Počítačové klávesnice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/8.
Advertisements

Periferie PC VY_32_INOVACE_45_Periferie_PC.
Hardware - klávesnice Název materiálu: VY_INOVACE_726_hardware_klavesnice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Česká & anglická klávesnice VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 299 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Procvičování – ÚVOD DO INFORMATIKY, KLÁVESNICE
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Informační a komunikační technologie
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
KLÁVESNICE VY_32_INOVACE_E3-05 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
KLÁVESNICE.
Identifikátor materiálu: EU
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Klávesnice 1. část Vstupní zařízení.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení počítače
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
Popis klávesnice. Typy připojení klávesnic: Konektor DIN Jde o stejný konektor, který se používal k přenosu zvuku před příchodem konektorů Jack. Toto.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Historie. aspoň něco málo…. Město je písemně doloženo poprvé v roce vzniklo spojením N N N N N ěěěě mmmm cccc iiii postaveného.
Informatika - Klávesnice, polohovací zařízení akademický rok 2013/2014
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Zdroj napájení a klávesnice
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_08
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Klávesnice Denisa Procházková 1.A.
Počítačové klávesnice
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

Počítačové klávesnice Počítačová klávesnice je klávesnice odvozená od klávesnice psacího stroje či dálnopisu. Je určena ke vkládání znaků a ovládání počítače. Vyrábí je například firmy KME, Apple, Logitech a další. Standardní počítačové klávesnice jsou napájeny z počítače a komunikují s ním po sériové lince.

Připojení k počítači V dřívějších letech se klávesnice připojovala k počítači konektorem DIN-5, který byl později nahrazen poněkud menším konektorem Mini-DIN, častěji nazývaným PS/2 Mezi další způsoby připojení v současnosti patří USB, dnes nejrozšířenější. V takovém případě se již jedná o výrazně komplikovanější způsob komunikace umožňující například připojit ke klávesnici různá další zařízení (myš, USB flash paměť atd.), která pak přes ni komunikují s počítačem.

Skupiny kláves základní alfanumerické klávesy klávesy numerické klávesnice funkční klávesy speciální klávesy klávesy určené pro konkrétní operační systém (v systému Microsoft Windows jsou to Windows a Application)

Alfanumerické klávesnice zabírá většinu plochy, obsahuje klávesy 26 písmen, mezerník, klávesy s interpunkcí a klávesy s číslicemi

Numerická klávesnice obsahuje klávesy s číslicemi, desetinnou tečku, klávesy využitelné pro 4 základní aritmerické operace, druhou klávesu Enter a klávesu Num Lock pro změnu funkce číselných kláves.

Funkční klávesy mají označení F1 – F12 a nalezneme je v horní části klávesnice. Slouží k řízení programů a jejich funkce je určena konkrétním softwarem.

Nějaký druhy klávesnic