SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV 29.10. 2013 KOORDINAČNÍ CENTRUM PRO ECVET SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV 29.10. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti Propojování ECVET a NSK Mezinárodní seminář projektu POspolu
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Národní soustava kvalifikací
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
OMC Pracovní expertní skupina
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ZÁVĚREČNÁ JEDNÁNÍ SEKTOROVÝCH RAD 1. čtvrtletí 2015.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
NSK – vazby na evropské procesy
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
2. jednání řídícího výboru
TTnet (Training of Trainers Network)
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Analýza potřeb v území.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Polytechnické vzdělávání v praxi
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV KOORDINAČNÍ CENTRUM PRO ECVET SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV

Koordinační centrum pro ECVET Hlavní smysl a poslání centraHlavní smysl a poslání centra koordinace aktivit souvisejících se zaváděnímkoordinace aktivit souvisejících se zaváděním ECVET v České republice ECVET v České republice naplňování schválené strategienaplňování schválené strategie podpora aktivit zájemců o ECVET z oblasti vzdělávání i prácepodpora aktivit zájemců o ECVET z oblasti vzdělávání i práce fungování jako součást mezinárodní sítě - signál pro EUfungování jako součást mezinárodní sítě - signál pro EU spolupráce s centry pro EQF, EQAVET, Europassspolupráce s centry pro EQF, EQAVET, Europass K jakému právnímu aktu se vztahuje činnostK jakému právnímu aktu se vztahuje činnost Doporučení EP a Rady o vytvoření ECVETDoporučení EP a Rady o vytvoření ECVET centrum ustaveno rozhodnutím MŠMT ve složení:centrum ustaveno rozhodnutím MŠMT ve složení: odborná skupina pro ECVETodborná skupina pro ECVET pracovní skupina NÚVpracovní skupina NÚV národní tým expertů ECVETnárodní tým expertů ECVET

Koordinační centrum pro ECVET Hlavní náplň činnosti a výstupyHlavní náplň činnosti a výstupy naplňování schválené strategie zavádění v ČRnaplňování schválené strategie zavádění v ČR podpora aktivit zájemců o využívání ECVETpodpora aktivit zájemců o využívání ECVET sledování evropského vývojesledování evropského vývoje tvorba vlastních infomačních a metodických materiálůtvorba vlastních infomačních a metodických materiálů překlady a transformace významných evropských materiálůpřeklady a transformace významných evropských materiálů udržování webových stránek ( webových stránek ( Komu je činnost reportována (na národní i na evropské úrovni)Komu je činnost reportována (na národní i na evropské úrovni) EvropaEvropa  struktury vytvořené EK, např. ECVET User´s Group  Cedefop (monitorovací dotazníky) Česká republikaČeská republika  MŠMT - úkol v plánu činnosti  MŠMT - sledování implementace Strategie CŽU ČR

Koordinační centrum pro ECVET Překážky, obtíže a problémy (co se nedaří)Překážky, obtíže a problémy (co se nedaří) překonávat skepsi těch, kteří rozhodujípřekonávat skepsi těch, kteří rozhodují diseminace v prostředí, které nemá zájemdiseminace v prostředí, které nemá zájem zajistit projekt zaměřený na propojení s NSKzajistit projekt zaměřený na propojení s NSK Počet zapojených odborníkůPočet zapojených odborníků (2) + (23) + (8)(2) + (23) + (8) Úspěchy, dobré zkušenosti (co se povedlo)Úspěchy, dobré zkušenosti (co se povedlo) navržení strategie v podobě, kterou MŠMT schválilonavržení strategie v podobě, kterou MŠMT schválilo navržení projektu ECVET Experts v podobě, kterou EU schválilonavržení projektu ECVET Experts v podobě, kterou EU schválilo rozvíjení spolupráce NÚV - NAEProzvíjení spolupráce NÚV - NAEP zakomponování prvků ECVET do projektu POSPOLUzakomponování prvků ECVET do projektu POSPOLU průběžná podpora jednotlivých zájemcůprůběžná podpora jednotlivých zájemců vytvoření a udržování webových stránekvytvoření a udržování webových stránek zajišťování dostupnosti informačních a metodických materiálůzajišťování dostupnosti informačních a metodických materiálů udržování diskuse o možnostech dalšího vývojeudržování diskuse o možnostech dalšího vývoje

Koordinační centrum pro ECVET Jak je činnost financovánaJak je činnost financována samostatný úkol v ročním plánu činnosti NÚVsamostatný úkol v ročním plánu činnosti NÚV podpora z rezortního úkolu koordinacepodpora z rezortního úkolu koordinace činnosti oborových skupin činnosti oborových skupin EU projekt ECVET ExpertsEU projekt ECVET Experts Cíl snahy/iniciativy, k němuž směřuje Vaše práceCíl snahy/iniciativy, k němuž směřuje Vaše práce naplňování schválené strategie zaváděnínaplňování schválené strategie zavádění rozšiřování podpory ze strany MŠMT i EUrozšiřování podpory ze strany MŠMT i EU další rozvíjení spolupráce NÚV – NAEPdalší rozvíjení spolupráce NÚV – NAEP navržení způsobu a realizace propojení ECVET s NSKnavržení způsobu a realizace propojení ECVET s NSK využití tvorby jednotek výsledků učení na základě standardů profesních kvalifikací k propojení profesních kvalifikací v NSK s rámcovými vzdělávacími programyvyužití tvorby jednotek výsledků učení na základě standardů profesních kvalifikací k propojení profesních kvalifikací v NSK s rámcovými vzdělávacími programy

Pro další informace: Děkuji za pozornost !