Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Ministerstva životního prostředí Revolvingový fond Ministerstva životního prostředí granty pro rozvoj Místní Agendy granty na podporu udržitelného.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) budou dostupné na webové stránce:
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) budou dostupné na webové stránce:
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Aktuální dotační příležitosti IROP
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
3. výzva „kotlíkových dotací“
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina

Kraj Vysočina:  je členem NSZM od roku  naplňuje principy místní Agendy 21  podílí se na realizaci mezinárodního projektu OSN/WHO Zdravé město  jménem Zdravého kraje zaštiťuje vlastní aktivity a podporuje aktivity 22 municipalit – realizátorů MA 21

Municipality v Oficiální evidenci MA 21  Obce Cikháj, Humpolec, Křižánky, Křídla, Malá Losenice, Mirošov, Obyčtov, Pelhřimov, Počátky, Počítky, Radostín, Spělkov, Světlá nad Sázavou,Telč, Třebíč, Velké Meziříčí, Hodíškov, Kadov, Račice, Velký Beranov, Jihlava  Mikroregiony Novoměstsko

Vytvoření systému podpory  jednání s NSZM ČR  jednání mezi realizátory MA 21 a krajem  jednání Pracovní skupiny pro Zdravý kraj Výboru pro regionální rozvoj  politická podpora náměstkyně hejtmana ing. Marie Černé

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina  Schváleny Zastupitelstvem kraje dne  Finanční nástroj podpory MA 21 a Zdraví 21  Úplné znění „Zásad“ a aktuální informace na

Žadatelé – realizátoři MA 21  Musí splňovat všechna kriteria Kategorie „Zájemci“ Kritérií MA 21 a)Kritérium č.i – „Vyplnění do registračního formuláře do Oficiální Evidence MA 21 b)Kritérium č.ii – „Stanovení kontaktní osoby – zástupce právnické osoby“ c)Kritérium č. iii – „Pravidelné potvrzení zájmu o evidenci v Oficiální evidenci MA 21“

Žadatelé – realizátoři MA 21  Písemně doloží splnění následujících ukazatelů Kritéria č. 1 a 2 Kategorie „D“ Kritérií MA 21 Ukazatel č. 1.1 – „Ustanovení zodpovědného politika pro MA 21“ Ukazatel č. 1.2 – „Ustanovení koordinátora MA 21 Ukazatel č. 1.3 – „Existence neformální skupiny pro MA 21 Ukazatel č. 2.1 – „Plánování s veřejností“

Žadatelé – realizátoři Zdraví 21  Aktualizace pro rok 2008  Školy podporující zdraví Doloží certifikátem SZÚ a smlouvou o spolupráci se SZÚ

V rámci Zásad mohou být podporovány:  zajištění osvětových kampaní k udržitelnému rozvoji a podpoře zdraví  příprava, tisk, a distribuce výchovných a informačních materiálů na téma související s MA 21  příprava škol a školských zařízení zřizovaných žadatelem na vstup do sítě Škol podporujících zdraví, podpora činnosti již certifikovaných zařízení a zavádění principů zdravého životního stylu do školských zařízení zřizovaných žadatelem  ekologické audity a ekologizace provozu škol

V rámci Zásad mohou být podporovány:  přeměna školních zahrad na přírodní učebny  pořádání výstav a prezentací o udržitelném rozvoji, MA 21, podpoře zdraví a souvisejících tématech  aplikace nástrojů a metod přispívajících k zapojování veřejnosti do plánování rozvoje  vypracování či aktualizace strategií udržitelného rozvoje  webové stránky věnované realizaci MA 21 a Zdraví 21  sledování vlastních indikátorů MA 21 stanovených komunitní metodou  sledování mezinárodně standardizovaných indikátorů UR  zavádění certifikovaných systémů řízení kvality ve veřejné správě

Výše dotace  Příspěvek ze strany kraje činí max. 65% celkových uznatelných nákladů  Minimální výše dotace – 5 000,- Kč  Maximální výše dotace – ,- Kč  V kalendářním roce může žadatel získat podporu pro max. 3 své projekty – max ,- Kč

 Alokované finanční prostředky pro rok tis. Kč  Žádosti jsou přijímány kontinuálně  Příjem žádostí se ukončí vyčerpáním alokovaných finančních prostředků  Podpora je příjemcům poskytnuta zpětně, po doručení Závěrečné zprávy a vyúčtování projektu

Děkuji Vám za pozornost Mgr. Dana Kratochvílová