Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Britské impérium – Britské impérium – 1922.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Britské impérium – Britské impérium – 1922."— Transkript prezentace:

1

2 Britské impérium – 1922

3 Španělské impérium – 1740

4 Mongolské impérium – 1279

5 20 Largest Empires in the World

6 Index demokracie (2016)

7 Kdo konkrétní je globálním prediktorem?
Valerij Pjakin Starý světový řád je založen na principu států a národů, které si samy určují svůj vývoj, pokrok, kulturu, spotřebu a právo. Jednotlivé státy jsou ve starém řádu koncipovány tak, že chtějí být zcela samostatné. Od zemědělství, přes průmysl až po obranu. Každá taková země je tak zcela suverénní NWO je teze, která vznikla jako poznatek finančníků a bankéřů již na počátku 20. století, že společenské řády světa, ať už monarchie, feudalismy, diktatury nebo demokracie, nejsou v principu slučitelné se zákony trhu. Kdo konkrétní je globálním prediktorem? Kdo řídí tyto země konkrétně, je otázka více méně konspirativní. Existují dvě operační centra světového řízení, skrze která pracuje GP. Atlantické křídlo pracuje skrze centrum britské koruny, britské královské rodiny. Druhým centrem je institut papežství a stát Vatikán. Skrze ně operuje euroasijské křídlo GP. Putin není ovládán žádným křídlem GP.

8 Geopolitický klíč (realismus?)
Americké století Úpadek Evropy, Ruska a Číny Vzestup Turecka, Japonska, Polska Ekologie a oteplování (úpadek demografického růstu, nové technologie)

9 Rozvojový svět a globalizace
Země: 7 miliard obyvatel cca 1 miliarda se má dobře jako my, nebo lépe 2 miliardy v důsledku globalizace posledních 25 let bohatnou 2 miliardy jsou v pásmu chudoby (1,25 – 2 USD/den) 1 miliarda je v pásmu hladu (pod 1,25 USD/den)

10 Miliarda nejchudších (Paul Collier)
58 zemí - převážně - Subsaharská Afrika - Střední Asie + výjimky (Haiti, Bolívie, Kambodža) Nejen že se nerozvíjejí, ale stav se mnohdy zhoršuje Pasti chudoby: Konflikt Přírodní zdroje Vnitrozemská poloha a špatní sousedé Slabá vláda v malé zemi

11 Vliv geografických a environmentálních faktorů
Příčiny chudoby Teorie závislosti (centrum x periferie, imperialismus, vykořisťování) Vliv geografických a environmentálních faktorů (problém tropického pásu, HongKong, Singapur, X Haiti, Dominikánská republika) Kulturologický přístup (rozhodující faktor – lidský zdroj, invence, instituce, étos, Weber, Landes - LANDES, D. S. Bohatství a bída národů. Proč jsou někteří tak bohatí a někteří tak chudí)


Stáhnout ppt "Britské impérium – Britské impérium – 1922."

Podobné prezentace


Reklamy Google