Projekt Kreativní města Future City Game. 10.1.2015Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Zdravá škola.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Průřezová témata.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Informatika. Cíle výuky informatiky Studenti se mají seznámit se základními pojmy, problémy, postupy, výsledky a aplikacemi informatiky tak, aby je dokázali.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
© Berman Group. Komise pro strategický rozvoj 10. března 2015 Jana Hanušová Jan Vozáb Vilém Čekajle Město Písek.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Úloha facilitace při budování partnerství
Strategie regionu, obce
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Projekt Kreativní města Future City Game

Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je totiž neustálý proces, ne výsledek. Neexistuje žádná výsledná podoba města. Kultura a život v každém městě jsou dnes natolik bohaté, že pokud budou městští představitelé stále jednat podle starých vzorců, město se přestane rozvíjet. Inovace si v takovém prostředí žádá nových přístupů.“ (Charles Landry) „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je totiž neustálý proces, ne výsledek. Neexistuje žádná výsledná podoba města. Kultura a život v každém městě jsou dnes natolik bohaté, že pokud budou městští představitelé stále jednat podle starých vzorců, město se přestane rozvíjet. Inovace si v takovém prostředí žádá nových přístupů.“ (Charles Landry)

Snímek 3 Kreativní města Představte si město: bez lidí s lidmi, kteří jednají pouze dle individuálních potřeb a zájmů s lidmi, kteří se zajímají o dění ve městě s lidmi, kteří se na chodu města aktivně podílejí

Snímek 4 Kreativní města Kreativní města se řídí jednoduchou myšlenkou: „Klíčovým zdrojem pro rozvoj měst jsou sami lidé, kteří v nich žijí.“ (Charles Landry)

Snímek 5 Kreativní města? Pro plnohodnotné uplatnění demokratického přístupu v rozvoji měst, je zapotřebí, aby: politici byli otevřeni novým přístupům, veřejnost byla iniciativní, existovaly funkční nástroje komunikace, občané byli zapojeni nejen do plánování, ale i do rozhodování

Snímek 6 Participativní demokracie Účastnická demokracie je typ demokracie, který se – na rozdíl od zastupitelské demokracie – snaží o maximální zapojení občanů do politického a veřejného života společnosti. Usiluje o návrat k původnímu významu slova demokracie (řecky demos = lid, kratos = vláda).

Snímek 7 Výhody participace větší míra efektivity a zkvalitnění procesu přípravy strategických dokumentů (a rozhodnutí obecně), budování lepší komunikace (spolupráce) a celkové posilování důvěry veřejnosti v demokratický systém a v zástupce veřejné správy výsledkem procesu je řešení, které má výraznou veřejnou podporu (zúčastnění aktéři berou takové řešení více za své a mají daleko větší zájem kontrolovat jeho naplnění)

Snímek 8 Výhody participace zvyšuje možnost objevovat nová řešení (účastníci si vzájemně vyměňují informace, učí se jeden od druhého) dochází k budování nových vazeb a vztahů uvnitř dané komunity

Snímek 9 Co je Future City Game? dvoudenní workshop, kterého se většinou účastní obyvatelé města, v němž je hra pořádána účastníci různého věku a profesí se rozdělí do týmů hra má tři základní fáze: vytváření vizí, jejich testování a následné zpracování konkrétních nápadů hráči postupně plní deset kroků hry nejdůležitější fáze nastává často až po skončení hry, když se rozděluje zodpovědnost za realizaci výsledků workshopu

Snímek 10

Snímek 11 Čeho se dá s využitím FCG dosáhnout? podnítit město nebo jeho část k novému způsobu uvažování o jeho budoucnosti; iniciovat komunikaci a spolupráci mezi lidmi, kteří by spolu běžně nepracovali; podněcovat, obohacovat dovednosti lidí podílejících se na rozvoji města; nastartovat proces, který lidem umožní přicházet s vizemi a novými myšlenkami

Snímek 12

Snímek 13 V čem tkví klíč k úspěchu či neúspěchu FCG? motivace měst využít hru jako nástroj plánování zadání hry: obecná x konkrétní témata příprava hry: vztah zadavatel - partner - realizátor motivace účastníků a jejich výběr realizace výstupů: nápady x projekty x inovativní řešení tvorba sociální sítě: funkce a udržitelnost

Snímek 14 Děkuji Vám za pozornost! Mgr. Helena Dienstbierová Šimicová CpKP západní Čechy Americká 20, Plzeň