dodávat mikroprocesory Am486 do počítačů Compaq  10. březen federální soud potvrzuje práva společnosti AMD na mikrokód od firmy Intel pro matematický koprocesor 286  jaro uveden procesor AMD-K6  květen uveden procesor AMD-K6-2  uveden procesor AMD-K6-III  srpen představen procesor AMD Athlon, první procesor sedmé generace  obrat za první čtvrtletí roku překračuje poprvé v historii společnosti 1 miliardu dolarů  červen uveden procesor řady AMD Duron  srpen uveden procesor AMD Thunderbird  listopad uveden inovovavý Athlon XP s jádrem Thoroughbred  konec roku uvedení procesoru ClawHammer  jaro uvedení procesoru AMD Opteron známého pod kódovým označením SledgeHammer

PINCAMD6 AMD K5  Přišel po procesorech 486.  Má 4,3 mil. Tranzistorů  Cena byla v době uvedení na trh mnohem nižší než u Pentií.

PINCAMD7 AMD K6  8,8 mil. tranzistorů.  32 KB instrukční, 32 KB datová  obsahuje instrukce MMX.  Procesor lze přetaktovat minimálně o jednu úroveň.

PINCAMD8 AMD K6-2  K6-2 měla být konkurentem Intel Pentia II. Výkonnější je pouze v některých aplikacích a hrách díky podpoře instrukcí 3DNow!

PINCAMD9 AMD K6-3  256 KB L2 cache integrovánu přímo na chipu.  Vhodný do notebooků.

PINCAMD10 AMD ATHLON  Instrukce MMX a rozšířené instrukce 3DNow! (dalších 19)  Tento výrobek rozpoutal cenovou válku

PINCAMD11 AMD THUNDERBIRD  Obsahuje 256 KB L2 cache.  Nová patice s názvem Socket A (423 pinů).

PINCAMD12 AMD DURON  Duron je v podstatě stejný jako Thunderbird, ale velikost jádra je menší o 20mm 2 a menší velikosti L2 cache.  Dobrý pro 3D hry, dekódování DVD a mp3.

PINCAMD13 AMD ATHLON 4, XP, MP  Athlon 4 do notebooků  Athlon XP do desktopových procesorů  Athlon MP pro servery a pracovní stanice

PINCAMD14 ATHLON XP PALOMINO  Nová verze instrukcí 3Dnow! Professional (52 instrukcí)

PINCAMD15 ATL. XP THOROUGHBRED  Je nástupcem Athlonu XP s jádrem Palomino.  Plocha jádra se zmenšila na 80 mm 2

PINCAMD16 AMD K8 HAMMER  První 64-bitové procesory firmy AMD  Procesor zvládá jak 64-bitový, tak 32- bitový kód.

PINCAMD17 Zdroje   