Ing. Tomáš Cajthaml. Podklady Čerpat bylo možné z dotazníku: Přímé dotazy Nepřímé – nutné odvodit z výsledků záznamů schůzek další informace Z rozhovorů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální katastrální mapa (reálný cíl v reálném čase)
Advertisements

Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR
Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Nauka o podniku Seminář 6..
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Prémiová automatická objednávka
Základy databázových systémů
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Adam Pechánek, Ján Ondrušek, Michal Táborský, Roman Machytka 1/7 ÚVOD Studie proveditelnosti.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Dynamické rozvozní úlohy
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Kdo chce být milionářem ?
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR MS_P01.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
GX SOLUTIONS, a.s. Výrobce a dodavatel komplexních řešení pro monitorování a správu různých typů vozového a strojového parku v rozličných oblastech působení.
Současné trendy outsourcingu mezd
INSPIRE 1. monitorovací zpráva za Českou republiku Konference Enviro-i-forum, Zvolen, JITKA FAUGNEROVÁ 1. monitorovací zpráva za Českou republiku.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednoduchý Keynesyánský model určení důchodu
Základní registr obyvatel
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Cvičení 1 – Úvod, formování trhu
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Analýza požadavků navštívených soukromých firem. Navštívené firmy Direct Parcel Distribution CZ s r.o. – Modletice 135, Říčany T-Mapy spol. s r.o.
Ekonomika informačních systémů
Jednosnímková metoda rovinaté území Jednosnímková metoda  rovinaté území Výškově členité území  ??? 7Digitální ortofoto Digitální ortofoto ortofoto v.
Odpovídající respondenti 9 odpovědí - obvykle management (7 odpovědí + 1x sekretářka), 1 odpověď z administrativy 6 firem lze označit jako doručovatelské,
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Zavádění a údržba informačních systémů
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ZÁKLADNÍ NÁSTROJ PROTI KORUPCI ING. PETR KAJNAR. SYSTÉM PRO OPTIMALIZACI NÁKUPŮ VE VEŘEJNÉM SEKTORU V PRAXI VYZKOUŠENÝ NÁVRH ŘEŠENÍ.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Kalkulace – základní pojmy, metoda kalkulace
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Výzkum uplatnění dat laserového skenování v katastru nemovitostí
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Systémy pro podporu managementu 2
Řízení zásob ve výrobním podniku
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Vysoká škola technická a ekonomická
České Budějovice, červen 2016
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Řízení zásob ve výrobním podniku
Transkript prezentace:

Ing. Tomáš Cajthaml

Podklady Čerpat bylo možné z dotazníku: Přímé dotazy Nepřímé – nutné odvodit z výsledků záznamů schůzek další informace Z rozhovorů konaných při schůzkách s uživateli adres

Ze záznamů konzultací – I. Požadavky na úpravy datového modelu adres: provázanost adres s č.p. (např. jedno č.p. a 2-3 č. orientační) vazba PSC – obec, jedno PSČ má i 99 obcí a nejsou též dopravně optimalizované - rozdělení míst se stejným PSČ řekou, správní hranicí apod.)  Ušetření nákladů na práce Otázky týkající se kvality dat adres: Úplnost - uvedení i adres nezkolaudovaných staveb  Zefektivnění a zvýšení kvality výsledků = ušetření nákladů odběratele

Ze záznamů konzultací – II. Doplnění dat o další informace: zejména geokódy: pro efektivnější rozvážku a tím optimalizaci rozvozových firem využití souřadnic namísto GPS  zefektivnění a zvýšení komfortu, orientace = snížení nákladů na straně odběratele Doplnění o další služby: data ve více souřadnicových systémech validace adres  jednodušší implementace aplikací třetích stran  ušetření nákladů na straně odběratele

Dotazník – přímé otázky 23. Kolik pracovníků se ve Vaší firmě věnuje zpracování adres? 24. Kolik finančních prostředků vynaložíte ročně za nákup dat adres? 25. Odhadněte roční náklady, které Vaše organizace vynaloží na zpracování adres (mimo nákladů na pořízení dat adres).

23. Kolik pracovníků se ve Vaší firmě věnuje zpracování adres? až 5 Adresy se upravují pouze při vkládání do systému - zavádění nového klienta - celá adresa nebo při zakládání balíku do systému - pouze PSČ => Průměrný počet cca 3 pracovníků

24. Kolik finančních prostředků vynaložíte ročně za nákup dat adres? OdpověďpočetSumarizovaně do Kč 0 – Kč33 [25%] – Kč29 [75%] 0 – Kč7- Otázka změněna na větší podrobnost Dá se předpokládat, že většina firem utratí ročně do Kč za data adres

25. Odhadněte roční náklady, které Vaše organizace vynaloží na zpracování adres (mimo nákladů na pořízení dat adres). Odpověďpočet 0 – Kč4 [30%] – Kč9 [70%]

Dotazník – nepřímé dotazy 17. Vyskytují se nepřesnosti v adresách, které Vám způsobují problémy při Vašich činnostech? Odpověďpočet Chybně uvedené adresy 9 Zastaralá adresa5 Chybějící adresy5 Nesprávná lokalizace 5 Nejasné adresy3 Jiné2

18. Jaké jsou důsledky těchto chyb? Špatná navigace řidiče => zdržení při doručování zásilek. Jelikož se snažíme s digitálními daty provádět vše automatizovaně, tak se stává, že při propojení čísla popisného z KN s číslem popisným z adres se výsledně "přitáhne" pouze jedno číslo orientační - při výskytu více čísel orientačních k číslu popisnému (problém korektních vazeb) Nepřesné výstupy => mnoho manuální práce. Zpomalení práce => zdržení: Správnost adres ovlivňuje produktivitu řidičů na svoz/doručovacích trasách. V případě nižší produktivity je tento problém patrný i v celkových nákladech na svoz/rozvoz balíků. Těžké je ovšem kvantifikovat vliv špatných adres.

19. Upravujete ještě získaná data ve svých aplikacích? OdpověďPočet Ano12 Ne4

Typy chyb – nutné úpravy dat adres

Odhad průměrných nákladů Průměrný počet zaměstnanců zabývající se zpracováním adres = 3 Vynaložené finance na nákup = cca Kč /rok Další náklady s tím spojené = cca Kč / rok Další náklady – některé firmy používají komerční SW, i ESRI atp. – nelze přesně specifikovat => : 3* = Kč Dolní odhad ~ – Kč prům. firmy

Hledání možných rezerv/úspor Při úpravě dat adres -> snížení množství práce, kterou je nutné vynaložit na úpravy adres osobní náklady stále vysoké 2/3 uživatelů adres dále data upravuje Důvody nutných úprav: formát dat = úpravy datového modelu chyby v adresách = zvýšení kvality