Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN 18. 4. 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Mechanismy evaluace kulturních služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Usability Workshop Zpráva ze semináře Vilnius, 1.– Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše
Informační kulturní portál
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Co je program Mládež v akci?
Transkript prezentace:

Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN

Knihovna Kroměřížska příspěvková organizace Konkrétní účast v mezinárodních projektech: - PubliCA PULMAN CALIMERA

PubliCA – Concerted Action for Public Libraries WORKSHOP Promoting Public Libraries with Information Technology Trondheim 13. – PubliCA Center of Excellence Placement Programme Zavádění nových technologií do veřejných knihoven Podpora veřejných knihoven v tržně orientované společnosti

Ohlédnutí za PULMANem

PULMAN – Public Libraries Mobilising Advanced Networks Role knihoven v nových společenských podmínkách Identifikace místa knihoven v informační společnosti 21. století

PULMAN Na realizaci projektu a vytváření sítě PULMAN se podílely: Partnerské organizace Národní koordinátoři Mezinárodní virtuální rada projektu

PULMAN Aktivity projektu: Podpora rozvoje demokracie a občanské společnosti Podpora ekonomického a sociálního rozvoje v podmínkách regionu a obce Podpora zpřístupňování rozmanitosti kulturního dědictví v regionech Podpora celoživotního vzdělávání

PULMAN Training Workshop ( pracovní seminář) Veřejná knihovna Veria - Řecko Program semináře : řízení knihoven informační systémy mezinárodní spolupráce komunikační dovednosti speciální služby pro speciální skupiny uživatelů

PULMAN – VERIA, Řecko

Seminář Veria - Mezinárodní certifikát účastníka

Soubor doporučení projektu PULMAN Doporučení sociálně politického charakteru Doporučení pro řízení Doporučení pro odbornou činnost

CALIMERA – Cultural Applications Local Institutions Mediating Electronic Resource Access

Projekt na podporu spolupráce archivů, knihoven a muzeí při využívání informačních technologií Cílem projektu je monitorování technického rozvoje, výběr technických řešení, vytvoření skupiny konzultantů a podpora spolupráce v procesu digitalizace Knihovna Kroměřížska je národním koordinátorem pro ČR, je vytvořena pracovní skupina Garantem je Národní knihovna ČR

Spolupráce na lokální úrovni - zjištění potřeb, využití technologií Využití pracovišť k digitalizaci, využití zkušeností, použití nových technologií Elektronická služby – dostupnost pro uživatele - např. vystavení on-line katalogy

Prosinec 2003 – začátek projektu, účastní se 48 zástupců států – konec projektu 2005 Leden 2004 – setkáni v Bruselu Únor – dotazník pro pracovní skupinu a další zájemce o spolupráci, propagace projektu Březen – zpracování zpráv Duben – setkání garantů a koordinátorů v Národní knihovně ČR v Praze

Konkrétní formy spolupráce na lokální úrovni: - semináře na úrovni kraje - možnost společných projektů - znalost potřeb na lokální úrovni, znalost komunit - partnerství - společné projekty paměťových institucí budou podporovatelné v rámci EU - výstupem ze spolupráce by měl být spokojený uživatel

Knihovna jako komunitní centrum Přístup - bezbariérovost - budova - informační technologie Dostupnost služeb pro všechny komunity - postupné odstraňování všech bariér včetně komunikačních Zjišťování potřeb - spolupráce, zkušenosti

Projekty knihovny: Klíč od města – projekt ve spolupráci s paměťovými institucemi – nositelem projektu je knihovna Celoživotní učení – projekt zaměřený na komunity Spolupráce s klíčovým partnerem - městem, využití analýz při projektování Komunita nezaměstnaní – cílová skupina nad 50 let věku - počítačová a informační gramotnost - využití pro další partnery např. NNO, paměťové instituce

Největším přínosem z reformy státní správy je pro město převod knihovny. místostarosta Mgr. Petr Sedláček