JPD 3 CZ.04.3.07/4.1.02.3/0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
3. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha února 2008.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Šance pro firmy v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství Možnosti získání dotací ze strukturálních fondů EU Novinky CzechTrade.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade DIREKTA GROUP s.r.o. Ing. Ada Zatloukalová mobil.tel.: ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Popis záměru projektu Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství Problémy řešené projektem Podpora pražských firem, co se exportu týče, zvýšení zaměstnanosti.

3 1 Zaměření projektu Problémy řešené projektem Tuzemské podnikatelské subjekty bezprostředně po vstupu ČR do EU nemají dostatečné znalosti komplexních podmínek soutěže o tyto projekty. Proto potřebují pomoc, aby se mohly vypořádat se všemi podmínkami podání nabídky v rámci určitého výběrového řízení. Je zájmem České republiky podpořit efektivní účast firem na těchto programech.

4 1 Zaměření projektu - schéma Aktivita 1 - Řízení projektu

5 1 Zaměření projektu - schéma Aktivita 2 - Zmapování programů zahraniční rozvojové spolupráce ES pro období

6 1 Zaměření projektu - schéma Aktivita 3 – Vytvoření školicího programu pro podniky a jejich zaměstnance

7 1 Zaměření projektu - schéma Aktivita 4 – Vyškolení školitelů

8 1 Zaměření projektu - schéma Aktivita 5 - Realizace školení

9 1 Zaměření projektu - schéma Akt. 6 - Vytvoření systému indiv. poradenství

10 1 Zaměření projektu - schéma Akt. 7 – Vytvoření a provozování flexibilního a pravidelně aktualizovaného IS pro podniky

11 1 Zaměření projektu - schéma Akt. 8 - Vytvoření systému networkingu firem

12 2 Cílové skupiny Cílové skupiny Pražské výrobní firmy především malé a střední, zaměstnavatelé, zaměstnanci a profesní podnikatelská sdružení Poskytování podpory z rozpočtu projektu se bude řídit mechanismy podpory „de minimis„ Zapojení (motivace) Zvýšení exportních příležitostí Doprovodná opatření (pro cílové skupiny) Školení

13 3 Typy činností Typy činností realizované projektem Školení pro firmy bude vytvořen systém tří navazujících kurzů pro firmy a jejich zaměstnance, který pomůže vybudovat specializované dovednosti těchto firem potřebné k úspěšné účasti na výběrových řízeních ZRS ES Systém individuálního poradenství – v návaznosti na školení budou moci firmy využívat službu individuálního poradenství, která jim zajistí podrobnější informace, poskytne konkrétní analýzy, pomůže vyhledat partnera pro společnou nabídku nebo pomůže s přípravou konkrétní nabídky.

14 3 Typy činností Typy činností realizované projektem Informační systém pro firmy – bude vyvinut informační systém, který bude firmám aktivně zasílat informace potřebné k lepší účasti na výběrových řízeních ZRS ES, např. informace o vyhlášených výběrových řízeních, poptávky od partnerů, změny postupů, atd. Vytvoření systému síťování firem (networking) – bude vytvořen systém networkingu firem, v rámci kterého budou moci firmy vyhledat partnera pro účast na výběrových řízeních v rámci programů ZRS ES. Tento systém přinese velké výhody především méně zkušeným malým a středním firmám.

15 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Malý zájem o školení a další služby vyvíjené v rámci projektu Toto riziko bylo do značné míry eliminováno již ve fázi přípravy projektu, především proto, že návrh aktivit předkládaného projektu vychází z analýzy a dlouhodobé znalosti potřeb firem a zaměstnanců. Programy Z RS ES jsou dlouhodobě atraktivní příležitostí pro všechny evropské firmy, jak svědčí stále vzrůstající zájem o různé aktivity týkající se těchto programů. Složení realizačního týmu: příjemce – Česká agentura na podporu obchodu / CzechTrade partner – DIREKTA GROUP s.r.o.

16 5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu Publicita projektu bude zajišťována v souladu s požadavky kladenými na projekty spolufinancované z prostředků strukturálních fondů EU. Konkrétně bude zajištěna těmito způsoby : -Oznámení o financování ze zdrojů EU na všech tištěných materiálech produkovaných v rámci projektu – jedná se o materiály pro školení firem a materiály pro účely pro účely networkingových seminářů -Umístění banneru s logem ESF a vlajkou ČR a EU v přednáškových místnostech -Na internetových stránkách žadatele i partnera bude uvedena informace o financování tohoto projektu z prostředků EU a bude umístěn odkaz na speciální stránku s informacemi o projektu, kde budou uvedeny obecné informace o cílech projektu i aktuální informace o aktivitách projektu ( pořádaná školení apod. )

17 6 Výstupy a výsledky V rámci projektu bude celkem 140 osob absolvovat 3 kurzy se specifickým zaměřením, dále 60 zástupců firem bude podpořeno v rámci individuálního poradenství a 160 osob bude podpořeno v rámci networkingu firem. Počet nově vytvořených či inovovaných produktů :  školení pro firmy  individuální poradenství  informační systém pro firmy  systém networkingu firem