Obhajoba maturitní práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace poznámka.
Advertisements

Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Nástroj pro prezentace
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Jak vytvořit prezentaci
Jak tvořit prezentace?. Při tvorbě prezentace dbáme na pár základních pravidel.
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Zásady správné prezentace
Vytváření prezentace v PowerPointu
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Obrázky poskytla firma Complex,
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
PowerPoint 2007.
Zásady práce s prezentacemi
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Prezentace.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Nástroj pro prezentace
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zásady tvorba prezentace Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf13 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Zásady tvorby prezentace
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
HŇUPÍKOVA prezentace Čeho se vyvarovat  Rozdílná pozadí na snímcích  Mnoho efektů Různé přechody snímků Různé přechody snímků Různé textové efekty.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Prezentace Ing. Miluše Sedláčková.
PREZENTACE.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Nástroj pro prezentace
Panel úloh.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Jak (ne)má vypadat prezentace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Obhajoba maturitní práce Příklad nevhodné prezentace Ing. Tomáš Fuk, MBA

Chyby prezentace pestrobarevné pozadí snímku Výrazná barva pozadí snímku odpoutává pozornost a způsobuje ve svém důsledku špatnou čitelnost. Ve spojení s projekčním zařízením a za denního světla se stane text zcela nečitelným. volba písma – velikost, font, řez Nejlépe čitelným písmem je bezpatkové rovné písmo. Více typů písma volíme pouze v e výjimečném případě, pokud chceme nějakou informaci zvýraznit.. Totéž platí i o užití barev písma. Cokoli odvádí pozornost od obsahu sdělení, je problematické. Zcela nevhodná jsou ozdobná písma. kontrast mezi pozadím a písmem – nečitelnost Čím větší je kontrast mezi pozadím snímku a písmem, tím lepší je čitelnost. Pozor ale na přílišné barevné „přeplácání“ snímku. Přílišná barevná pestrost je stejně nevhodná, jako monotónní ztvárnění. rozvržení snímku Snímek má být zaplněn rovnoměrně, je vhodné zachovávat proporce mezi větším nadpisem a menším písmem ve sdělení. Není vhodné vypisovat podrobně celý text (jako je to v tomto případě), ale použít body – odrážky, kterých by mělo být cca šest.

Přechody snímků a animace nesmí působit rušivě a odpoutávat pozornost od obsahu sdělení Zcela kontraproduktivním je například animace obsáhlého textu po písmenech. rychlost přechodů a animací Nejvhodnější přechody a animace jsou středně rychlé. Pomalé zdržují plynulý tok prezentace, příliš rychlé naopak navozují nervozitu. střídmost v použití přechodů a animací Hlavním cílem prezentace je předvést posluchačům určitý obsah – ne jim prezentovat technické možnosti prezentačního programu. Mnoho efektů a „kudrlinek“ se blíží ve výsledku spíše k cirkusovému představení než k prezentaci. multimédia a zvuky Zvukové efekty, video a jiné multimediální útvary používáme pouze v odůvodněných případech (např. filmová ukázka výrobního procesu z tovární haly, animace práce motoru, …). Různé zvuky např. při kliknutí myši nepůsobí dobře.

Grafika - chyby rozložení na snímku poměr grafických objektů nesourodé objekty – klipart ve stupních šedé x černobílý podélně deformovaný klipart x barevná fotografie formát pozadí

Grafy rozdílná velikost nevhodné rozmístění drobné popisky špatná čitelnost nevhodné pozadí snímku

Nejčastější chyby při prezentování nevytýčení cíle špatný závěr prezentace průměrný první dojem nepřesvědčivé vystupování nedostatečná komunikace s posluchači syndrom lepicí podlahy

Nejčastější chyby při tvorbě prezentace špatné pozadí snímků nevhodný typ, velikost a barva písma chybné rozložení objektů na snímku nevhodný výběr objektů – grafika, … nevhodný výběr informací – zahlcení textem přemíra efektů a nadbytečných animací špatné načasování

Zapomněl jsem poděkovat za pozornost Kontakt: tomasfuk@spssol.cz mobil +420 111 222 333