GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu
Aktuální Státní mapové dílo
INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Zdroje dat GIS Sekundární Primární Vstup dat do GISu:
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
INSPIRE Závěry testování v České republice Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen,
Vypracoval: Ptáček Ondřej H2KNE1, L Digitální topografické mapy (Zabaged, DMÚ, internetové portály)
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Webové mapové služby OGC v praxi Ing. Stanislav Holý RNDr. Štěpán Kafka Help service remote sensing, ISSS
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
CIS Cizinecký informační systém
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
1 Elektronická evidence paleontologických sbírek na příkladu paleontologických kolekcí České geologické služby Pavel Bokr, Petr Budil, Jan Sedláček, Marika.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Petr Kubíček, INTERGRAPH CR.
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Publikujeme s Autodesk MapGuide v.5.0 Ing. Jan Růžička, Dr. Ing. Jiří Horák VŠB-Technická univerzita Ostrava
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Geoportál – příspěvek ČÚZK pro naplňování směrnice INSPIRE Petr Dvořáček – Zeměměřický úřad Ivana Valdová – Český úřad zeměměřický a katastrální Workshop.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Tato prezentace je součástí projektu TD Zvýšení efektivity ochrany autorských práv v kartografii a geoinformatice. Projekt je realizován za finanční.
APLIKOVANÁ GEOINFORMATIKA
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Editační principy a postupy Portálu ÚAP ZK
Podmínky užití dat ČÚZK
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Transkript prezentace:

GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU Ing. Petr Dvořáček Ing. Bohumil Vlček ISSS, Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006

Geoportál ZÚ Obchodní modul (internetový obchod) 2. Mapové služby Komplexní internetové řešení pro  prodej a  poskytování produktů ZÚ souborová data (ZM rastrové, ortofotomapy, ZABAGED®, ….) analogové mapy mapové služby Obchodní modul (internetový obchod) 2. Mapové služby od 1.6.2005 od 1.2.2005 ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Geografické podklady spravované ZÚ Základní mapy středních měřítek – ZM 10, ZM 25, ZM 50, ZM 100, ZM 200 Státní mapové dílo v měřítku 1:5000 Základní báze geografických dat České republiky (ZABAGED®) Ortofoto České republiky Mapy správního rozdělení Tématická státní mapová díla Vektorové soubory správních a katastrálních hranic s databází pro měřítka 1:10 000 a 1:50 000 (GEONAMES, archivní dokumenty z ÚAZK,……) ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Poskytování informací - Metadata Podle standardu ISVS 1.2. pro všechny produkty nabízené obchodním modulem. Metadata jsou zobrazována ve dvou úrovních: 1. - základní informace o produktu, jeho výdejní jednotka a cena. Ke každému produktu je zobrazen grafický náhled. V druhé úrovni jsou veškeré dostupné detaily o produktu. ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

MS ZÚ – rozsah služeb WMS služba dle specifikace OpenGIS WMS 1.1 ArcIMS služba (Image Service a MetadataService) Datové sady začleněné do Mapových služeb: vektorová data ZABAGED® vektorový soubor správních a katastrálních hranic rastrová data RZM 10 rastrová data RZM 50 rastrová data MČR 500 Ortofoto ČR ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Mapové služby ZÚ Publikování dat, která spravuje a aktualizuje Zeměměřický úřad - nejaktuálnější data, - u vektorových dat odborně připravený datový model spolu s legendou pro zobrazení Optimální a jednotná vizuální podoba - významné zejména při zobrazování složitého modelu databáze ZABAGED® jako kartograficky vizualizovaného topografického modelu s možností dotazů do databáze. Bezešvý obraz dat umístěn v souřadnicovém systému JTSK. Pro uživatele, který nevlastní aplikační software je k dispozici WMS klient (GeoProhlížeč ZÚ), umožňující pracovat s daty v prostředí Internet Explorer. Bezpečnost publikovaných dat je zajištěna autorizací přistupujících uživatelů ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Přístupy na webové stránky geoportal.cuzk.cz Roční statistika 2005   Přístupy na webové stránky geoportal.cuzk.cz počet unikátních přístupů (součet za dny) 84570   celkový počet přístupů 385099 Pozn : za měsíc leden 2006 přesáhl počet unikátních přístupů hranici 10 000. Ke dni 31.1.2006 bylo v Obchodním modulu registrováno 2641 uživatelů. ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Využití mapových služeb Geoportálu Odezvy WMS ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Probíhající další rozvoj Geoportálu Zjednodušování administrativních úkonů – zpracování vyřizované objednávky Převod do anglické verze Zpřístupňování dalších datových sad ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Výběr dat v Obchodním modulu - náhledy listů 1 klik ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Výběr dat v Obchodním modulu - náhledy listů 2 ortofoto ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Zařazení SM 5 do mapových služeb Polohopisná složka Státní mapy 1 : 5000 Nejaktuálnější dosažitelná data Koncem 2. čtvrtletí ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Císařské otisky map Stabilního katastru v Geoportálu Začlenění datových sad z archivních fondů do nabídky Obchodního modulu – od 3. čtvrtletí 2006 Nahlížení na data nově vytvořenou aplikací - „prohlížečkou“- od září 2006 Pozn.:Nebude v nabídce WMS a ArcIMS služeb, protože data nejsou transformována do S-JTSK ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Ortofoto České republiky z Geoportálu ZÚ Barevné ortofoto s rozlišením 0,5 m Zobrazení území z let 2003 až 2005 Opakování snímkování v intervalu 3 let ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Aplikace Mapových služeb - SSHR Informační systém pro plánování civilních zdrojů (garant Správa státních hmotných rezerv, podpora T-soft s.r.o.) ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Aplikace Mapových služeb - CRR Využití v Mapovém Serveru Centra pro regionální rozvoj České republiky WMS služba RZM 10 ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006

Na shledanou na http://geoportal.cuzk.cz/ Děkujeme za pozornost Na shledanou na http://geoportal.cuzk.cz/ ISSS Hradec Králové 3. - 4. dubna 2006