Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praktická maturita Jana Němcová, 4.B Beagle JN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praktická maturita Jana Němcová, 4.B Beagle JN."— Transkript prezentace:

1 Praktická maturita Jana Němcová, 4.B Beagle JN

2 Obsah Popis Zbarvení bíglů Výcvik psa Pomůcky Hračky
Péče o oči, uši a srst Výživa Velké psí desatero Fotografie mého Mártíka Odkazy na internetu a ostatní zdroje Závěr

3 Popis Bígl (Beagle) je statný a kompaktně stavěný lovecký pes. Je to veselý pes, jehož základním úkolem je lovit především zajíce. Je také přívětivý a čilý, bez náznaku útoku či bázlivosti. Obvyklá váha tohoto psa je kg. V kohoutku má 33 až 40 cm. Bígl se průměrně dožívá 13 let. Hlavu má dosti dlouhou, silnou. Lebka je mírně klenutá a mírně široká s nepatrným vrcholem. Oči má tmavě hnědé nebo oříškové, dosti velké, nijak hluboko posazené ani vypouklé, jsou dobře oddělené, s mírným a přitažlivým výrazem. Uši má dlouhé, na koncích jsou zakulacené, natažené vpřed dosahují téměř k nosu, jsou nízko posazené. Ocas je statný a mírně delší, je vysoko posazený, nesený zvesela, ne však v zakřivení na záda, je dobře osrstěný, špička ocasu je vždy bílá. Přední končetiny má rovné, lokty pevné. Zadní končetiny má pevné a svalnaté. Pohyb a chůze jsou volné, s dlouhými kroky předních končetin a s charakteristickým vyhazováním zadních končetin

4 Zbarvení bíglů NAROZENÉ ŠTĚŇÁTKO SE JEVÍ NEJPRVE POUZE ČERNÉ NA BÍLÉM PODKLADĚ S OJEDINĚLÝMI HNĚDÝMI CHLOUPKY V ČERNÝCH MÍSTECH. HNĚDÁ BARVA POSTUPNĚ SÍLÍ, A TO NA HLAVĚ, OCASU A KONČETINÁCH. TOTO ZABARVOVÁNÍ MŮŽE PRAKTICKY TRVAT CELÝ ŽIVOT PSA. TAKŽE TRIKOLORNÍ PES MÁ VĚTŠINOU BÍLOU TLAMU A LYSINU S HNĚDOU HLAVOU A UŠIMA. TAKTO ZBARVENÍ BÍGLOVÉ MAJÍ RŮZNĚ VELKÉ PLOTNY ČI SKVRNY ČERNÉ, HNĚDÉ A BÍLÉ BARVY.  JE TO ZBARVENÍ NEJBĚŽNĚJŠÍ A MNOHDY JE MYLNĚ VYKLÁDÁNO JAKO JEDINÉ SPRÁVNÉ. TENTO TYP ZBARVENÍ V NĚJAKÉ VARIANTĚ  SE RODÍ TÉMĚŘ 80% BÍGLŮ. HNĚDÁ BÝVÁ V ODSTÍNECH OD SVĚTLE HNĚDÉ AŽ ŽLUTÉ AŽ PO VÝRAZNOU ČERVENOU HNĚDOU. BARVA SEDLA JE OD ČERNÉ, PO HNĚDOČERNOU, SEDLO MŮŽE BÝT BUĎ CELISTVÉ, NEBO MŮŽE BÝT ROZDĚLENO NA RŮZNĚ OHRANIČENÉ NEPRAVIDELNÉ PLOTNY. TO, JESTLI BUDE MÍT I DOSPĚLÝ PES VÝRAZNÉ TMAVÉ SEDLO ZÁLEŽÍ NA DĚDIČNOSTI. U VELKÉ SKUPINY BÍGLŮ SEDLO VÝRAZNĚ V PRŮBĚHU ŽIVOTA ZESVĚTLÁ DO RŮZNÝCH ODSTÍNŮ ČERNOHNĚDÉ AŽ HNĚDÉ. DALŠÍ VARIANTOU TRICOLORNÍHO ZBARVENÍ JE PES S VYSOKÝM PODÍLEM BÍLÉ BARVY, KDE HNĚDÉ PLOTNY A SEDLO JSOU REDUKOVÁNY DO PÁR NEPRAVIDELNĚ OHRANIČENÝCH, ZPRAVIDLA OVÁLNÝCH SKVRN KDEKOLIV NA HŘBETĚ A NA BOCÍCH.  

5

6 Výcvik psa Důsledně naučte svého psa základním povelům ( ke mně, sedni, zůstaň Mějte na paměti, že soustředěnost psa při učení je první podmínkou úspěchu. Naučme se psům rozumět. Věnujme psům dostatečnou péči a pozornost, přistupujme k nim s vědomím, že budou odrážet ve svém chování naše vědomosti

7 Pomůcky Různé obojky: Vodítka : Náhubky:

8

9 Hračky

10 Péče o pejska Péče o bígla není složitá. Prakticky je nenáročná.
Pokud váš chlupatý kamarád vypadá naprosto zdravě, nemá na těle žádné výrůstky, je běžně živý, hravý, netrpí zácpou ani průjmem Na první pohled zdravou srst, stačí s ním zajít na běžná očkování k veterináři Občas vykoupat, vyčistit uši, prohlédnout zuby a občas také vykartáčovat.

11 Péče o oči Tvorba tzv. ospalků, které se tvoří každé ráno, není problémová. Suché útvary lehce sundáte např. pomocí kosmetického tampónku. Na péči o okolí očí existují přípravky, které čistí i desinfikují.

12 Péče o uši Mírné zašpinění ucha ušním mazem je běžné
Znečištěné ucho vyčistěte následujícím způsobem: Pořiďte si roztok na rozpouštění mazu v uších Pak už jen vytírejte papírovým kapesníkem namotaným na prstu

13 Výživa Výživa je velice důležitá pro psa i jakékoliv zvíře
Mohou to být pouze suché granule nebo i kapsičky

14 Velké psí desatero 1. Vybírej svého psa pečlivě a s rozumem.
2. Uvědom si, že pes je živá bytost, která potřebuje ke štěstí více než jen kus masa. 3. Pochop, že pes je jiný než člověk. Jinak vnímá, jinak cítí, jinak řeší své problémy. Dej si práci, hleď ho dobře poznat a porozumět mu. 4. Vycházej z faktu, že pes má sice vysokou přirozenou inteligenci, ale ani on učený z nebe nespadl.

15 5. Pamatuj, že základem tvého vztahu k zvířeti musí být poctivost a spravedlnost.
6. Měj stále na paměti, že ty a tvůj  pes nejste na světě sami. 7. Dbej zákonů a nařízení, i když je někdy považuješ za přehnané. 8. Nemysli si, že jsi ovládl  veškerou dosažitelnou moudrost.

16 9. Oceňuj věrnost svého psa a nikdy nezapomeň, že ty jsi středem jeho světa  a tvůj dům je jeho domovem. 10. Nikdy neopouštěj svého psa v nesnázích, v nemoci nebo v okamžiku smrti.

17 Fotografie mého Mártíka

18

19

20

21

22

23 Zdroje informaci Moje fotografie

24 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Praktická maturita Jana Němcová, 4.B Beagle JN."

Podobné prezentace


Reklamy Google