Společnost Erste Group IMMORENT (EGI)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu.
Česká spořitelna.
LEASING z pohledu daně z příjmu
Pojištění úvěrů pro české investice v zahraničí Nový produkt dle VPP „If“ pro investiční úvěry poskytnuté finančními institucemi.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Ekonomická gramotnost Hypotéky a spotřebitelské úvěry.
IAS 17 - Leasing ..
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Ekonomika investic.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_156.
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Finanční analýza.
Akvizice společností Financování akvizic
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Označení materiálu: VY32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_03 Název materiálu: CIZÍ A VLASTNÍ ZDROJE Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
Mezinárodní obchod a pohyb kapitálu
Stavební spoření Jaká bude celková naspořená částka na konci roku v případě stavebního spoření, kde spoříme pravidelně na konci každého měsíce částku 1700.
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Finanční výkazy obchodních společností
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Zdroje financování stavební zakázky Přednáška byla zpracována za podpory grantového projektu financovaného z Fondu rozvoje vysokých škol (FRVŠ) č. 2005/2009.
IAS 17 Leasingy. Cíl standardu Stanovit účetní pravidla pro zobrazení leasingů v účetních závěrkách nájemců a pronajímatelů.
Alternativní zdroje financování prof. Ing. Jiří Polách, CSc.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_20 Název materiáluHypotéka.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_19 Název materiáluLeasing.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZADLUŽOVÁNÍ Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Finanční matematika 2. část
Kód vzdělávacího materiálu:
Aktivní bankovní operace – úvěry
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
IAS 1 Prezentace účetní závěrky
FINANČNÍ GRAMOTNOST PASIVA ZŠ HEJNICE Z. Hyxa.
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
Modelace úvěru BD Vánek
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Část VI: Hypoteční úvěry
Souhrnné informace Kontaktní údaje: Jindřišská 889/17, Praha 1
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Společnost Erste Group IMMORENT (EGI) Leasing, pohodlná cesta k nemovitosti Aktuální trendy ve financováni industriálních hal / výhody leasingového financovaní Josef Bláha vedoucí oddělení financování komerčních nemovitostí v ERSTE Group Immorent ČR s.r.o.

Představení společnosti Erste Group Immorent ČR Značka Erste Group Immorent = leasingové financování a úvěrové financování Leasing prostřednictvím společností z Erste Group Immorent ČR s.r.o. (EGI) Úvěry prostřednictvím České spořitelny a.s. EGI je 100% dceřiná společnost Erste Group IMMORENT AG (člen skupiny ERSTE Group Bank) Centrála v Praze Leasing komerčních nemovitostí: finanční leasing či operativní leasing Služby - Financování projektů a s ním spojené právní a daňové poradenství - Monitoring projektu/ stavby až po kolaudaci

Leasing nemovitostí – základní pojmy Co to je leasing nemovitostí? -Leasing je méně známou alternativou pro financování hal, ačkoli poměrně rozšířenou -Leasing je vhodný zejména pro menší a středně velké firmy, které plánují vlastnit halu po delší dobu a chtějí podíl vlastních zdrojů na této investici držet na spodní hranici Kdo si může „naleasovat“ nemovitost? -Logistické, obchodní a výrobní společnosti, firmy poskytující služby -Komunální sféra Co bývá nejčastěji předmětem leasingu nemovitostí: -výrobní haly a logistické areály -kancelářské budovy -maloobchodní nákupní centra a hypermarkety

Leasingový pronajímatel Princip leasingu nemovitostí - obecně EGI Leasingový pronajímatel - Koupí stávající nemovitost a pozemek - Financuje a monitoruje výstavbu - Po kolaudaci pronajímá nemovitost Leasingový nájemce - Užívá nemovitost popř. ji dále podnajímá - Po uplynutí smluvní doby si klient musí či může nemovitost odkoupit do svého majetku (finanční vs. operativní leasing)

Výhody leasingu nemovitostí od IMMORENTu Delší doba financování Předmět leasingu lze ve srovnání s úvěry financovat dlouhodoběji (15 let i déle), měsíční splátky jsou nižší a jsou přizpůsobeny výnosům z předmětu leasingu Nižší podíl vlastních zdrojů Podíl vlastních zdrojů ve srovnání s úvěrem je nižší, obvykle stačí 20%-25% celkových investičních nákladů Atraktivita leasingových splátek Individuální finanční modely “šité na míru“ / stanovení výše zůstatkové hodnoty, nižších náběhových splátek, zohlednění sezónních výkyvů apod. Daňová uznatelnost leasingových splátek Ta část leasingové splátky, která obsahuje odpis a úrok je zahrnutelná do daňově uznatelných nákladů (optimalizace hospodářského výsledku)

Výhody leasingu nemovitostí od IMMORENTu Náklady na mezifinancování při výstavbě Náklady vzniklé od zahájení výstavby do splatnosti první leasingové splátky bývají splatné teprve po kolaudaci Financování podle mezinárodních účetních standardů IFRS / off-balance efekt výhodné pro mezinárodní společnosti. Předmět leasingu není evidován v účetní rozvaze, čímž dochází k vylepšení poměrových ukazatelů firmy zvýšení rentability celkového kapitálu (ROE), ukazatel zadluženosti zůstává nezměněn Dodatečné uvolnění likvidity při zpětném leasingu Pokud již nemovitost vlastníte, lze zpětným leasingem posílit kapitál firmy Související služby Právní a daňové poradenství po dobu trvání leasingu (osvědčené smluvní vzory) Monitoring stavby v případě developmentu (od fáze plánování až do kolaudace)

REFERENCE CTP, VPS Logistics, Atona Blansko, Feico Spedition, Frost Logistics, Plastika, REWE (Penny Markety) a další

CTP – průmyslové, logistické a office parky Leasing nemovitostí CTPark Divišov CTPark Humpolec CTPark Brno – Černovická terasa CTPark Ostrava – Hrabová Bor u Tachova Brno – Spielberk Office Center

Atona Blansko Leasing nemovitostí Nová výrobní hala pro společnost Atona, zabývající se obráběním plechů laserem a výrobou karosářských dílů

Aktuální trendy ve financování hal -Jak pro úvěrové tak pro leasingové financování platí, že nutnou podmínkou jsou: -platné stavební povolení -zajištěný pozemek vč. přístupu -zajištěná předpronajatost haly či dostatečný rating klienta, který se o financování uchází, včetně jeho business plánu -sledování základních parametrů LTV (65%-75%), DSCR min 120% -DSRA (deponovaná rezerva na zajištění splátek na 2-6 měsíců) Na druhou stranu požadavky klientů kladou nároky na: -nižší podíl vlastních zdrojů -flexibilnost v možnosti splácení (předčasné splátky) -flexibilnost v průběhu financování (úpravy splátek dle vzniklé situace, přístavby apod.) -vyšší nesplacenou část na konci financování (tzv. balloon payment)

Obraťte se s důvěrou na nás! Erste Group IMMORENT ČR, s.r.o. Budějovická 1518/13A 140 00 Praha 4 Tel.: 602 218 886 E-mail: Josef.Blaha@immorent.com