Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Leonardo da Vinci „Evropa potřebuje šikovné ruce“ „Europa needs handy hands“ Stáž na ZESPÓŁ SZKZÓŁ SAMOCHODOWYCH v Gdansku.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… Březen měsíc Internetu 2008 byl i na kolejíchČD a.s.!
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
ECVET v Programu celoživotního učení
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Využívání výsledků programu Leonardo da Vinci v České republice 5. – KVALITA V PROJEKTECH MOBILITY LEONARDO DA VINCI metodika.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Soukromá podřipská střední odborná škola a
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Ostravská univerzita (1991 → )
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Implementační projekt KAP
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Infrastruktura SŠ a VOŠ v Olomouckém kraji
Mezinárodní spolupráce
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Setkání kariérových poradců Louny –
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku Program Leonardo da Vinci 2001 Projekt Systémy stavebních činností v EU Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku

Charakteristika školy SOU, OU a U, Olomouc, Rooseveltova 79 je jedna z největších středních škol komplexního charakteru pro profesní vzdělávání v Olomouckém kraji. Zřizovatelem školy je Olomoucký kraj. Výuka je zaměřena do čtyř odborných směrů – směr stavební, automobilní, dřevařský a obchodní. Vyučujeme 750 žáků v 12 učebních a 4 maturitních oborech. Spolupracujeme s Hospodářskou komorou Olomouc a s cechy jednotlivých řemesel, dlouhodobě rozvíjíme spolupráci s desítkami firem s celostátní působností. V rámci mezinárodní spolupráce kooperujeme se 2 školami ve Švédsku a 1 školou v Německu, rozvíjíme partnerství v Rakousku a Walesu.

SOU, OU a U Olomouc Rooseveltova 79

Projekt Systémy stavebních činností v EU Cílem projektu bylo seznámit žáky se systémy stavebních činností a pracovními postupy na stavbách ve Švédsku. Příprava projektu začala počátkem roku 2000. Stáž byla orientována na stavební směr výuky. Stážisté byli 4 žáci nástavbového studia stavební provoz, 6 žáků učebního oboru instalatér a 2 žáci učebního oboru zedník. Účastníci absolvovali intenzivní kurz anglického jazyka. Stáž proběhla od 30. září. do 20. října 2001.

Odjezd z učiliště do Švédska

První setkání se Švédskými přáteli

První etapa stáže Stáž byla rozdělena do dvou etap. První etapa, která trvala 1 týden, byla zorganizována ve spolupráci s firmou SKANSKA. Na stavbách probíhaly exkurze s odborným výkladem a diskuze žáků se švédskými partnery. Naši žáci absolvovali se svými švédskými kamarády společnou výuku matematiky a anglického jazyka. Všechny rozhovory probíhaly v angličtině.

Žáci diskutují se Švédy o konstrukci

Exkurze v dílně školy

Naši hoši řeší matematický úkol

Výuka spolu se švédskými studenty

Na stavbě firmy SKANSKA

Na exkurzi ve velkoobchodě

Druhá etapa stáže Druhá etapa stáže trvala 14 dnů. Chlapci pracovali u švédských stavebních firem přímo na stavbách. V každé firmě byli maximálně dva stážisté. Každému žáku byl přidělen švédský lektor mluvící anglicky. Žáci komunikovali v anglickém jazyce.

Nástup na praxi

Nástup na praxi

Pavel Jína - zedník

Ondřej Popelka - zedník

Stanislav Schneider - instalatér

Matěj Štembírek s lektorem

Libor Vavřín – na stavbě

Petr Knop – na stavbě

Na stavbě s lektorem

Ondřej a Pavel na stavbě

Jiří Luběník – s lektorem

Se starostou Kungsbacky Mr.Perssonem

Honza a Michal – s lektorem

Ladislav Klásek - instalatér

Zbyněk Pospíšil - instalatér

Doprovodné akce a zakončení stáže Švédští přátelé pro nás připravili řadu doprovodných akcí, např. společné sportovní hry a společenské večery, návštěvy okolí města Kungsbacky a setkání se starostou, výlet do Göteborgu, návštěva muzea Volvo, muzea Terra Nova, muzea rybářství, muzea námořnictva, účast na hokejovém zápase v hale Skandinávium… Slavnostní zakončení stáže proběhlo za přítomnosti zástupců všech zúčastněných firem, školy i komuny, kde byla oceněna vysoká odborná úroveň našich žáků.

Rozloučení ve škole

Rozloučení ve škole

Přínosy projektu Osobní zkušenost žáků i pedagogů z odborné výuky ve švédské střední škole a její přenos do podmínek české školy. Poznání systémů stavebních činností a pracovních postupů na stavbách ve Švédsku. Zdokonalení jazykové výbavy stážistů. Zájem účastníků stáže o další vzdělávání. 7 z nich pokračuje v nástavbovém studiu a studiu v jazykové škole, 2 žáci nastoupili základní vojenskou službu a 3 žáci jsou zaměstnaní u odborných firem. Zvýšený zájem ostatních žáků i pedagogů školy o projekty v rámci programu Leonardo da Vinci, Socrates, Comenius aj. V roce 2004 škola podala 3 nové projekty.