Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
I. Dvořák Zahajovací setkání
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Klíčové aktivity projektu
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.

Přichystalova 70

Holická

Realizační tým Manažer projektu – organizace a koordinace pravidelných setkání – příprava a tvorba lokálních strategií, pravidel a dohod LP – zajištění zápisů z jednání LP – moderování odborných skupin – prezentace projektu navenek – kontrola průběhu projektových aktivit – vypracování obsahových částí monitorovacích zpráv – zpracování výstupů a doporučení – řízení odborného vzdělávání

Realizační tým Koordinátor aktivit – mapuje možnosti jednotlivých služeb – vytváří sítě v poskytovaných službách – iniciuje případové konference poskytovatelů služeb – koordinuje jednotlivé pracovníky organizací – řeší překážky v práci s klientem a možné střety zájmu – spolupodílí se na přípravě zadání situační analýzy – ­spolupodílí se na přípravě Akčního plánu

Platforma Lokálního partnerství platforma institucí v zastoupení relevantních zástupců Role - navrhovací, schvalovací Výhody LP –Vytvoření nových vazeb a posílení stávajících –Výměna a sdílení informací –Navazování spolupráce –Propojení různých úrovní –Předcházení duplicitní práci – úspora času, úsilí –Nalezení vhodných partnerů pro projekty

Organizační schéma Pracovní skupiny Bydlení ZaměstnáníVzděláníZdraví Finanční strategie Bezpečnost Platforma účastníků Lokálního Partnerství Partneři projektu Realizační tým

Pracovní skupiny Bydlení ZaměstnáníVzděláníZdraví Finanční strategie Bezpečnost Platforma účastníků Lokálního Partnerství Partneři projektu Realizační tým Organizační schéma

Pracovní skupiny Bydlení ZaměstnáníVzděláníZdraví Finanční strategie Bezpečnost Platforma účastníků Lokálního Partnerství Partneři projektu Realizační tým Organizační schéma

Výstupy z projektu Výzkum: - zmapování služeb v lokalitách - monitoring situace obyvatel Nové komunikační kanály Případové konference Vytvoření Akčního dokumentu na 5 let Fungování LP i po skončení projektu Proškolení pracovníků

Údaje o projektu Aktivity projektu: –uskutečnění výzkumu – mapování služeb (plánovací evaluace) + zpracování monitoringu situace v lokalitách (situační analýza) –zřízení struktury Lokálního partnerství –koordinace a fungování Lokálního partnerství –vzdělávací moduly pro pracovníky poskytovatelů služeb –sestavení Akčního plánu Výstupy z výzkumuTvorba sítíAkční dokument

Harmonogram aktivit Prosinec 2010Prosinec 2011Listopad 2012 II.IV.VI. Výzkum Koordinace a fungování LP Vzdělávací moduly III. X. IV. VII. Sestavení Akčního plánu III.

Vzdělávací moduly 1)Standardy kvality sociálních služeb a práce na nich 2)Dluhy a exekuce 3) Právo 4) Sociálně -právní problematika 5) Krizová intervence - výcvik 6) Motivační intervence - výcvik 7) Metody sociální práce 8) Dobrá praxe v nízkoprahových službách pro děti a mládež 9) Pedagogika volnočasových aktivit-časová dotace 8 hodin

Cíle projektu Vytvoření funkční sítě úzce spolupracujících subjektů, zaměřených na pomoc klientům cílových lokalit. Posílení principů a strategie sociálního začleňování na úrovni města Olomouc Zapojení dalších aktérů sociálního začleňování do stávající funkční sítě

Děkuji za pozornost Gabriela Pechová Manažerka projektu