Vietnam.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Advertisements

GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Globální svět.
Vývoj politické mapy světa
MOLDAVSKO.
VY_32_INOVACE_ 10 Asie - Jihozápadní Asie
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Sídla.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Světové hospodářství Quinta, první ročník.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_180 NázevVietnam Téma hodinyJihovýchodní.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Ekonomické dělení států světa
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Stupeň rozvoje států světa
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
ASIE.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
EVROPA Martin VRZALA.
Obyvatelstvo.
PORTUGALSKO.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Austrálie.
Planeta Země jako součást
Geografické údaje Řecka
Viet Nam.
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Nástin hospodářských problémů Čínské lidové republiky a rozvojových zemí od druhé světové války do roku 1990.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
Obyvatelstvo a sídla.
AFRICKÉ SLUMY SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AFRIKY
Asie Jihovýchodní Asie.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Asie Jihovýchodní. Přírodní podmínky  Poloostrovy  Zadní Indie, Malajský X  Ostrovy  Sundy  Velké - Borneo, Sumatra, Jáva, Celebes,  Malé,  Filipíny.
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
ASIE.  Největší světadíl (8,6% povrchu Země, 29,9% souše)  Nejlidnatější – cca 4 mld. (60% populace)  ½ obyvatel – do 20 let  Hlavně S a V polokoule.
VY__III/2__INOVACE__230 ZEMĚPIS Asie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_18 Název materiáluVýchodní.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Soudobý svět Ekonomický pohled
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Chorvatsko Open Presentation.
Nejlidnatější světadíl
Irsko Open presentation.
Švédsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Britské impérium – Britské impérium – 1922.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Nauru Dostupné z :
Transkript prezentace:

Vietnam

Vietnam (Socialistická republika Vietnam) je stát v jihovýchodní Asii na východě poloostrova Zadní Indie při pobřeží Jihočínského moře s více než dvoutisíciletou historií. Jeho sousedy jsou Kambodža, Čína, Laos. Je to velmi chudá země s velkým zalidněním (83 535 576 obyvatel). Přes celkové snižování chudoby ve Vietnamu zde existuje řada oblastí s nízkou životní úrovní.

Ekonomický vývoj Vietnamu je v posledních letech více než uspokojivý Ekonomický vývoj Vietnamu je v posledních letech více než uspokojivý. Dosud však přetrvává řada nedostatků a překážek ve využívání dosažených ekonomických ukazatelů. Patří k nim korupce, nedokonalá legislativa, nízká efektivita výroby, plýtvání přírodními zdroji či špatné hospodaření zejména státních podniků.

Angola

Angola má kvůli čtvrt století trvajícím bojům rozvrácenou ekonomiku. Rozloha Angoly je 1 246 700 km², což ji činí třicátou největší zemí světa. Je zde hladomor a vysoká úmrtnost na virové nemoci. Portugalština je také nejdůležitějším a oficiálním jazykem. Délka života je u mužů průměrně 43 let, u žen 47. Tedy asi o 25 let méně než v ČR.

Mongolsko

Navzdory tomu, že je Mongolsko svou rozlohou(1 564 116 km²) 18 Navzdory tomu, že je Mongolsko svou rozlohou(1 564 116 km²) 18. největším státem světa má jen 2 650 952 obyvatel. Po vzniku Kazachstánu Mongolsko přestalo být největším vnitrozemským státem světa (zaujímá druhou pozici), je však státem nejvíc odlehlým od moře (700 km).

Zambie

Zambie je chudá, typicky rozvojová země. Obrovským problémem je zde AIDS – v roce 1999 téměř 20 % obyvatelstva (asi 870 000) bylo nakaženo virem HIV a počet úmrtí na onemocnění AIDS v tomto roce přesáhl 99 000 lidí. Průměrnou délkou života 37,35 roku se Zambie řadí na 6. nejnižší příčku na světě. Živočišná výroba je velmi zaostalá. Zemědělství v Zambii je extenzivního typu, na nízkém stupni modernizace a z velké části samozásobitelské.

Jemen

Tato země se může chlubit svou gramotností(50%). Velký problém v této arabské zemi činí diskriminace žen.