Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

VÝSTUPY Z UČENÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích INOVACE VÝSTUPŮ, OBSAHU A METOD BAKALÁŘSKÝCH PROGRAMŮ VYSOKÝCH ŠKOL NEUNIVERZITNÍHO.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Název projektu: Student – praxe – excelence CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu:
ECVET v Programu celoživotního učení
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
IP národní: Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Hlavní garant: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA Zahájení realizace projektu:
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Seminář „Výstupy z učení“ Přerov, Vysoká.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Zkušenosti se zaváděním moderních metod.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Název operačního programu:
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Transkript prezentace:

Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu, registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0115

Realizace projektu, projektoví partneři Partnerství: VŠTE, VŠLG, VŠPJ a SPTV Rozpočet projektu: 13 320 126,79 Kč

Cíle a realizace projektu Inovace výstupů, metod hodnocení a výuky bakalářských programů VŠN Finalizace a ověření úprav studijních plánů spočívající v propojení profilu a obsahu s důrazem na výstupy z učení v souladu s dosavadními výstupy projektu Národního kvalifikačního rámce Zařazení moderních metod do výuky VŠTE a VŠTE – týmová a projektová výuka, aplikace on-line výuky

Cíle a realizace projektu Příprava akademických pracovníků na moderní metody a postupy – metody hodnocení, důraz na hodnocení kompetencí Propojení kreditů se studijní zátěží modulů koncipovaných na výstupech z učení a vytvoření uceleného systému Pilotní aplikace poznatků v oblasti moderních postupů a metod stavby kurikula, metod výuky a hodnocení studentů: program Logistika, Ekonomika a management, Stavitelství Přenos poznatků mezi projektovými partnery a vyhodnocení zkušeností projektu

1.Příprava pracovníků na moderní metody a postupy v terciárním vzdělávání - výstupy Listopad 2011 – Leden 2012 Připravení a seznámení AP, řídících pracovníků na úpravu obsahu studijních programů a metod v rámci svých akreditovaných programů prostřednictvím realizace seminářů: a) 2 dvoudenní semináře (VŠTE, VŠLG) – téma výstupy z učení, soustav kvalifikací, modulů a kredity

b) jednodenní společný seminář na téma Požadavky praxe – účast národních expertů, garantů oborů c) seminář na téma Metodika výuky a hodnocení studentů v terciárním vzdělávání – účast národních a zahraničních expertů Realizace kurzů AJ - zvýšení jazykových kompetencí vyučujících pro pilotní výuku – IBW Metodická instrukce pro školy - Doc. PaedDr. Jaroslava Vašutová, Ph.D., Mgr. Lenka Hrušková, PhD., Mgr. Jana Brcková

2. Individuální úpravy metod výuky a hodnocení studentů v rámci akreditovaných programů - výstupy Duben 2012 – Březen 2013 Úprava vazby profilu a obsahu výuky - tvorba nových anotací Úprava metod výuky – související s popisem anotací, nové metody pro výuku a hodnocení v terciárním vzdělávání Realizace konzultací a workshopů Příprava AP k aplikaci poznatků

3. ON-LINE VÝUKA - VÝSTUPY Duben 2012 – Březen 2013 Řešení moderní metody výuky – on-line výuky Navržení technického řešení Vznik místností pro on-line výuku na VŠTE a VŠLG (vysílací, přijímací místnost pro realizaci video-přenosů) Vznik vnitřních směrnic VŠTE a VŠLG - aplikace on-line výuky na VŠTE a VŠLG Metodika on-line výuky - prof. Ing. Imrich Rukovanský, CSc. Mgr. Jana Brcková

4. Pilotní ověření - výstupy Březen 2013 – červenec 2013 Pilotní ověření upravených studijních plánů na modulárním principu mezi obory v rámci akreditací – využití moderních postupů a metod stavby kurikula Pilotní ověření za účasti 2 798 studentů (VŠTE, VŠLG): Konstrukce staveb, Stavební management, Logistika Pilotní ověření on-line výuky formou video – přenosu (synchronní on-line výuka formou videokonferenční přednášky) u vybraných předmětů a) VŠTE: Mikroekonomie, Teorie systémů, Management b) VŠLG: Makroekonomie, Podnikové řízení I, Logistika ve stavebnictví Pilotní ověření projektové výuky – realizace IBW za účasti studentů VŠTE a VŠLG (týdenní stáž) – odborné konzultace s vyučujícími v Aj

5. Hodnocení zkušeností a přínosu projektu - výstupy Červen 2013 – Leden 2014 Dosažené výstupy hodnoceny formou dotazníkového průzkumu (interní oponentura) u vybrané cílové skupiny Studentů (1 340 respondentů VŠTE, VŠLG) Pedagogů (29 respondentů VŠTE, VŠLG) Dosažené výstupy hodnoceny formou externí oponentury s využitím odborníků z praxe Výstupy z učení, změny metod výuky, vazby profilu a obsah výuky - doc.PaedDr.Jaroslava Vašutová, Ph.D. Řešení on-line výuky včetně pilotního ověření – prof. PaePdDr. Iva Stuchlíková, CSc. .

Realizace workshopů - vyhodnocení projektu u jednotlivých zapojených škol, přínos projektu u VŠN Informačního materiálu o výstupech učení, metodice výuky a metodice hodnocení - prof. PhDr. Alena Vališová, CSc. Vznik Informačního materiálu o návrhu, implementaci a realizaci on- line výuky - prof. Ing. Imrich Rukovanský, CSc. Mgr. Jana Brcková Realizace závěrečné konference projektu

DĚKUJI ZA POZORNOST