Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plemena ovcí.
Advertisements

OUESSANTSKÁ OVCE.
Zlatý retrívr (golden retriever)
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
KLASIFIKACE DRŽENÍ TĚLA
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Medvědi.
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Naše zvířata Skrčci.
Slovenský kopov.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pejsci.
Ještěři.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Hedvika Vonásková, 4.B Jezevčík
Labrador, labrador retriever
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
SAVCI NAŠICH EKOSYSTÉMŮ
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Zjednodušený přehled třídy savců
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Jack russel teriér.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Praktická maturita Jana Němcová, 4.B Beagle JN.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
Irský tinker.
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Transkript prezentace:

Small Munsterlander

byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských španělů. Malý münsterlandský ohař je univerzální lovecký pes, který se vyznačuje vrozenou houževnatostí. Je vynikajícím stopařem v těžkých klimatických podmínkách. Utváření plemene se přičítá Edmundu Lenskému, který se během křížení nejvíce zasloužil o tyto žádané a oceňované vlastnosti zmíněného plemene. V roce 1912 založil klub Malého münsterlandského ohaře. V Německu tohoto psa také nazývají detektivem.

Malý münsterlandský ohař je plemenem loveckých přátelských psů. Je to nejjemnější pes mezi všemi stopaři. Hlava má ušlechtilý tvar, je mírně klenutá, se silnými čelistmi a silným a dlouhým čenichem. Oči jsou hluboko posazené, mají tmavo-hnědou, případně oříškovou barvu. Čenich nosu je hnědý. Uši jsou visící, široké, lehké, klínovité, na koncích zaostřené, vysoko nasazené, s dlouhou, roztřepenou srstí. Krk středně dlouhý, svalnatý, mírně klenutý. Tělo má hluboký, prostorný, ne však sudovitý hrudník, se středně dlouhým a pevným hřbetem. Hrudní končetiny jsou rovné, dobře stavěné. Pánevní končetiny mají "kalhotky". Tlapky mají silnější zápěstí. Ocas je středně dlouhý, s dlouhou vlajkou, je nesený rovně, na konci může být mírně zahnutý.

Pes má v kohoutku cca 54 cm, s odychylkou v mezích standardu +/- 2 cm. Fena má v kohoutku 52 cm, s odchylkou v mezích standardu +/- 2 cm. Délka těla do ramen po konec hýždí by neměla převyšovat výšku v kohoutku o více než 5 cm

Malý münsterlandský ohař váží v rozmezí 14,5-15,5 kg.

Malý münsterlandský ohař má středně dlouhou, hustou, k tělu přiléhající, hladkou a nezkadeřenou srst, na uších dlouhou a roztřepenou, která vytváří na nohách nádherné výčesky a na ocase bohatý závoj. Zbarvení je: bílé s hnědými tečkami a skvrnami nebo nádechem, často s bílou náprsenkou nebo skvrnou. Na čumáku a na obočí někdy můžeme vidět rezavé známky. Srst vyžaduje jen minimální péči.

Malý münsterlandský ohař je pohyblivý, živý, nikoliv však nervózní, lovecký pes. Je dobrosrdečný, přívětivý a důvěryhodný, téměř vždy má dobrou náladu. Velice miluje děti. Skvěle se cítí v městském bytě, svému pánovi přináší pantofle i noviny.

Malý münsterlandský ohař vyžaduje hoodně pohybu a dlouhé procházky

Malý münsterlandský ohař se v průměru dožívá 13 až 14 let

Stopař. Účastník výstav. Aportér

Lovecký pes a společník