„Dejte uživatelům Vaší knihovny slovo.“. Realizační tým projektu PhDr. Ladislava Suchá (garantka projektu) Bc. Gabriela Šimková (tutorka e-kurzu) Bc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační gramotnost na středních školách
Advertisements

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
České vysoké učení technické v Praze
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Vzdělávání a práce web pro cestu za lepší prací. Charakteristika web vznikající v rámci projektu Rozvoj a implementace NSKRozvoj.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Online informační zdroje k software Mathematica
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Bc. Lucie Kratochvílová
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Závěrečná konference k projektu
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
T-expedice a kurzy NVD Mgr. Pavel Rušar.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Prezentační a komunikační dovednosti
Kariérové poradenství a podnikavost
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Vzorový projekt pro gymnázia
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

„Dejte uživatelům Vaší knihovny slovo.“

Realizační tým projektu PhDr. Ladislava Suchá (garantka projektu) Bc. Gabriela Šimková (tutorka e-kurzu) Bc. Zuzana Vrbová (tutorka e-kurzu) Bc. Jitka Šteflová (tutorka e-kurzu) Bc. Veronika Juráková (PR a web podpora) Bc. Antonín Pokorný Bc. Barbora Vostatková

O projektu Projekt je unikátní aktivitou, jejímž hlavním cílem je pomoci knihovnám s orientací v rozsáhlé problematice výzkumů Cílem je vytvořit online zázemí pro všechny zájemce z knihovní praxe. Realizace projektu probíhá v úzké spolupráci s odborníky z oblasti knihovnictví, čtenářství, sociologie aj.

Portál Místo pro všechny, kteří chtějí realizovat v knihovnách nějaký typ výzkumu a současně jim záleží na profesionalitě a odborném provedení. Na portálu najdete: Praktické informace vhodné pro realizaci výzkumů Informace o e-learningovém kurzu Základy výzkumů v knihovnách Připravujeme: Předem vytvořené šablony pro různé typy výzkumů

E-learningový kurz ZÁKLADY VÝZKUMŮ V KNIHOVNÁCH

Proč kurz absolvovat? Kurz je vytvořen odborníky na danou problematiku - sociology, výzkumníky z praxe aj. upraven pro potřeby knihovníků a informačních pracovníků, zohledňuje specifika výzkumů v knihovnách, obohacen o skutečné příklady z praxe, kurz je tutorovaný – s možností zpětné vazby, po absolvování kurzu získáte certifikát akreditovaný MŠMT.

Profil úspěšného absolventa: Umí definovat výzkumný problém a cíl. Vybere vhodný vzorek pro chystaný výzkum. Vytvoří metodologicky bezchybný dotazník. Správně vyhodnotí získaná data. Správně prezentuje získaná zjištění.

Kontaktujte nás… www: