KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ECVET v Programu celoživotního učení
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Průzkum říjen 2016 MMR – odbor regionální politiky, odd. řízení strategie regionálního rozvoje Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování Distribuce:
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Transkript prezentace:

KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc. poradenství romské minoritě SROP, opatření 3.2

KONTAKT BOHUMÍN NÁZEV PROJEKTU: KONTAKT BOHUMÍN - metodika komunitního centra a sociálního poradenství romské minoritě PODPOŘENO: SROP, opatření 3.2 ČASOVÝ HARMONOGRAM: 04/2005 – 05/2006

KONTAKT BOHUMÍN FINANČNÍ VÝŠE DOTACE: 1 931 902, 50 Kč STRUČNÝ OBSAH: zavedení nové terénní poradenské služby pro převážně romskou klientelu i pro sociálně slabé občany z lokality Bohumín - Pudlov. Principem je pomoc ke svépomoci.

ZAMĚŘENÍ PROJEKTU Projekt se zaměřuje zejména na zvládání základních životních situací, na získání základních dovedností ve vedení domácnosti a domácím hospodářství, na smysluplné naplnění času, postupné osvojení si pracovních návyků a získání dostatku motivace i sebevědomí k vlastnímu zaměstnání a sebevzdělávání osob cílové skupiny

DLOUHODOBÝ CÍL PROJEKTU postupné vytvoření komplexní nabídky služeb sociálně slabým rodinám převážně romského etnika z lokality Bohumín – Pudlov a přilehlých oblastí, které budou vycházet z jejich potřeb a z jejich zájmů posílení respektu a tolerance vůči Romům v dané lokalitě

SPECIFICKÉ CÍLE PROJEKTU zlepšit životní podmínky obyvatel, zejména romské minority zvýšit jejich participaci na celoživotním učení integrovat sociálně vyloučené skupiny do komunity a pracovního procesu podpořit uživatele při řešení akutních problémů týkajících se zejména bydlení, zaměstnání, vzdělání, volnočasových aktivit

KONTAKT BOHUMÍN AKTIVITY PROJEKTU: terénní monitoring potřeb obyvatel lokality, aplikace služby v praxi, realizace praktických minikurzů (šití, stolování, estetiky, práce na PC, vaření, sestavování rozpočtu hospodaření rodiny...), zpracování a vydání metodiky pomoci ke svépomoci, webová prezentace, diskuse na webu, vydání brožur, letáků s metodikou pomoci.

AKTIVITY PROJEKTU Tvorba moderní metodiky práce s romskou minoritou bude vycházet přímo z terénní práce a budou jí zpracovávat přímo zúčastnění pracovníci Kontaktu za soustavné konzultace s partnery projektu. Ve vytvořených a distribuovaných informačních tiskovinách a kvalitních, interaktivních webových stránkách se bude odvíjet polemika k metodice, bude vytvořen prostor pro náměty i kritiku klientely, ale i ostatních občanů města Bohumín.

VÝSTUPY PROJEKTU metodika pomoci ke svépomoci (brožura) vytvoření a distribuce kvalitních informačních tiskovin webová prezentace poradenské asisteční služby znevýhodněným skupinám obyvatel Bohumína a jeho okolí 2 nově vytvořené pracovní místa

PARTNEŘI PROJEKTU Kofoedova škola Městský úřad Bohumín Apoštolská církev

ZAPOJENÍ PARTNERŮ PROJEKTU Kofoedova škola poskytování informací o potencionálních klientech – s jejich souhlasem, smluvní poskytování lektorů Kofoedovy školy pro besedy a přednášky za velmi výhodných podmínek pro Slezskou diakonii poradenství v oblasti rekvalifikačního vzdělávání podávání informací Kofoedovou školou potenciálním klientům o existenci služby projektu Kontakt

ZAPOJENÍ PARTNERŮ PROJEKTU Městský úřad Bohumín spolupráce při zajišťování činností v rámci projektu, a to zejména ve vzájemném předávání informací o osobách, které potřebují sociální pomoc vyhledávání a kontaktování osob z cílové skupiny a podávání informací o existenci sociálních služeb projektu Kontakt

ZAPOJENÍ PARTNERŮ PROJEKTU Apoštolská církev (AC) nabídka potencionálním klientům možnosti nadstandardní péče včetně možnosti osobní asistence, (ze strany duchovního a dobrovolníků AC) předávání informačních materiálů včetně distribuce a sběru v rámci dotazníkového šetření

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Mgr. Ilona Śniegoňová i.sniegonova@slezskadiakonie.cz