Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
PROJEKT Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje, Opatření 3.3 SROP IV. Regionální sympozium, Lázně Hodonín
Krajský úřad Karlovarského kraje
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Setkání projektových manažerů v Jihomoravském kraji.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální stálá konference Středočeského kraje
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Závěrečná konference projektu
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference „Evropa regionů – priorita ELS-ED“ Telnice, 4. listopadu 2005 Mgr. Marie Jílková Odbor regionálního rozvoje, JMK

Průběžná výzva k předkládání námětů na projekty na programovací období 2007-2013 v souladu s prioritami Programu rozvoje Jihomoravského kraje průmysl, obchod, výrobní služby, trh práce a zaměstnanost zemědělství a venkov lidské zdroje technická infrastruktura životní prostředí a přírodní zdroje cestovní ruch meziregionální vztahy ORR 10/2005

Cíl výzvy Připravit subjekty v Jihomoravském kraji na možnosti čerpání finančních prostředků z programů Strukturálních fondů EU. Systematicky připravovat kvalitní projekty pro následující programovací období 2007-2013 Zabezpečit bezproblémový průběh realizace projektů. ORR 10/2005

Účel výzvy Příprava konkrétních projektů na období 2007-2013 Předpokládané finanční nároky na jednotlivá opatření a priority operačních programů Podklady pro naplňování opatření strategických a programových dokumentů kraje Podklady pro naplňování priorit Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod Náměty na vznik nových grantových (dotačních programů) Jihomoravského kraje Komunikace a partnerství ORR 10/2005

Komunikační plán Webová adresa projektu www.partnerstvi-jmk.cz Pracovní jednání řídícího týmu Pracovní jednání s partnery v území a mikroregionech (Blansko, Vyškov, Hodonín, Břeclav, Znojmo, Brno) Vzdělávací programy (posluchači a absolventi) Tématické semináře Konference Zveřejnění výzvy v médiích Tisková prohlášení ORR 10/2005

Obsah námětu (návrhu) na projekt Předkladatel projektu Název projektu Charakter projektu Stručný popis projektu Místo realizace projektu Cíl projektu Odůvodnění projektu Výstupy projektu Doba realizace projektu Předpokládané náklady projektu Opatření Programu rozvoje Jihomoravského kraje a operačního programu ORR 10/2005

Postup při vyhodnocování námětů na projekty Sestavení databáze námětů 2. Sestavení expertní skupiny (mobilní projektová kancelář) 3. Rozdělení jednotlivých projektů do skupin 4. Expertní posouzení projektů 5. Vyhodnocení projektů (územní působnosti, sektorů, zdrojů spolufinancování) ORR 10/2005

Postup při vyhodnocování námětů na projekty Obeslání vybraných potencionálních žadatelů projektů (Podrobná projektové fiše) Získání podrobnějších informací o vybraných projektech Písemné sdělení všem předkladatelům projektů Zařazení konkrétního projektu do programu „Mobilní projektový inkubátor“ 10.Podpora připravovaných projektů (dokumentace) ORR 10/2005

Časový plán Druhá průběžná výzva – do 30.11.2005 Od r. 2006 čtvrtletně První průběžná výzva - do 31.10.2005 Druhá průběžná výzva – do 30.11.2005 Od r. 2006 čtvrtletně Trvání projektu „Zvyšování absorpční kapacity JMK“ je stanoveno na 2005 – 2007 ORR 10/2005

Odbor regionálního rozvoje JMK Žerotínovo nám.3/5 Brno Děkuji za pozornost Mgr. Marie Jílková Odbor regionálního rozvoje JMK Žerotínovo nám.3/5 Brno Tel: 541 651 385 E-mail: jilkova.marie@kr-jihomoravsky.cz ORR 10/2005