Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Farní charita Litomyšl
Poradenství jako specifický druh psychologické pomoci
MUDr.František Schneiberg
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
ohroženým domácím násilím
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Sdružení Podané ruce, o.s.
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
SOS dětské vesničky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
MUDr. František Schneiberg
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Občanské sdružení ProCit, z. s
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů v rodinách  posílení funkčnosti náhradních rodin  podpora sociální integrace dětí z dětského domova

o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:

Hlavní projekty Poradensko-vzdělávácí pobyty pro náhradní rodiny jarní víkendový pobyt letní týdenní pobyt Cílová skupina: náhradní rodiny (pěstounské a adoptivní) z olomouckého regionu

Hlavní poskytované služby  vzdělávání náhradních rodičů  psychologické poradenství  speciální program pro děti a dospívající

Pro rodiče: přednášky, besedy, řešení modelových situací, prožitkové techniky

Pro celé rodiny: psychologické poradenství individuální a rodinné tým odborníků poskytující odborné služby dětem a rodičům

Pro děti a dospívající: originální program na podporu zdravé osobní identity  dlouhodobá práce s dětmi  sociálně psychologické hry  prevence sociální patologie  rozvoj komunikačních dovedností, tolerance, spolupráce

Výtvarné dílny

Výlety, společné akce, přátelství

Spolupráce: s orgány sociálně-právní ochrany dětí s dalšími občanskými sdruženími z oblasti náhradní rodinné péče

Rozšíření služeb od září 2012  odlehčovací služby pro náhradní rodiny  doučování dětí  kluby pěstounů  svépomocné skupiny rodin  telefonická krizová intervence  vzdělávací kurzy Nové služby jsou významně podpořeny z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV

Kontakt ISIS – občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám Sídlo: U Sportovní haly 1a, Olomouc Pracoviště od září 2012: Horní náměstí 21, Olomouc