Informační podpora managementu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Připojení k internetu.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Přídavná zařízení.
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Adam Pechánek, Ján Ondrušek, Michal Táborský, Roman Machytka 1/5
Implementace AuditPro Elektrizace železnic Praha, a.s.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Průmyslová komunikace
ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO. Úvod Společnost D-NET, a.s. působí více než deset let v oblasti telekomunikací a automatizovaného zpracování dat. Během úspěšného rozvoje.
Výpočetní technika Břetislav Regner Centrum výpočetní techniky Lékařská fakulta Masarykova univerzita v Brně.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
USB porty a jejich využití
Audit IT procesů ve FNOL
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Obor informační technologie
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Projekt z předmětu Strategie a IS Krejčík, Kučera, Roubíček
Počítačové sítě LAN Pavlína Kolbábková.
1 Informační systém autoservisu Softwarové inženýrství 2003.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Řízení a vizualizace záložního diesel-agregátu
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Miroslav Smyčka Portfolio činností.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Krajský úřad Libereckého kraje
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Síť a MS Windows.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-02.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Virtualizace Zpracoval Martin Dvořák, ITV 22.Října 2009.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
PC základní jednotka.
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Informační a komunikační technologie
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
IKT UČEBNA 21.STOLETÍ - SINO ZEROclient
Transkript prezentace:

Informační podpora managementu IT oddělení Zpracovali: Richard Hoffmann Jana Husáková Josef Krotký Jana Vavřičková

IT oddělení – Voltcom s.r.o. Činnost firmy: montáž, oprava, údržba elektr. zařízení a výroba rozvaděčů nízkého napětí revize elektrických zařízení poradenská činnost v oblasti energetiky automatizované zpracování dat projektová činnost ve stavebnictví provádění staveb, jejich změn a odstraňování montáž, oprava, údržba vyhrazených elektrických zařízení a výroba rozvaděčů nízkého napětí revize elektrických zařízení koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej poradenská činnost v oblasti energetiky automatizované zpracování dat projektování elektrických zařízení poradenská činnost ve stavebnictví výroba audiovizuálních děl projektová činnost ve výstavbě provádění staveb, jejich změn a odstraňování

Organizační struktura

Současný stav 60 zaměstnanců (včetně vedení) 15 počítačů HW nedostatečné zasíťování nedostatečné (zastaralé) vybavení SW vzájemně nekompatibilní systémy Správa výpočetní techniky + sítě: správcem jeden ze zaměstnanců stav nevyhovuje požadavkům firmy – vedení chce založit IT oddělení Správa výpočetní techniky + sítě: správcem je jeden ze zaměstnanců tento stav nevyhovuje požadavkům firmy, protože zaměstnanec je přetížen a vedení má vyšší nároky na fungování IT ve firmě → chce založit IT oddělení, které bude mít na starosti celou správu výpočetní infrastruktury ve firmě

Zadání vytvořit v rámci firmy fungující IT oddělení, které zajistí přechod firmy na dostatečnou úroveň počítačového vybavení společnosti a jeho následnou správu

Zmapování současného stavu 60 zaměstnanců (včetně vedení), 15 počítačů vedení a administrativa – 7 počítačů z toho 3 v síti zbývajících 8 PC – projektanti a další pracovníci konfigurace HW 3 PC vedouc.prac. – PII 350, 32 MB RAM, 4 GB HDD, 10 MB Ethernet ostatní PC – PII 266, 32 MB RAM, 3 GB HDD 3 x tiskárna 3 x modem SW Windows 95, MS Office 97 účetní systém Caesar AutoCad R13

Zmapování současného stavu Správa výpočetní techniky a sítě: správce jeden ze zaměstnanců v případě problémů – žádost o výkon ve formě tištěného formuláře Důvody založení IT oddělení: vyšší požadavky na výpočetní techniku stále rostoucí vytíženost firmy a jejich zaměst. nedostatečná odbornost a prac.vytíženost pracovníka zajišť. správu VT neefektivní využívání zdrojů Správa výpočetní techniky a sítě: správcem je jeden ze zaměstnanců, který má kromě správy výpočetní techniky a sítě na starosti také jiné činnosti v případě problémů v oblasti výpočetní techniky podávají zaměstnanci správci žádost o výkon (instalace, odstranění chyby,…) ve formě tištěného formuláře tento stav v kombinaci se zastaralým HW a SW je již dále neudržitelný → založení IT oddělení   Důvody založení IT oddělení: vyšší požadavky na výpočetní techniku stále rostoucí vytíženost firmy a jejích zaměstnanců – situace je řešitelná zlepšením tech. infrastruktury ve firmě nedostatečná odbornost a přílišná vytíženost pracovníka, který zajišťuje správu výpočetní techniky v současné době neefektivní využívání zdrojů

Finalizace zadání Požadavky na IT: rozšíření PC základny na 30 počítačů 6x laserová tiskárna 4x barevná inkoustová tiskárna 1x plotter zkvalitnění internetového připojení kompletní zasíťování vytvoření intranetu vytvoření a správa webových stránek síťový účetní systém nový CAD systém Po rozhovorech s vedením firmy a po zmapování současné situace byly navrženy tyto požadavky na IT:  rozšíření PC základny na 30 počítačů vedení – každý člen vlastní počítač nebo notebook projektanti – každý vlastní počítač montéři – jeden počítač 6 x laserová tiskárna 4 x inkoustová tiskárna – barevná 1 x plotter

Návrh řešení vytvoření IT oddělení o 2 zaměstnancích nákup HW 3 počítače PII 350 se zachovají vytvoření síťového propojení všech 30 PC – 100 MB Ethernet 1 PC použit jako server Komunikace s IT oddělením pomocí elektronického formuláře v rámci intranetu vytvoření IT oddělení o dvou zaměstnancích (jeden zaměstnanec – HW, druhý zaměstnanec – SW + intranet + internet) nákup HW 10 x AMD Athlon 2600+, 40 GB HDD, 512 MB RAM, 17´´ LCD + síť 14 x P4 2,6 GHZ, 120 GB HDD, 512 MB RAM, 19´´ monitor + síť 3 x NB Dell 3 počítače PII 350 se systémem WINDOWS 98 (místo původního WINDOWS 95) se zachovají vytvoření síťové propojení všech 30 PC – 100 MB Ethernet jeden počítač bude použit jako server s Windows 2000 Server Síť: 10 x Athlon – 10 x station, Windows 2000 14 x Intel – 1 x server, Windows 2000 server + 13 x station, Windows 2000 3 x NB- možnost zapojení do sítě Windows 2000 3 x PII 350 – Windows 98   SW: 26 x licence Windows 2000 1 x licence Windows 2000 Server 3 x licence Windows 98 AutoCad 2003 Office 2000 Síťový účetní systém Caesar

Děkujeme za pozornost