CO TO JE … Počítačový virus???.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Počítačové viry.
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Počítačové viry.
 program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele  chová obdobně jako biologický virus  Viry jsou jen jedním z druhů tzv. Malwaru ( malicious“
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Internet - historie.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry.
Bezpečnost na internetu! 
Informační a komunikační technologie Obecná část
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Počítačové viry a jak se proti nim chránit
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Počítačové Viry a antivir
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Složení počítače Informatika 5. třída.
Jak na to : Počítačový Virus.
Nebezpečí na Internetu
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Počítačové sítě Počítačová síť vzniká propojením skupiny počítačů a dalších zařízení (tiskáren, pamětí, …) tak, aby tato zařízení mohla vzájemně komunikovat.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Prezentace počítačového pirátství
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Informatika Opakování učiva pro 9. ročník
Referát č.8 Daniela Venusová.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_412_Počítačové viry AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Počítačové viry Michael Čambor 7.A říjen 2010.
Počítačové viry jsou bezesporu nejznámějším bezpečnostním rizikem pro počítačové sítě a počítače jako takové. Virem nazýváme programy schopné kopírování.
SOFTWARE IV Viry.
Počítačová bezpečnost
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotacePrincip.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
© Ing. Petr Kvíz TŘÍDA Malware.. Pojem počítačový virus vznikl v roce 1984 a přišel s ním americký vědec v oboru IT, Fred Cohen. V podstatě se.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Prohlížeče, vyhledávače, , viry, červy a trojské koně. Nejznámější viry a jejich dopad! Zdeňka Pelová Jana Smitalová.
SOFTWARE Operační systémy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Viry a antivirové programy
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

CO TO JE … Počítačový virus???

Co to tedy je? počítačové viry jsou malé softwarové programy určené k šíření z jednoho počítače do jiného a narušování fungování počítače

Co může narušit? virus může poškodit nebo odstranit data v počítači může vymazat všechna data na pevném disku

Kde se šíří? nejsnadněji se šíří v e-mailových přílohách viry mohou být zamaskovány jako přílohy v podobě zábavných obrázků, přání či zvukových souborů, popřípadě videosouborů šíří se také stahováním z internetu mohou být skryty v nelegálních softwarech a dalších souborech či programech, které se dají stáhnout

Historie virů začíná počátek osmdesátých let 20. století v roce 1983 sestrojil jistý Dr. Frederik Cohen první samomnožící program, který začal označovat jako virus první skutečný vir, který mohl nějak uškodit, naprogramovali v roce 1986 bratři Basid a Amjad Farooq Alvi, pojmenovali jej Brain (mozek) objevil se 19. ledna 1986 současné viry jsou tak mnohem vyspělejší a dokážou zhroutit celou síť počítačů

Důvody vzniku virů(1) vytvářejí je programátoři velkých softwarových firem, kteří byli propuštěni ze zaměstnání. Ti se svým zaměstnavatelům pomstí vytvořením nějakého viru a jeho vpuštěním do jejich lokální (firemní) sítě, aby zničili nebo poškodili firmu. vytvářejí je mladí programátoři, kteří si chtějí vyzkoušet své schopnosti. Pokud se takové viry rozšíří, může to být důsledek chyby nebo neuvědomění si celkového dopadu svojí činnosti.

Důvody vzniku virů(2) (málo pravděpodobná verze), viry vytvářejí programátoři softwarových firem, které vytvářejí antivirové programy, za účelem zvýšení prodeje svých výrobků. viry jsou jednou z cest, jak ovládnout a řídit větší množství počítačů a využívat je např. k rozesílání spamu. jsou prostředkem, jak zdiskreditovat platformu, která není schopna sama sebe uchránit před jejich šířením.