Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
Nový školní rok začíná.
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
OMC Pracovní expertní skupina
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Jakým úhlem pohledu se díváš na tento obrázek? Seminář – Bike sharing, Brno, Ing. Jaroslav Martinek.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Společenská odpovědnost a školy
Výbory a pracovní skupiny
Dětské dopravní hřiště Městské policie
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Role SVAZU při podpoře městské mobility
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Š A B L O N Y II.
Pracovní setkání středních škol
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním partnerem je pojišťovna AXA. Záštitu tomuto programu poskytlo MŠMT. Tento celorepublikový projekt jsme nazvali,, V dopravě i v životě jdeme NA ZELENOU “

1. Zvýšení dopravní bezpečnosti dětí při cestě do školy 2. Podpora udržitelné dopravy a zdravého životního stylu 3. Zvýšení povědomí žáků a rodičů o pravidlech dopravního chování 4. Zvýšení zájmu rodičů a žáků o věci veřejné 5. Vést žáky bezpečně se orientovat v dopravním prostředí a tím výrazně snížit počet dopravních nehod Cíle projektu

 Městská policie Kyjov – Luboš Plachý  Odbor správních a dopravních agend Kyjov – Ing. Jiří Sochna  SÚS JMK(vedoucí oblasti Hodonín) – Ing. Martin Bedrava  Dopravní inspektorát policie ČR Hodonín – Mgr. Lubomír Fridrich  Starosta Města Kyjova – Mgr. František Lukl  SÚS JMK – dopravní inženýr – Ing. Jindřich Hochman  Rezekvítek Brno – konzultant projektu – Ing. Petr Laštůvka Naši partneři v projektu

1. etapa projektu - mapování byly žákům rozdány individuální mapky a vysvětlen postup a cíl jejich vyplnění. Mapování probíhalo jako součást výuky, kdy učitelé se žáky procházeli hlavní trasu do školy a ze školy (většina žáků pochází z okolí Kyjova – vystoupí z autobusu či vlaku na nádraží a pak jede do školy místní hromadnou dopravou nebo jde pěšky). Mapování měli žáci zpestřeno různými aktivitami věnovanými dopravě (například poznávání dopravních značek) proběhlo zpracování jednotlivých mapek žáků do třídních map a tvorba komentářů k nebezpečným místům a uskutečnilo se vyplňování dotazníků. Z třídních map byla nakonec vytvořena mapa školní a to již v počítačovém prostředí panem učitelem Alešem Lažkem.

2. etapa projektu – zpracování dopravní studie V průběhu měsíců července, srpna a září proběhlo zpracování dopravní studie dopravním inženýrem Ing. Jindřichem Hochmanem. Získané výstupy ze školní mapy a dotazníků posloužily jako podklad pro vypracování dopravní studie.

3. etapa projektu – předání dopravní studie, dopravní soutěž se uskutečnila třetí etapa projektu V dopravě i v životě jdeme na zelenou – dopravní soutěž. Žáci rozdělení do sedmi skupin, obcházeli a plnili úkoly na sedmi stanovištích. Mezi nejoblíbenější stanoviště jednoznačně patřily jízda na dopravním hřišti, jízda zručnosti a stanoviště první pomoci. Zde si mohli žáci sami vyzkoušet umělé dýchání, masáž srdce a bezprostřední první pomoc při zlomenině a krvácení řezné rány. Jelikož nás v tento den nezklamalo počasí a účast byla velká, byl tento den žáky naší školy hodnocen velmi kladně. Celé vyhodnocení dne proběhlo o pár dní později, kdy byli ohodnoceni nejlepší žáci jednotlivých skupin. Malou odměnu však dostali všichni účastníci. Odměny věnovali Wiky Kyjov,Besip JMK a Nadace Partnerství. V tento den proběhlo i slavnostní předání dopravní studie starostovi města Kyjova Mgr. Františku Luklovi. Krátký kulturní program za účasti všech zapojených žáků školy provázel školní pěvecký sbor. Dopravní studii předala starostovi koordinátorka projektu Mgr. L. Procházková.

4. etapa projektu – školní plán mobility Cíle: 1. Zvýšení dopravní gramotnosti žáků 2. Spolupracovat s odbornou veřejností na zlepšení dopravní situace 3. Umožnit dojíždění na kole do školy a ze školy a vytvořit podmínky pro uložení kol 4. Zařazení konkrétních úkolů dopravní výchovy do ŠVP Putování za poznáním 5. Podpora udržitelné mobility a zdravého životního stylu V průběhu celého školního roku 2010/2011 budou probíhat činnosti a aktivity, které budou plnit dílčí cíle školního plánu mobility.

Zhodnocení projektu Projekt v dopravě i v životě jdeme na zelenou naši školu – žáky, rodiče i všechny pracovníky školy dovedl na zelenou ke konkrétním změnám dopravního prostředí v okolí školy. Bezpečnost zde neposuzovali odborníci, ale hlavně žáci, kteří komunikace používají při své cestě do školy i ze školy. Jedním z hlavních cílů projektu bylo a je snížit počet dopravních nehod – tz. dosáhnout na komunikacích určitých úprav, které by zmenšovali riziko dopravních nehod. Projekt také posílil účinnost dopravní výchovy a podnítil zájem rodičů i žáků o věci veřejné. Hlavním obsahem projektu bylo připravit za účasti žáků, rodičů i pedagogů podklady pro takovou bezpečnou cestu do školy, která by vyhovovala jejich potřebám. Celkovým výstupem byla dopravní studie s návrhem konkrétních opatření, na kterou navazuje náš školní plán mobility.