Česká ženská lobby duben 2006 - leden 2008 Lenka Bennerová, Fórum 50 %

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL)
Advertisements

PLNĚNÍ PRIORIT A POSTUPŮ PŘI PROSAZOVÁNÍ ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ V RESORTU MINISTERSTVA FINANCÍ 16. října 2009.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Komunitární program PROGRESS
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Finanční možností svépomocných skupin
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL) Selma Muhič Dizdarevič Katedra studií občanské společnosti Fakulta humanitních studií UK pro Fórum 50%
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
„Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích“ Aktivity a projekty Fóra 50 % Marcela Adamusová , Praha.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Začátky České ženské lobby Marie Boháčová (Unie katolických žen)
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Fórum 50 %, o.s. Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
člen Asociace občanských poraden
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Komunitární program PROGRESS
GENDER FOCAL POINT.
Transkript prezentace:

Česká ženská lobby duben leden 2008 Lenka Bennerová, Fórum 50 %

ČŽL vznik - leden roku 2005 platforma českých neziskových organizací zasazuje se o RP pro ženy a muže, hájí práva žen v ČR Jako EWL vychází z feminismu ČŽL členkou celoevropské sítě EWL sdružuje přes 4000 NO, silná partnerka evropských struktur, kde prosazuje a chrání zájmy žen.

Prioritní oblasti ČŽL: Dosahování ekonomické nezávislosti žen Slaďování pracovního a soukromého života žen Podpora rovného zastoupení žen a mužů na rozhodování Boj proti násilí na ženách a obchodu s lidmi Eliminace genderových stereotypů ve společnosti Podpora genderové rovnosti i mimo EU

Aktivity sítě ČŽL během projektu JPD 3, hrazeného z esf a státního rozpočtu ČR duben březen 2008 o.s. Fórum 50 % v partnerství s FHS UK

„Vyrovnávání šancí žen a mužů v rozhodovacích pozicích a politice“ duben březen část – osvětové aktivity 2. část – publikace a odborné analýzy 3. část - síťování

Hlavní aktivity ČŽL během projektu: Lobbing – ovlivnění politické sféry Spolupráce s medii – působení v mediální sféře Vzdělávání – posilování organizací v rámci sítě Kampaně – osvěta pro veřejnost Síťování – pro členské organizace ČŽL

Lobbing: Za přistoupení ČR k mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve spolupráci s dalšími NO – Amnesty international, Liga lidských práv, Člověk v tísni Za zahrnutí ženských práv a genderu do projektových výzev (Norské fondy) Za přijetí tzv. antidiskriminačního zákona ve spolupráci s Poradnou pro občanství a Ekologickým právním servisem Připomínkování vládního dokumentu „Priority a postupy vlády při prosazování RP pro ženy a muže“ a dalších dokumentů

Média: Pravidelné hostování v rozhlasovém pořadu ČRO 6 „Na bělidle“ Prezentace ČŽL v ČT, pořad Dobré ráno s ČT TK: „Včera karafiát dnes lobbing“ ke zviditelnění a propagaci sítě na Úspěšná stížnost na sexistickou reklamu u Rady pro reklamu Reakce TP na projev premiéra Topolánka při slavnostním zahájení Roku RP pro všechny v dubnu 2007, podpořeno intervencí z EWL

Vzdělávání: Přednášky o neziskovém sektoru FHS, Katedra občanského sektoru Seminář „ Jak lobbovat za ženská práva“, manuál CD rom, lektorka EWL Odborná genderová rubrika v elektronickém bulletinu „Síťovka“

Kampaně: „Who cares“, petiční akce EWL pro zajištění dostupných a kvalitních pečovatelských služeb Normální porod, realizace Aperio, HAM, Asociace dul a další organizace Den rovných příležitostí, realizovalo Gender studies,.. Propagační pohlednice ČŽL, realizace Fórum 50 %,…

Budování sítě: Rozšíření počtu členských organizací na 21 Pravidelné schůzky členských organizací Vytvoření/dokončení základních dokumentů – stanov a jednacího řádu ČŽL Elektronický měsíční bulletin „Síťovka“ Vytvoření strategie ČŽL po skončení projektu Registrace ČŽL jako samostatného právního subjektu

Stav ke konci projektu: Strategie Právní subjektivita 21 členských organizací Výborné vztahy s EWL Strategické pozice v poradních orgánech vlády Žádné finanční prostředky na pokračování síťování 

Vyhodnocení spolupráce sítě Posun vpřed jak kvantitativní a kvalitativní Spojení je posilující ( sdílení informací, zesílení dopadu kampaní ) Dosažení konsensu je náročné Nepodařilo se zajistit finance do budoucna Síťování je náročné (čas, finance, lidské zdroje) Expertní analýzy z široké oblasti Napojení na EWL značně posiluje české ženské hnutí

Děkuji za pozornost ! rubrika Česká ženská lobby Lenka Bennerová tel: