„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Systém zdravotních knížek na internetu IZIP
Přenos informací mezi pacienty a zdravotnickými pracovníky
Kariérové poradenství
Bezpečná elektronická transportace zdravotní dokumentace (ZD)
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Sociální sítě.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA_15.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Předávání informací ve zdravotnictví
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Elektronická Zdravotní Knížka: využití v medicínské praxi Praha, , Michal Dvořák, Tomáš Staněk.
Roman Valeš Tomáš Kozák Roman Valeš Tomáš Kozák PEF Mendelu – Informační systémy a technologie – ZS 2012.
Informační systémy ve zdravotnictví
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Pohled samosprávy na eHealth
Legislativa.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Technická normalizace ◦ Informace o vybraných normách  E-byznys (V České republice je to: ÚNMZ - Úřad pro technickou normalizaci,
Kvalita v českém zdravotnictví
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
(Praktický) lékař a eHealth MUDr. Cyril MUCHA, SVL ČLS JEP,ÚVL 1.LF UK, praktický lékař Praha
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
PACS Picture Archiving and Communication System
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Komplexní využití ICT ve zdravotnictví Jiří Venclík Projektový a bezpečnostní manažer IZIP, s.r.o. Elektronická Zdravotní Knížka pro státní správu.
BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Identifikace pacientů v MOÚ J. Kocourková, H. Vorlíčková, Masarykův onkologický ústav, Brno.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Zkušenosti spoluřešitele projektů 5-7. rámcového programu Evropske Komise Prof. MUDr. Milan Macek, DrSc Senát Parlamentu České republiky, 21. května 2013.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Komplexní využití ICT ve zdravotnictví Ing. Jan Michálek Obchodní ředitel IZIP, spol. s r.o. Jiří Venclík Projektový a bezpečnostní manažer IZIP, s.r.o.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?
Služby pro elektronizaci CGM
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
NDP aneb Národní akční plán
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Identity management v UIS
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
INFORMACE O LÉCÍCH A PROPAGACE LÉKŮ
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Transkript prezentace:

„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“ Projekt ČOV – IZIP „Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“ Systém IZIP Praha, 21. července 2004 MUDr. Tomáš Mládek, IZIP spol. s r.o., Tomas.Mladek@izip.info

Co je systém IZIP IZIP – internetový přístup ke zdravotním informacím pacienta Zřizuje zdravotní knížky na internetu Vytvářené na základě dobrovolné žádosti pacienta K dispozici v jakoukoli dobu (stačí počítač a přístup k internetu) Souhrn objektivních zdravotních informací pacienta na internetu zdravotní knížka může obsahovat anamnézu, postup léčby, výsledky laboratorních testů a vyšetření, přehled předepsaných a vydaných léků, rentgenové a sonografické snímky Očkování Emergentní informace

Přístupová práva Čtení a nahlížení Pouze pacient výhradně pacient zná svůj přístupový PIN Pouze pacient může nadále vybrat sobě důvěryhodné zdravotnické pracovníky a zmocnit je ke čtení ve své zdravotní knížce Zapisování a vkládání dat Pouze zdravotničtí pracovníci registrovaní v IZIP Ověřování každého přihlášeného zdravotnického pracovníka Vždy jasná identifikace zapisujícího Záruka kvality a objektivity vložených informací

Bezpečnost spravovaných dat Zajištěna na nejvyšší možné úrovni ve spolupráci se společností IBM Srovnatelné se zabezpečením bankovních účtů Nesrovnatelně vyšší než v běžné kartotéce v ordinaci Přístupový kód (PIN) zná jen pacient Shromažďování osobních údajů je odděleně od zdravotních dat pacientů Ukládání na odlišných serverech Propojovacím klíčem je PIN klienta Možnost vytvoření dalšího hesla, Třikrát špatně zadaný kód způsobí zablokování přístupu Zabezpečené servery pod neustálou kontrolou Společnost IZIP provozuje systém se souhlasem Úřadu pro ochranu osobních údajů a v souladu s platnými zákony České republiky, především se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

Cíle systému IZIP Zlepšit kvalitu poskytované zdravotní péče pacientům Zefektivnit výměnu informací mezi lékařskou odbornou veřejností a umožnit tak rychlejší a přesnější rozhodování Umožnit úsporu finančních prostředků v rámci poskytované zdravotní péče pacientům tím, že se zabrání zbytečně opakovaným vyšetřením a zdravotním výkonům

Cíle projektu ČOV - IZIP Zlepšit zdravotní péči o vrcholové sportovce v nominaci na Olympijské hry v Aténách 2004 Zajistit vyšší kvalitu poskytované péče Omezit nevhodně indikovanou zdravotní péči Zefektivnit sportovní přípravu Umožnit vyšší sportovní výkonnost Snížit pravděpodobnost zbytečných zranění

Síť lékařů zapojených v systému IZIP ze všech oblastí ČR (data do června 2004) FN U sv. Anny Homolka MOÚ Centromed nem. Slaný nem. Jičín nem. Příbram ……

Rostoucí zájem a systém IZIP klienti a zdrav Rostoucí zájem a systém IZIP klienti a zdrav. záznamy - data do června 2004

Získávání informací (čtení) ze systému IZIP přináší užitek Standardní zdrav. kartotéka či informační systém Zakódování xml formát Odeslání Servery IZIP informace Čtení / nahlížení Zdravotnický pracovník Sportovec Pacient

Rekapitulace projektu ČOV - IZIP Usnadnění výměny informací mezi zdravotnickými pracovníky a pacientem Kvalitní a aktuální informace vždy ve správný čas a na správném místě Vyšší kvalita poskytované péče Rychlejší a přesnější nasazení léčby Omezení nevhodně indikovanou zdravotní péči Snížení pravděpodobnosti zbytečných zranění Zefektivnění sportovní přípravy reprezentantů a dosahování vyšší sportovní výkonnosti Systém IZIP byl 6. 5. 2004 oceněn Evropskou komisí a vybrán mezi 11 nejlepších projektů na světe v programu eHealth a oblasti Public Health

Domovská stránka www. izip. cz Adresa elektronické pošty info Domovská stránka www.izip.cz Adresa elektronické pošty info.izip@izip.info izip@izip.cz Bezplatná infolinka 800 11 4947 800 11 IZIP