Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje)
Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Smart Administration Strategie
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Základní registry (stav únor 2012)
Projekt Informační systém základních registrů
Konference MV Květen zásadně snížit byrokratickou zátěž všem promítnout jednou pořízený údaj všem OVM promítnout změnu existujícího údaje všem.
Nástroje územního plánování
Jednotný identitní prostor a Katalog autentizačních a autorizačních služeb a jejich role v Základních registrech Ostrava Tomáš Řemelka Novell.
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat?“
Základní registry ve veřejné správě – dopady na územní samosprávu
Systém základních registrů - bezpečné sdílení informací – Informační systém ORG Nová kompetence ÚOOÚ v roce 2010 Jiří Krump náměstek předsedy Brno 2009.
Základní registry veřejné správy
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
Registr dlužníků státu
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Matrika Bc. Jan Podloučka.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Realizační tým ICZ duben 2005
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Základní registry.
Základní registry Ing. Martin Kořínek Ing. Ondřej Neuman eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Jak to celé bude fungovat dohromady RNDr. Petr Tiller Odbor hlavního architekta eGovernmentu MV ČR Reg.č. projektu: CZ 1.04/4.1.00/
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje)
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Legislativní podmínky vymezení RPP Legislativní rámec RPP Zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech Poslání RPP Poskytovat funkce pro řízení přístupu k eGON službám na základě evidence práv přístupu rolí v zaregistrovaných agendách Evidence referenčních údajů o právech a povinnostech fyzických a právnických osob, právech a povinnostech k věcem, a to včetně údajů o působnosti a rozhodnutích orgánů veřejné moci

Přínosy existence RPP pro OVM Referenční údaje ze základních registrů jsou podle zákona správné a aktuální Vzniká možnost získat přístup k údajům potřebných pro činnosti v agendě ze základních registrů Řízení oprávnění uživatelů na přístup ke službám a údajům na základě přiřazení uživatele k roli v rámci agendy Vznikne celkový popis procesů realizace jednotlivých agend, který může být základem pro zefektivnění práce OVM Zvýšení prestiže veřejné správy, zvýšení spokojenosti pracovníků veřejné správy a občanů

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Řídící část RPP Datové okruhy: Číselníky (Agendy, Typy činností, Typy oprávnění, Typy rolí, Typy služeb, Typy účinku) Editace: Spravuje správce RPP na v rámci prvotního nastavení systému a následně v rámci zpracování ohlášení agend OVM Nástroje pro editaci: Správa realizována pomocí nového AIS RPP Speciální Reference: Na tyto údaje nejsou vytvářeny reference z ostatních základních registrů, ani se tyto datové okruhy neodkazují na externí datové zdroje

Referenční údaje o agendách orgánů veřejné moci Datové okruhy: AIS, Agendové role OVM, OVM, Působnosti OVM, Procesní modely agend OVM, Právní předpisy, Katalog služeb, Matice oprávnění Editace: Spravuje správce RPP na v rámci prvotního nastavení systému a následně v rámci zpracování ohlášení agend OVM Nástroje pro editaci: Správa realizována pomocí nových AIS RPP Speciální, Modelovací a Působnostní Reference: Do ROS pro identifikaci OVM do RUIAN pro vymezení působnosti OVM

Práva a povinnosti osob Datové okruhy: Rozhodnutí OVM Editace: Spravuje OVM, který rozhodnutí vydal Nástroje pro Editace: AIS RPP Editační, nebo upravené lokální AIS Reference: Do ROS, pokud je dotčenou osobou právnická osoba Do ROB, pokud je dotčenou osobou fyzická osoba Do RUIAN, pokud se rozhodnutí týká adresného místa

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Editoři RPP (1/2) Editační AIS RPP Pro podporu agend, které budou zajišťovat editaci referenčních údajů o agendových rozhodnutích a jejich účincích obsažených v registru práv a povinností Speciální AIS RPP Pro zajištění speciálních funkcí definovaných Zákonem o základním registru práv a povinností a Zákonem o základních registrech (např. pro poskytování údajů osobě o jejich právech a povinnostech podle právních předpisů, správu katalogu služeb ZR, správu matice oprávnění, správu číselníků), tedy nástroje pro zajištění speciálních funkcí zajišťovaných správcem registru práv a povinností.

Editoři RPP (2/2) Modelovací AIS RPP Pro podporu a zavádění procesního přístupu agend při jejich výkonu. Tyto nástroje používají speciálně vyškolení uživatelé k vytvoření procesních modelů agend, sledu činností v agendách, definici potřebných rolí pro výkon agend a zavádění těchto výstupů do Katalogu procesních modelů OVM AIS RPP Působností Pro správu a udržování Katalogu Agendových rolí a Působností OVM, který jednoznačně definuje kompetence OVM pro výkon agend. Tato data dávají do vztahu Agendu, Roli v agendě a Orgán Veřejné moci, který má výkon agendy zaregistrován v RPP. Působnost využívá hierarchické geografické členění státu definované v RUIAN, aby bylo možno tuto působnost přesně definovat.

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Odpovědnost OVM při práci s RPP OVM, který byl zaregistrován pro výkon agendy, odpovídá za určení úředních osob, které působí v jednotlivých rolích, a za provádění změn v těchto určeních, uplatnění odpovídajících opatření, která zabrání neoprávněnému přístupu k údajům vedeným v agendových informačních systémech a k referenčním údajům vedeným v základních registrech na základě oprávnění, které získal. OVM, který byl zaregistrován pro výkon agendy, vede záznamy o přístupu k údajům obsaženým v základních registrech, nejde-li o přístup k údajům veřejně přístupným, a uchovává je po dobu 6 měsíců OVM předává záznamy Ministerstvu vnitra na jeho žádost. Ministerstvo vnitra může tyto záznamy požadovat pouze v souvislosti se zajištěním bezpečnosti informačního systému základních registrů a základních registrů.

Využití lokálních AIS Volání eGon služeb z AIS probíhá Z centrálního AIS, který komunikuje přímo s ISZR Z lokálního AIS prostřednictvím centrálního AIS Typický průběh provedení eGon služby Vznik požadavku v agendě (AIS) Centrální AIS zasílá požadavek do ISZR ISZR v RPP ověřuje oprávnění volání služby ISZR v RPP zjišťuje plán provedení služby ISZR provádí službu podle plánu, vede ke sledu volání služeb základních registrů (tedy i RPP) a AISů ISZR sestavuje odpověď a zasílá jí AIS AIS reaguje na výsledek provedení služby

Přehled eGon služeb realizovaných v RPP Příklady služeb realizujících zápis, změnu či výmaz Uložení a klasifikace právního předpisu Zavedení a změna referenčního záznamu o Právu Osoby Zavedení a změna referenčního záznamu o Povinnosti Osoby Zavedení a změna referenčního záznamu o Rozhodnutí OVM Příklady služeb realizujících čtení Poskytnutí referenčního údaje o právním předpisu Poskytnutí referenčního údaje o právech a povinnostech osoby Poskytnutí referenčního údaje o rozhodnutích Agendové role OVM Příklady ostatních služeb Zpochybnění referenčních údajů RPP o Povinnostech osoby Zpochybnění referenčních údajů RPP o Rozhodnutí OVM

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Registrace OVM k agendě 1.Ohlášení agendy: Ústřední správní úřad nebo jiný správní úřad s celostátní působností ohlásí agendu ve své působnosti Ministerstvu vnitra (vyplní a odešle formulář) 2.Registrace agendy: Pokud Ministerstvo vnitra neshledá v ohlášení agendy nedostatky, přidělí kód agendy a údaje o agendě zařadí do číselníku agend 3.Oznámení působnosti OVM v agendě: OVM oznámí Ministerstvu vnitra vykonávání působnosti v agendě do 30 dnů ode dne registrace agendy (vyplní a odešle formulář) 4.Registrace působnosti OVM v agendě: Ministerstvo vnitra sdělí OVM, že byl zaregistrován jako OVM, který danou agendu vykonává, a označení rolí, které jsou na základě ohlášení agendy stanovené jako nezbytné pro výkon agendy.

Zápis referenčního údaje o právech a povinnostech osob do RPP Referenčními údaji o právech a povinnostech osob jsou údaje o rozhodnutích nebo jiných úkonech orgánů veřejné moci, na jejichž základě dochází ke změně referenčního údaje v některém základním registru a dále údaje o určitém právu nebo povinnosti osoby, pokud jiný právní předpis stanoví, že se o nich vedou údaje v registru podle tohoto zákona. Zápis do RPP probíhá jedním z uvedených způsobů – Automaticky přímo z AIS, který provedl změnu referenčních údajů v některém ze základních registrů – Pracovník OVM, který rozhodnutí vydal, manuálně zaeviduje rozhodnutí v editačním AIS RPP ihned po vydání rozhodnutí – Pracovník OVM, který rozhodnutí vydal, kopii rozhodnutí předá vybranému oddělení OVM, které následně manuálně zaeviduje rozhodnutí v editačním AI RPP

Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr

Současný stav a zdroje informací Kontaktní informace Útvar hlavního architekta Zdroje informací: Zadávací dokumentace na implementaci RPP a její přílohy povinnosti.aspx povinnosti.aspx