Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z AŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Národní program udržitelnosti I
Na co se ptáte?.
Informace z oblasti výzkumu (Sněm RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
CASALC Review Odborný časopis České a slovenské asociace učitelů jazykových center na vysokých školách.
Vysoké školy v ČR a jejich veřejné finanční zdroje (s důrazem na kapitolu 333) a srovnání s regionálním školstvím v letech Adam KRČÁL samostatné.
Návrh multikriteriální Metodiky hodnocení 2013 Jiří Málek zasedání předsednictva RVŠ,
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Návrh multikriteriální Metodiky hodnocení 2013 Jiří Málek Informace pro ČKR,
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Financování a hodnocení výzkumu Tomáš Opatrný PřF UP Olomouc.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Informace o změnách v Metodice hodnocení výsledků výzkumných organizací ( )
Technologické platformy a dopravní výzkum
E-knihy a problematika hodnocení výsledků VaV karel oliva Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace, předseda OK SHV a člen KHV.
ZMĚNY V SYSTÉMU VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH V ČR RNDr. Marek Blažka sekretář Rady pro výzkum, vývoj a inovace ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací.
RVŠ a financování výzkumu, vývoje a inovací 17. září 2009 Karolinum RVŠ pokládá za neproduktivní další diskusi k tématu VaVaI bez navýšení finančních prostředků.
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Mgr. Vendula Hromádková
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
Informace z RVVI (stručný přehled pro P RVŠ ) Tomáš Opatrný.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Národní referenční rámec excelence - NRRE Ladislav Cabada
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Metodika: výsledek odborně kvalifikovaného postupu, nebo dohadovacího řízení? Jana Musilová Akademické fórum VI – Praha – 17. září 2009 Odborná skupina.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Hodnocení výzkumu a vývoje a jejich výsledků v roce 2006 Jakub Fischer.
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
FP7 post-grant Gold Open Access Pilot Představení Pilotního projektu zlatého otevřeného přístupu Evropské komise a projektu OpenAIRE Mgr. Pavla Rygelová.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Šimon Nešvera Kam kráčí VVVS Šimon Nešvera
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Hodnocení vědy a výzkumu podle platné metodiky a rejstřík informací o výsledcích VaVaI Ing. Věra Svobodová, Ústav vědecko-pedagogických informací a služeb.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Predátorské, ukradené, podvodné, podezřelé, zkrátka nekvalitní publikace a konference M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016.
Metodika I. ●Schváleno usnesením vlády ČR ze dne č. 475 ●platná pro roky 2013, 2014 a 2015 ●po r by měl být vytvořen nový systém.
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Kandidát na rektora JU prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr. h. c., 2016.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
79. Zasedání KHV Jiří Málek.
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
JOINME (Journal of Interactive Media)
JOINME (Journal of Interactive Media)
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016
Transkript prezentace:

Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace schválený

Tři pilíře Pilíř I: Oborové hodnocení publikačních výsledků (hlavně Jimp) ◦ Podpilíř I: způsob hodnocení peer review u vybraných druhů výsledků, tj. knihy, kapitoly v knihách a články v neimpaktovaných recenzovaných časopisech. Pilíř II: Hodnocení kvality vybraných výsledků (maximálně 20 % nejlepších výsledků, které si zaslouží zvláštní bonifikaci) Pilíř III: Hodnocení patentů a nepublikačních výsledků aplikovaného výzkumu (pouze u druhu výsledku patent)

pravidla V případě, že jde o vysokou školu, provede se hodnocení výsledků celé vysoké školy, které zahrnuje všechny její součásti (fakulty, vysokoškolské ústavy a další součásti vysoké školy). Současně se provede hodnocení i pro jednotlivé součásti vysokých škol.

Časový interval Rok uplatnění: je rokem, kdy byl výsledek finálně publikován. Do hodnocení v roce 2013 budou zařazeny výsledky uplatněné v letech (zapsané do RIV až 2012). 2014: :

Pilíř I – 85% prostředků ◦ J imp - článek v impaktovaném časopise evidovaném ve WoS („Article“, „Review“, „Proceedings Paper“ nebo „Letter“), ◦ J SC - článek ve zdroji evidovaném ve SCOPUS, který není evidován ve WoS, ◦ J neimp - článek v recenzovaném časopise v databázi ERIH, který není evidován ve WoS ani ve SCOPUS, ◦ J rec - článek v českém recenzovaném časopise, který není evidován ve WoS, SCOPUS ani v ERIH; ◦ odborná kniha (druh výsledku B); ◦ kapitola v odborné knize (druh výsledku C); ◦ článek ve sborníku evidovaného v databázích WoS nebo SCOPUS (druh výsledku D – jen v některých oborech)

Podpilíř 1 výsledky druhu B (odborná kniha), C (kapitola v odborné knize) a druhu výsledku Jrec (článek v odborném recenzovaném periodiku). Vytvoření odborných panelů – hodnotitelů Každý výsledek hodnocen 2 hodnotiteli ….od 2014 Rok 2013: hodnocení 0/1 POUZE!

Pilíř II v expertním posouzení kvality omezeného počtu vybraných výsledků – vybrané TUL až od roku 2014

Pilíř III – 15% prostředků „evropský“ patent (EPO), patent USA (USPTO) a Japonska – 100 b český nebo národní patent ), který je využíván na základě platné licenční smlouvy – 50 b ostatní patenty – 20 b Hrají roli z jaké odborné skupiny je výsledek Hraje roli suma všech prostředků na výzkum a smluvní výzkum

Pilíř III – 15% prostředků Institucionální podporu nelze uplatnit za výsledky projektů OP VaVpI. Dělení podle oborů 4 TECHNICKÉ a INFORMATICKÉ VĚDY BC, BD, DH, GB, FS, IN, JA, JB, JC JD, JE, JF, JG, JH, JI, JJ, JK, JL, JM, JN, JO, JP, JQ, JR, JS, JT, JU, JV, JW, JY, KA ,95 7 VĚDY O ZEMIDA, DB, DC, DD, DE, DF, DG, DI, DJ, DK, DL, DM ,06 SKUPINA OBORŮ OBORY B odový podíl skupiny oborů % podíl

limity Limity podle oborů BC – kniha, kapitola D – sborník SCOPUS…

Bodové hodnocení pilíř I Jsme ostatní obory,  TUL nedostane žádné body za RIV (možná budeme příjemně překvapeni)

stanovisko Svaz průmyslu a dopravy ČR žádá o stažení materiálu protože výše institucionální podpory není jasná a nepředvídatelná a neplní funkci dlouhodobého rozvoje

Konec? Snad ne institucionální podpory!