IT Cluster People for IT ■ IT for People Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – Technická univerzita Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Dotazníkové šetření v rámci projektu RIS – podnikatelská část JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jakub Křižka Tel
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Customer Relationship Management Řízení vztahů se zákazníky.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Představení klubu manažerů
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

IT Cluster People for IT ■ IT for People Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – Technická univerzita Ostrava

Několik slov (akademika) úvodem... Definice (Značka) –Značka je symbolické ztělesnění veškeré informace spojené s produktem či službou. Zahrnuje jméno, logo a ostatní viditelné elementy jako obrázky a symboly, stejně jako množinu očekávání spojených s daným produktem či službou. Věta (Sir Richard Branson - Virgin) –Značka už nemusí být produkt, může to být cokoliv! Důkaz? –Úspěch značky Virgin! Použití teorie v praxi: –ITCluster, jeho budování a fungování...

Historický vývoj ITCluster byl založen v lednu loňského roku jako občanské sdružení: –Klastr zakládalo 18 firem, organizací a osob podnikající především v oblasti IT Posláním sdružení je zejména: –v úzké spolupráci se vzdělávacími institucemi vytvářet prostředí pro všestranný rozvoj odborníků v oblasti IT s cílem zajistit rozvoj lidských zdrojů pro členy sdružení –vytvářet podmínky pro maximální využití synergie výrobního a rozvojového potenciálu v IT a v souvisejících oborech –podporovat inovační procesy, výzkum a rozvoj činností provozovaných členy sdružení –podporovat komunikaci mezi podnikatelskými, veřejnoprávními, samosprávnými a neziskovými organizacemi, které mají související zájem –nabízet poradenské a konzultační služby –pořádat semináře zaměřené na problematiku IT a v souvisejících oborech

People for IT ■ IT for People People for IT –Krytí potřeby graduovaných absolventů v potřebném množství a kvalitě. –Zajištění celoživotního vzdělávání a definice dlouhodobých cílů v této oblasti. IT for People –Výzkum a inovace by měly být chápány jako „sdílená budoucnost“, nikoliv jen jako operativní řešení aktuálních problémů. –Výzkum a inovace by měly naplňovat také regionální potřeby. Marketing a komunikace –Zajištění společných projektů, dle konkrétních potřeb členů clusteru. Marketing + Komunikace Lidské zdroje Inovace Rozvoj regionu

Současnost K dnešnímu dni má ITCluster 30 členů –Podnikatelské subjekty z oblasti IT ASUS Czech s.r.o., BITerra s.r.o., Crux information technology s.r.o., CS21 Nextnet, s.r.o., D3Soft s.r.o, Gity a.s., ha-vel family s.r.o., Ing. Radim Adam, Ing. Ivo Guňka – IGDesign, K2 atmitec s.r.o., KVADOS Mobile Solutions s. r. o., NAM system a.s., NetDirect spol. s.r.o., PRONETmedia, s.r.o., Rudolf Kuzník – Informatika, Soluziona s.r.o., Tecon Scientific s.r.o., TECHNISERV IT, spol. s. r. o., TietoEnator Czech s.r.o., U&SLUNO a.s. –Podnikatelské subjekty ze souvisejících oblastí Cloverleaf spol. s. r. o., PhDr. Lenka Mynařová - DATAMAR OSTRAVA, POLAR televize Ostrava, s.r.o., RALL s.r.o., StoraEnso, ADASH –Vzdělávací instituce Fakulta elektrotechniky a informatiky, Vysoká škola báňská - technická univerzita Ostrava, Institut EuroSchola, Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, EIITE s.r.o. Nikdo z původních členů klastr neopustil a hlásí se stále další.

Třicet firem - jedna tvář

Model operability ITCluster jako atraktor projektů z oblasti IT, jejichž myšlenka, složitost či rozsah přesahuje možnosti jednotlivých členů. ITCluster jako generátor virtuální firmy účelově vytvářených z členů sdružení k řešení výše uvedených projektů. ITCluster jako platforma pro komunikaci a vytváření partnerských vztahů mezi členy sdružení a jejich zákazníky. => ITCluster nenabízí jeden konkrétní produkt. ITCluster uplatňuje synergický efekt spolupráce firem a organizací podnikajících v různých oblastech IT.

Schematizace činnosti

Případové studie People for IT – Komunikační portál vzniklý za podpory Statutárního města Ostravy a IT Clusteru, jenž si dává za svůj hlavní cíl vytvořit s využitím moderních technologií platformu, která může napomáhat v budování kariéry odborníků v oblasti IT. –Projekt vybudování certifikačního a školícího centra. IT for People –eMarketing Moravskoslezského kraje –eSMO: audit elektronického systému komunikace města Ostravy s občanem –Inteligentní dopravní systémy...

Virtuální firma

Školící a certifikační centrum Vzdělávání a certifikace pracovníků IT firem s cílem zvýšit odbornou úroveň pracovníků IT firem v regionu, a tím zajistit vyšší konkurenceschopnost pro IT firmy v regionu

eMarketing Moravskoslezského kraje Návrh a implementace architektury webové prezentace MSK.

Audit projektu eSMO Audit informačního systému pro komunikaci s úřadem

Inteligentní dopravní systémy

Virtuální firma

Další rozvoj klastru Vize a poslání klastru ve vztahu ke své značce –značka IT Cluster jako taková chce: mít prestiž, vysokou známost, vynikající pověst, mít rozvojový program, projekty s přidanou hodnotou, prokazovat svůj přínos pro budování znalostní společnosti, být respektovaným partnerem „Státu“ při tvorbě a realizaci rozvojových IT projektů!

Očekávané přínosy Vznik platformy pro společnou komunikaci firem v regionu v IT Garance kvality – daná spojením univerzity a firem Spoluúčast na rozvoji regionu – je ambicí členů podílet se na přetváření regionu a využití všech možností, které rozvoj přináší Spolupráce s institucemi regionu – naslouchat jejich potřebám a ovlivňovat jejich činnost Společné aktivity členů clusteru – chceme kooperovat a vytvářet synergické efekty

ITCluster + IT4People + People4IT Značka ITCluster Rozvoj Regionu