Škola pro udržitelný život 2010 Jiří Kulich, Lucie Munzarová, Z.E. Veselá, Michal Veselý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
a víceúrovňové vládnutí
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Evropský sociální fond
Trvale udržitelný rozvoj v koncepci rozvoje obcí, měst a regionů v čr
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Strategické plánování rozvoje obcí Dubovice 2010 " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období "
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Udržitelný rozvoj.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace koordinátorka MA21 Iva Hájková
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
BIODIVERZITA.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Horizontální témata EU
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Společenská odpovědnost organizací
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
Životní úroveň obyvatel v České republice
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Globální problémy.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Strategie regionu, obce
Ekonomika životního prostředí
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
20 TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Škola pro udržitelný život 2010 Jiří Kulich, Lucie Munzarová, Z.E. Veselá, Michal Veselý

Co je to "udržitelný rozvoj" či "udržitelný život"? „Udržitelný rozvoj je takový rozvoj, který umožňuje uspokojovat současné potřeby lidstva bez ohrožení možnosti budoucích generací uspokojovat jejich potřeby.“ (Zpráva Světové komise pro životní prostředí a rozvoj, 1987) „Udržitelný rozvoj společnosti je takový rozvoj, který současným i budoucím generacím zachovává možnost uspokojovat jejich základní životní potřeby a přitom nesnižuje rozmanitost přírody a zachovává přirozené funkce ekosystémů.“ (§ 6, zákona č.17/1992 Sb., o životním prostředí)

Od jednostranného "růstu" k mnohorozměrnému rozvoji Udržitelný rozvoj: úsilí o nalezení rovnováhy mezi kvalitou životního prostředí a rozvojem společnosti (kvalitou života lidí) alternativa k tradičnímu pojetí "rozvoje" jako jednostranného (= jednorozměrného) ekonomického (kvantitativního) růstu, který nebere ohledy na stav životního prostředí vyvážený, harmonický, sociálně i ekologicky ohleduplný rozvoj

Od jednostranného "růstu" k mnohorozměrnému rozvoji Kultura Životní prostředí Sociální oblast Ekonomika Životní prostředí Sociální oblast Ekonomika Rozvoj Životní prostředí

Od jednostranného "růstu" k mnohorozměrnému rozvoji UDRŽITELNOST Představíme-li si množství témat a problémů, které se pod každou z těchto čtyř oblastí skrývají, dojdeme k poznání, že „udržitelný život“ je mnohorozměrný: Zahrnuje např. péči o zdraví, toleranci k jiným názorům či barvě pleti, zachování čistoty ovzduší, ohleduplnost k jiným tvorům, znalost historických hodnot svého města či dostatek pracovních příležitost stejně jako mnoho dalších témat.

Některé principy udržitelného rozvoje → Ohled na životní prostředí Udržitelný rozvoj znamená respektování přírodních zákonů a šetrné využívání přírodních zdrojů. „Únosná kapacita“ životního prostředí představuje limity pro mnoho lidských aktivit, což znamená, že musíme snížit rychlost spotřeby zdrojů a produkci znečištění → Zlepšování kvality života Lidský život má sociální, kulturní, morální a duchovní dimenze stejně jako materiální → Globální odpovědnost Předpokladem udržitelného života je uvědomění si souvislosti mezi globálními a místními záležitostmi → Ohled na budoucnost Máme-li směřovat k udržitelnosti, měli bychom uvažovat nejen krátkodobě a střednědobě, ale myslet také dopředu → Rovné příležitosti Bohatství, příležitosti a zodpovědnost by měly být děleny mezi jednotlivé země a mezi rozdílné sociální skupiny s důrazem na potřeby a práva chudých a znevýhodněných, neboť chudoba je ohrožující faktor udržitelného rozvoje. → Předběžná opatrnost Jestliže si nejsme jisti ekologickými dopady jakékoli akce nebo činnosti, měli bychom být velmi opatrní a vyhnout se možným rizikům. → Holistický (celostní) přístup Udržitelný rozvoj vyžaduje, aby při jakémkoli rozhodování byly vzaty v úvahu všechny faktory týkající se daného problému. Základní principy udržitelného rozvoje jsou obsaženy v dokumentu Agenda 21.

Agenda 21 Agenda program - seznam věcí, které je potřeba udělat, abychom dosáhli určitého cíle. Agenda program pro 21. století - dokument, který přijali zástupci 179 států (včetně České republiky) na Konferenci OSN o životním prostředí a rozvoji (tzv. Summitu Země)v Rio de Janeiru v červnu 1992 …přináší podrobná doporučení v oblasti ekologické politiky a politiky rozvoje všem zemím, jejichž cílem je zabránit zhoršování stavu životního prostředí, jeho postupné zlepšování a dosažení udržitelného využívání přírodních zdrojů.

Od globální k místní agendě 21 „Udržitelný život“ je přístup, který by měl být uplatněn na všech úrovních fungování společnosti - od jedince, po globální společenství: Nejen globální Agenda 21, ale také například: → Národní strategie udržitelného rozvoje → Krajské strategie udržitelného rozvoje → Dětská Agenda 21 → Místní Agenda 21 Většina opatření z programu Agenda 21 je třeba realizovat na úrovni obcí a měst – proto se nejčastěji mluví o Místních Agendách 21

Místní Agenda 21 Místní agenda 21 je strategický a akční plán rozvoje místa… …ohleduplný k ekologickým, sociálním a kulturním hodnotám, … vycházející z místních hodnot a tradic, … podílející se na řešení globálních ohrožení … a probíhající za účasti těch, kdo v místě žijí.

Místní agenda 21 JAK VZNIKÁ MÍSTNÍ AGENDA 21? Veřejná setkání (veřejná slyšení, plánovací víkendy či odpoledne, kulaté stoly, pracovní skupiny…) za účasti zástupců jednotlivých zájmových skupin (např. podnikatelů, lidí z oblasti kultury, zdravotnictví, školství, z nevládních organizací) a vůbec každý, kdo se účastnit chce. Při diskusích vzniká vize obce, zhodnocení stavu obce a přehled aktuálních témat, problémů a potřeb, které by se měly v obci řešit ve všech oblastech udržitelnosti: ekonomické, sociální, kulturní i ekologické. Diskuse pak při dobrém vedení mohou vyústit v ucelenou strategii rozvoje obce nebo alespoň v dílčí plán akcí, které obci prospějí. V optimálním případě na takovou strategii (strategický plán) naváží závazné dokumenty obce – např. územní plán. Pokud vše dopadne dobře, nezůstane jen u plánovací fáze, ale alespoň některé z navržených akcí se také uskuteční. Následuje hodnocení, plánování dalších akcí, další realizace a opět hodnocení stavu obce a úspěšnosti

PŘÍKLAD PRO INSPIRACI: VLASTNOSTI UDRŽITELNÉHO MĚSTA zdroje jsou využívány hospodárně, znečištění a odpady jsou minimalizovány tak, že se s ním přírodní systémy dokáží vyrovnat, aniž by byly poškozeny, rozmanitost přírody je považována za významnou hodnotu a je chráněna, „místní výroba – místní spotřeba“ - potřeby jsou co nejvíce uspokojovány z místních nabídek, místní ekonomika nabízí možnosti získat uspokojivé pracovní místo, optimální daňová výtěžnost, podpora místních podnikatelů každý má přístup ke kvalitní potravě, vodě, obydlí a zdrojům energie za sociálně přijatelné ceny, lidské zdraví je chráněno, lidé žijí beze strachu před násilím působeným jak zločinem, tak zvůlí moci, komunikující, vzdělaní a informovaní obyvatelé obce, každý má přístup ke vzdělání, znalostem a informacím, učící se obec všechny sektory společnosti jsou oprávněny účastnit se rozhodovacího procesu, existuje bohatý spolkový život, všem jsou snadno dostupné příležitosti pro kulturní a rekreační aktivity různost a odlišnost je ceněna a chráněna. lokální patriotismus – péče o místní hodnoty a tradice