Zpracujeme Vám analýzu objektu Spočítáme Vám výši dotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Ukázka zateplení rodinného domu
Tepelné čerpadlo 3.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Technické zhodnocení domu
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Zelená úsporám Zelená úsporám (program, poradna MAS Královská stezka)
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
PROGRAM ZELENÁ ÚSPORÁM JAK SPRÁVNĚ ŽÁDAT O DOTACI.
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Přístup města Zlína k OZE Ing. Zdeněk Urbanovský, Magistrát města Zlína.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Úspory energie a regenerace
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Energetické posouzení současných staveb – projekt a realizace v kraji Ing. Petr Svítil, Tomáš Pavelka.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
1. Představení programu Obecné informace Aktuální stav 2.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
16.Výzva IROP – Energetické úspory v bytových domech Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Schválením žádosti projekt nekončí
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Ing. Ota Hrabák Krajské pracoviště SFŽP v Hradci Králové
odbor politiky bydlení
Operační program životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Transkript prezentace:

Objednejte si u nás kompletní dodávku oken a získejte dotaci z programu ZELENÁ ÚSPORÁM ! Zpracujeme Vám analýzu objektu Spočítáme Vám výši dotace Navrhneme Vám opatření včetně zpracování kalkulace Zpracujeme Vám projektovou dokumentaci Zpracujeme Vám energetické hodnocení Vašeho domu Pomůžeme Vám s vyplněním a podáním žádosti o dotaci Zrealizujeme navržená opatření ve špičkové kvalitě

Na co je možné získat dotace ? Program Zelená úsporám je členěn do tří základních oblastí podpory: A. Úspora energie na vytápění A.1. Komplexní zateplení obálky budovy vedoucí k dosažení nízkoenergetického standardu A.2. Kvalitní zateplení vybraných částí obytných domů (dále jen dílčí zateplení) B. Podpora novostaveb v pasivním energetickém standardu C. Využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody C.1. Výměna zdrojů na tuhá a kapalná fosilní paliva nebo elektrického vytápění za nízkoemisní zdroje na biomasu a účinná tepelná čerpadla C.2. Instalace nízkoemisních zdrojů na biomasu a účinných tepelných čerpadel do novostaveb C.3. Instalace solárně-termických kolektorů D. Dotační bonus za vybrané kombinace opatření

Lze získat dotaci i na zpracování projektové dokumentace ? Ano. Podpora je poskytována do 31.března 2010 nebo do vyčerpání 50 mil.Kč Podpora je vyplácena v momentě schválení žádosti o podporu a to žadateli nebo zpracovateli projektové dokumentace Výše dotace pro RD pro oblast A energetické hodnocení 10.000 Kč projektová dokumentace 10.000 Kč Výše dotace pro bytové domy pro oblast A energetické hodnocení 15.000 Kč pro jeden dům projektová dokumentace 2.000 Kč na bytovou jednotku S vyplněním žádosti Vám naši specialisté rádi poradí.

Jak je možné žádat? V případě, že žádáte před realizací,doporučujeme postupovat následujícím způsobem: 1. krok Kontaktujte našeho specialistu a dohodněte si zpracování Analýzy stavu objektu. 2. krok V případě , že se rozhodnete na základě Analýzy pokračovat v realizaci , zajistíme Vám zpracování potřebné technické dokumentace. 3. krok Sepíšeme Smlouvu o dílo na výměnu Vašich oken a případně doporučíme dodavatele na další realizovaná opatření. Důležité je , aby každý dodavatel byl registrován v Seznamu odborných dodavatelů. 4. krok Vyplňte žádost o dotaci. Formulář získáte buď na nejbližším krajském pracovišti Státního fondu životního prostředí ČR. Ve spolupráci s projektantem vyplňte krycí list a obstarejte si všechny potřebné dokumenty, které jsou jako přílohy k žádosti požadovány. 5. krok S vyplněnými formuláři a přílohami osobně kontaktujte pracovníky nejbližšího krajského pracoviště fondu. Ti vaši žádost prověří. Bude-li žádost v pořádku vyplněna, zároveň ji potvrdí. Zde vám také v případě nedostatků či chyb pomohou žádost opravit . 6. krok Zhruba do dvou měsíců obdržíte vyrozumění o poskytnutí podpory. Vyrozumění bude obsahovat číslo žádosti a vyčíslení maximální částky, kterou můžete získat. Skutečná výše dotace pak závisí na splnění záměru realizace a na doložení uznatelných nákladů v očekávaném rozsahu (pozn. platí pro projekty před realizací). 7. krok Dotaci máte rezervovánu, zbývá jen dokončit samotný projekt. Na dokončení máte 18 měsíců u zateplení, 24 měsíců při stavbě pasivního domu a 6 měsíců při výměně zdroje pro vytápění či ohřev vody. 8. krok Po dokončení realizace zajdete do banky, kde se prokážete vyrozuměním o poskytnutí podpory, předložíte faktury s tzv. položkovým rozpočtem a doložíte, že realizace projektu byla dokončena. Jak? Buď předložíte kolaudační souhlas, nebo oznámení o užívání stavby, anebo předávací protokol. 9. krok Poštou Vám bude doručena smlouva. Podepíšete ji a zašlete Státnímu fondu životního prostředí ČR. Dotační částka pak bude přibližně do měsíce převedena na Váš účet, jehož číslo jste uvedli v žádosti.

Chtěl bych zateplit celý dům. O jakou finanční podporu mohu žádat ? V rámci komplexního zateplení obálky budovy – oblast podpory A.1 ,je nutné aby provedená opatření garantovala nízkoenergetický standard budovy. Ten je vyjádřen měrnou roční potřebou tepla (kWh/m2) na vytápění . celkové zateplení RD na 70 kWh/m2 1 550 Kč/m2 celkové zateplení RD na 40 kWh/m2 2 200 Kč/m2 celkové zateplení BD (panel i ne-panel) na 55 kWh/m2 1 050 Kč/m2 celkové zateplení BD (panel i ne-panel) na 30 kWh/m2 1 500 Kč/m2 Zateplení budovy musí být provedeno tak, aby bylo dosaženo alespoň doporučené hodnoty součinitele prostupu tepla danou částí obálky budovy UN [W/(m2·K)] podle ČSN 73 0540-2, znění duben 2007.

Zvažuji výměnu oken .Je možné i v tomto případě získat dotaci ? Toto opatření spadá do oblasti A.2. - Kvalitní zateplení vybraných částí obálky budovy (dílčí zateplení) a tudíž i na toto lze žádat podporu. Podmínkou úspěchu Vaší žádosti však bude , zda docílíte úspory spotřeby tepla na vytápění min. 20%. Zda se Vám toto podaří nebo ne je závislé na mnoha faktorech jako je například tvar budovy, množství a druh stávajících oken, složení stávajícíh obvodových stěn, stropů a podlah domu. V tomto případě doporučuji nechat si u naší firmy zpracovat základní analýzu domu. Ta vám výše uvedenou otázku jasně zodpoví.

V případě , že výměnou oken docílím požadované úspory , jakou výši dotace mohu očekávat ? V případě snížení spotřeby o 20 % je možní získat: - pro rodinné domy 650 Kč/m2 podlahové plochy - pro bytové domy 450 Kč/m2 podlahové plochy V případě snížení spotřeby o 30 % - rodinné domy 850 Kč/m2 podlahové plochy - bytové domy 600 Kč/m2 podlahové plochy

Co je třeba doložit k získání dotace? Žádost o podporu Projektovou dokumentaci v rozsahu ke stavebnímu povolení (i když ji stavební úřad nevyžaduje) Krycí list technických parametrů List vlastnictví k nemovitosti Souhlasné prohlášení vlastníků nemovitosti – jeli více vlastníků nemovitosti Plnou moc – v případě jeli vlastník zastoupen

Jaké služby v rámci programu ZELENÁ ÚSPORÁM firma DAFE-PLAST nabízí? V případě , že náš zákazník zvažuje v rámci prováděných opatření i výměnu oken , můžeme mu nabídnout následující služby: Analýza stavu objektu Zpracování projektové dokumentace Energetické hodnocení objektu Dodávka a montáž dílčích opatření ( výměna výplní otvorů, zateplení obálky budovy, zateplení stropů) Na zákazníkovi je poté už pouze, aby vyplnil žádost a podal ji na nejbližším pracovišti Státního fondu životného prostředí.

Co obsahuje „Analýza stavu objektu“ firmy DAFE-PLAST ? Základní analýzu provádí specialista firmy DAFE-PLAST. V rámci tohoto rozboru se dozvíte informace , které jsou nutné pro zvolení správného postupu přípravných prací před podáním vlastní žádosti o dotaci. Co tedy pro Vás připravíme? Základní technické zhodnocení současného stavu objektu Základní zhodnocení dosažitelnosti dotace Předběžný technický a cenový návrh dílčích opatření Prověříme dostupnost a kvalitu projektové dokumentace stávajícího stavu Zpracujeme předběžný cenový návrh na kompletní projektovou dokumentace pro potřeby programu ZELENÁ ÚSPORÁM. Za tuto službu u nás zaplatíte 1000,-Kč. V tom případě, kdy u nás následně objednáte výměnu Vašich oken, bude Vám tato částka odečtena z ceny nových oken.

Co potřebuji pro zpracování „Analýzy stavu objektu“? Vzhledem k tomu , že náš specialista v rámci tohoto rozboru posuzuje stávající stav budovy , je nutné doložit především: Stavební výkresy stávajícího stavu (půdorysy jednotlivých pater, pohledy na budovu, řez budovou) Skladby a tloušťky obvodových stěn, stropů a podlah Vyplnit náš dotazník „Analýza stavu objektu“ S uvedenými dokumenty se poté můžete zastavit na některé z uvedených obchodních kancelářích firmy DAFE-PLAST :Praha, Plzeň, Vlašim, Chotěboř, Polná, Třebíč, Pelhřimov, Tábor nebo České Budějovice. V případě, že máte problém s obstaráním uvedených dokumentů, kontaktujte některého z našich specialistů. Rád s Vámi dohodne další postup.

Co je obsahem projektové dokumentace ? Je nutné vědět , že projektová dokumentace pro potřeby „programu“ může být zpracována pouze autorizovaným inženýrem v oboru pozemních staveb nebo autorizovaným architektem a měla by obsahovat minimálně následující dokumenty: Podrobný stavebně technický průzkum Tepelně technické posouzení stavební konstrukce Výpočet energetické náročnosti budovy Technické řešení zateplení Výkaz výměr Rozpočet navrhovaných opatření Součástí této dokumentace je i vyplnění tzv. Krycího technického listu , který je přílohou vlastní žádosti o dotaci.

Jaké výrobky v rámci programu ZELENÁ ÚSPORÁM mohu u firmy DAFE-PLAST objednat? Důležitou podmínkou pro možnost žádat o dotaci je to , že Vámi vybraný dodavatel a použité výrobky jsou registrovány v databázi Státního fondu životního prostředí. Firma DAFE-PLAST Jihlava je registrovaný Odborný dodavatel a nabízí tyto certifikované výrobky: Kód SVT594: Plastová okna a balkónové dveře PROGRESS – z profilů REHAU GENEO Kód SVT595: Plastová okna a balkónové dveře - REHAU BRILLANT DESIGN Kód SVT596: Vchodové dveře REHAU BRILLANT DESIGN

Seznam specialistů firmy DAFE-PLAST pro potřeby programu ZELENÁ ÚSPORÁM Polná Miroslav Votava tel: Lukáš Smejkal tel: Jihlava David Hrejsa tel: Denisa Ritterová tel: Třebíč Jana Oubrychtová tel: Pelhřimov Jiří Štefánek tel: Chotěboř Ing.Markéta Fejtová tel: Tábor Jiří Štefánek tel: České Budějovice Ing.Lukáš Liška tel: Vlašim Roman Novotný tel: Praha Pavel Altman tel: Michaela Kopečková tel: Plzeň Ing.Jaroslav Janoušek tel: Kutná Hora Vojtěch Michal tel: