Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zvláštní případy při účtování materiálových zásob.
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Mzdová agenda.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Materiálové zásoby evidence a oceňování.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Účetní zápisy, účetní knihy, kontrola v účetnictví
zpracovaný v rámci projektu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
MZDA.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování mezd Označení materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Vnitropodnikové směrnice
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Fiktivní firma.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program daňové evidence Mzdová evidence Výpočet mezd v měsíci, sestavení výplatní listiny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pracovně právní vztahy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Personální práce.
DEMOGRAFIE – DEMOGRAFICKÁ REVOLUCE
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Cenné papíry.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Ředitel fiktivní firmy.
Činnosti po skončení roku
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 22. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náležitosti dokladů.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Činnost oddělení Zásobování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Měsíční uzávěrka ve fiktivní firmě.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE 138 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2., 3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál.
Statistika Ukazatelé variability
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtování materiálových zásob.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtárna ve fiktivní firmě.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_019 Název.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
Starobní důchod. 1. Kdo má nárok na důchod? a) každý, kdo byl pojištěn nejméně 25 let a dosáhl důchodového věku nebo b) byl pojištěn nejméně 15 roků a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Personalistika a odměňování pracovníků
STRUKTURA MZDY.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Spojujeme software, technologie a služby Shrnutí roku 2009 OKinfo Kamil Štanda Vedoucí konzultant
ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY VY_32_INOVACE_20_1_5 ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace.
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Platby ve fiktivní firmě
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_07 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celekČinnost mzdového oddělení Ročník 3. Datum tvorby Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Fiktivní firma. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

Její hlavní činností je výpočet mezd zaměstnanců fiktivní firmy. Plní též funkci personálního oddělení. Mzdová účtárna

Ihned po nástupu nových zaměstnanců mzdové oddělení Nechá zaměstnance vyplnit osobní dotazník Přihlásí zaměstnance u zdravotní pojišťovny Přihlásí zaměstnance na správě sociálního zabezpečení Spolu s ředitelem a právním oddělením vyhotoví platové výměry Nechá zaměstnance vyplnit Prohlášení Činnost na začátku školního roku

Prostřednictvím oddělení zásobování pořídí mzdová účtárna mzdové listy a výplatní sáčky podle počtu zaměstnanců. Mzdové listy vyplní na základě údajů z osobních dotazníků. Mzdové listy vyplňuje každý měsíc po vypočítání výplaty. Na výplatní sáčky podepisují zaměstnanci výplatu mzdy. Mzda se vyplácí hotově. Mzdové listy a výplatní sáčky

Bezprostředně po skončení každého měsíce začne mzdová účtárna počítat mzdy. Podkladem je evidence docházky, případně třídní kniha. Ve fiktivní firmě Fistav, s.r.o. mají všichni zaměstnanci měsíční mzdu. Hodiny výuky předmětu Fiktivní firma se přepočítají na pracovní dny. Mzdy počítá mzdová účtárna v tabulce v programu MS Excel. Výpočet mzdy

Pokud je student v hodině nepřítomen pro nemoc, bude mu proplacena nemocenská. Je-li nepřítomen z jiného důvodu, nalezne se důvod nepřítomnosti dle Zákoníku práce. Prázdniny se proplácí jako dovolená. Hodiny nepřítomnosti se přepočítají na dny obdobně jako hodiny přítomné. Nepřítomnost v práci

Po vypočítání mezd je potřeba provést další činnosti: Vystavit dva účetní doklady: podle výplatní listiny a na zákonné ZS pojištění a předat je účtárně Vyplnit hlášení na správu sociálního pojištění a zdravotní pojišťovnu ZDRAFIK a elektronicky je odeslat Zadat do tabulky docs.google podklady pro úhradu daně z příjmů, zdravotní a sociální pojištění Zapsat údaje do Mzdových listů Nechat vyplatit mzdy pokladní (vystavit výdajový pokladní doklad) Činnost po vypočítání mezd

Po skončení účetního roku je třeba: Sečíst částky v mzdových listech a uzavřít je Nechat zaměstnancům podepsat Prohlášení na další rok Vyplnit Evidenční listy důchodového pojištění Provést zaměstnancům roční zúčtování daně z příjmů Činnosti po skončení účetního roku

Před koncem školního roku dostanou zaměstnanci v zákonné lhůtě výpověď od ředitele fiktivní firmy. Mzdové oddělení Vystaví zápočtové listy (Potvrzení o zaměstnání) Do konce června vypočítá mzdy za červen Sečte částky v mzdových listech Činnosti na konci školního roku

1.NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: CD CEFIF FISTAV, s.r.o. – fiktivní firma při Gymnáziu a Obchodní akademii Hodonín: materiály vytvořené vyučujícím a studenty fiktivní firmy FISTAV, s.r.o. 4.Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín: Školní vzdělávací program Obchodní akademie Hodonín, platnost od , strany 172 – 176. Použité zdroje