Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Advertisements

Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL *
ZŠ Klášterec Czech Republic
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Pravidla fotbalu.
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Softball.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL * * Pravidla AVL vycházejí z oficiálních mezinárodních pravidel platných v období UPOZORNĚNÍ: Tento.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
VOLEJBAL 2.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
RINGO Chytání a zpracování kroužku kroužek lze chytit libovolnou rukou, odhodit se však musí tou rukou, kterou byl chycen (nesmí se přendávat z.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
PYRAMIDA Celá čísla.
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_12 TÉMA:
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Frisbee Ultimate.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Ringo.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Pravidla sportovní hry, interpretace tzv. základních pravidel
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Hodina pohybu navíc - Ragby
Chyby u sítě, překážení.
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Transkript prezentace:

Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem hry je umístit míč do hřiště soupeře - hraje se míčem na volejbal - hraje 6 hráčů v poli

2. ROZMĚRY HŘIŠTĚ: - hraje se na volejbalovém hřišti 9 x 18 m, výška sítě 220 cm

3. ZAHÁJENÍ HRY: - hru zahajuje podáním pravý zadní hráč (odhozem) z libovolného místa za koncovou čarou (na signál) - míč musí proletět prostorem nad sítí mezi anténkami a může se sítě dotknout 4. ZPŮSOB HRY: - míč je možno chytit rukama nebo odrazit kteroukoliv částí těla (i nohama) - s míčem v rukou se smí udělat výkrok, je možné jej odehrát ve výskoku - k zahrání míče do pole soupeře má družstvo možnost max. 3 dotyků (chycení, odraz) - chytí-li míč dva hráči současně, počítají se družstvu 2 dotyky

- hráči nesmějí přešlápnout středovou čáru, ani se dotknout sítě, kteroukoliv částí svého těla - míč musí přeletět přes síť mezi anténkami, nesmí se jich však dotknout 5. SMEČ: - jedna sada se hraje do 25 bodů s rozdílem 2 bodů na konci sady. Není-li dosaženo dvoubodového rozdílu vyhrává družstvo, které první dosáhlo 27 bodů. - je prudké odehrání míče obouruč do soupeřova pole ve výskoku 6. BLOK: - blokovat mohou jen hráči přední řady, blok se nepočítá do 3 dotyků míče - je vytvoření "obranné hráze" z paží hráčů na síti (podání nelze blokovat)

6. ZISK BODU: - každá chyba soupeře je zisk bodu a současně i zisk podání, jestliže předtím podával soupeř - bod získává družstvo, které podáním nebo útokem způsobí, že soupeři spadne míč na zem do vlastního hracího pole - chyba je i dotyk míče cizího tělesa nebo anténky

7. Chyby ve hře: - hráč se dotkne sítě - hráč překročí střední čáru, nebo se dotkne soupeřova pole rukama - hráč ze zadní řady blokuje - hráč zadní řady hraje v předním poli do soupeřova pole - hráč hraje míč dvakrát za sebou (kromě při bloku) - míč se dotkne země nebo nějakého předmětu - míč je zahrán do autu - družstvo hraje s míčem po čtvrté - míč není podán správně (pod sítí, do autu) - kdokoliv z družstva se chová neslušně nebo nesportovně

Vyhraje-li rozehru družstvo, které přijímalo podání, získává bod a výhodu podání. Hráči tohoto družstva postoupí o jedno postavení ve směru pohybu hodinových ručiček SÍŤ PŘEDNÍ ŘADA ZADNÍ ŘADA