Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Trainee program PRIMA 2013 / 2014
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
Didaktické prostředky
vytvořený v projektu OP VK
Personální management
SCHÉMA MODELU PERSONÁLNÍ PRÁCE VE SKUPINĚ ČEZ
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Efektivní odměňování GE Money srpen General Electric – 6 divizí GE MoneyGE Healthcare NBC Universal GE InfrastructureGE Industrial GE Commercial.
Co mám dělat pokud chci pracovat v nadnárodní IT firmě?
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Motivační dopis zadání
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Novinky ve specializačním vzdělávání
TALENT ..
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Assessment centrum.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
1.  Má svoji odbornou společnost v rámci ČLS JEP  Má svoji subkatedru v rámci IPVZ  Nemá svůj obor, jednotný systém vzdělávání RL  Kvalifikace RL.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Didaktické prostředky
Assessment centrum.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Job rotace a jiné formy flexibilizace práce
Assessment centrum.
Změny na trhu práce?.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013

2 Co to je Trainee Program SEKUNDA Rozvojový program pro talentované absolventy SŠ a VOŠ Zaměření na retailové bankovnictví Budoucí cílové pozice po ukončení TP: klientský p oradce Regiony: Praha, Brno, Ostrava, Zlín, T ř ebí č, D ěč ín, Hradec Králové, Chomutov, Cheb, Plze, Č eské Budějovice (při obsazování regio n ů vždy vycházíme z toho, zda v regionu máme/nemáme talentovaného kandidáta, tzn. upřednostňujeme kvalitu před kvantitou) Trénink běží na konkrétní pobočce Délka 6 měsíců Zahájení: Ukončení: Pracovní poměr na dobu určitou (na 6 měsíců) Note:

Trainee a jeho status Je zaměstnancem banky jako ostatní zaměstnanci (ne stá ž ista, ani brigádník) Vztahují se na n ě j stejná práva (např. benefity) a povinnosti (např. popis práce, další předpisy) Pracovní smlouva na dobu ur č itou (projde-li hodnocením) Nevztahují se na n ě j incentivní schémata, ani plány na pobo č ku Za rok 2012 nemá nárok na bonus, za rok 2013 už ano Před ukončením 3. měsíční zkušební doby absolvuje HODNOCENÍ Skládá se z: a) testové části (vše, co se za necelé 3 měsíce měl naučit: zejména produkty, procesy apod.) b) hodnocení manažera Obě 2 složky mají 50% váhu, jsou nastavená jasná kritéria pro bodové vyhodnocení Projde-li úspěšně hodnocením, pokračuje dále v Trainee Programu Nedosáhne-li stanovené bodové hranice, končí svůj pracovní poměr v UniCredit Bank

Průběh Trainee programu Role: - trainee - patron: manažer traineeho, nastavuje jeho plán, zadává pracovní úkoly, dává zpětnou vazbu - garant: ředitel daného úseku / divize; udává nasměrování programu, jeho obsahovou náplň, počty trainees apod. - kouč: kolega trainee, který mu pomáhá v každodenním pracovním životě; stanovuje ho manažer - manažer projektu: Marie Mourková, HR business partner; zodpovídá za HR marketing programu, rozpočet, nábor trainees, celý průběh programu (hodnocení, zpětné vazby, stáže), umisťování trainees do cílových pozic - proj.specialista: Irena Weisgerberová, specialista T& D; podílí se na přípravě vzdělávacích plánů a tréninků a administruje jejich průběh - vlastník projektu: Maurizio Ciaiolo, HR ředitel Každý Trainee obdrží plán rozvoje na 6 měsíců (všechna školení, tréninky, stáže) Dopředu tak lze plánovat kapacity trainee pro další činnost na pobočce a dovolenou – prioritou je absolvování stanovených školení

Požadavky na kandidáty Ukončené SŠ nebo VOŠ vzdělání, max. však 5 let od ukončení studia, tj. absolvování v letech až Zájem o oblast bankovnictví - obchodní zaměření Komunikativní znalost angličtiny Schopnost rychle se orientovat a učit se novým věcem Ochota a chuť se neustále vzdělávat Dobré komunikační a prezentační dovednosti Sebevědomí, energie a proaktivitu