DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Ing. Stanislava Správková
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Program KOMPAS ® Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Akreditovaný program dobrovolnické služby Duševní vlastnictví DC, chráněn ®
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Mgr. Radek JiránekÚstí n.L Zákon o pomoci v hmotné nouzi a jeho vztah k dobrovolnické službě.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Definice dobrovolnictví
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
Knihovna a Veřejná služba?.  Září 2009 – Prosinec 2011  30 hodin měsíčně  doba trvání 1 rok.
Management dobrovolnictví ve sdružení Okamžik
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
MARKETINGOVÝ MIX.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Společenská odpovědnost a školy
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby

DOBROVOLNICKÉ CENTRUM, o.s. Činnost od roku 2000; v databázi 996 dobrovolníků, Ústecký a Karlovarský kraj Činnost od roku 2000; v databázi 996 dobrovolníků, Ústecký a Karlovarský kraj Akreditace dobrovolnické služby: sociální programy Pět P a KOMPAS; Manažerská akreditace DS a Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně Akreditace dobrovolnické služby: sociální programy Pět P a KOMPAS; Manažerská akreditace DS a Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně

DS v muzeu a knihovně: Rok 2009 – zahraniční stáž ředitelů a získání praktické zkušenosti a informací k dobrovolnictví. Rok 2009 – zahraniční stáž ředitelů a získání praktické zkušenosti a informací k dobrovolnictví. Rok 2010 – konzultace se zaměstnanci, získání příslibu garanta, lektorů, koordinátorů v MaK, společné zpracování Žádosti o udělení Akreditace na MV ČR. Rok 2010 – konzultace se zaměstnanci, získání příslibu garanta, lektorů, koordinátorů v MaK, společné zpracování Žádosti o udělení Akreditace na MV ČR. Podání Žádosti, upřesnění a schválení leden Podání Žádosti, upřesnění a schválení leden 2011.

Akceptované činnosti dobrovolníků: Specializovaný servis pro handicapované návštěvníky. Specializovaný servis pro handicapované návštěvníky. Podílení se na průzkumech zájmu uživatelů – obsluha sběrných míst, dotazovací rozhovory, vyvěšování plakátů. Podílení se na průzkumech zájmu uživatelů – obsluha sběrných míst, dotazovací rozhovory, vyvěšování plakátů. Pomocník proti „profesní slepotě“: web, PR materiály, úprava prostor. Pomocník proti „profesní slepotě“: web, PR materiály, úprava prostor. Pomoc se zajišťováním kulturních akcí – pomocné činnosti pod vedením manažera, orientace návštěvníků, pomoc lidem se specif. potřebami, pomoc s úpravou sálů atp. Pomoc se zajišťováním kulturních akcí – pomocné činnosti pod vedením manažera, orientace návštěvníků, pomoc lidem se specif. potřebami, pomoc s úpravou sálů atp. Průvodce v expozicích v určitém segmentu. Průvodce v expozicích v určitém segmentu.

Dobrovolníci: S.O.S. dobrovolníci x středně dobá či dlouhodobá činnost. S.O.S. dobrovolníci x středně dobá či dlouhodobá činnost. Označování dobrovolníků: tričko, vesta, visačka, čepice, šátek … Označování dobrovolníků: tričko, vesta, visačka, čepice, šátek … Registrační karta dobrovolníka, smlouvy, mlčenlivost, BOZP, prohlídka lékaře … Registrační karta dobrovolníka, smlouvy, mlčenlivost, BOZP, prohlídka lékaře … Dobrovolnictví veřejně prospěšné x vzájemně prospěšné. Dobrovolnictví veřejně prospěšné x vzájemně prospěšné.

Co považuji za důležité? Dobrovolník nenahrazuje kvalifikované osoby ani profi servis (průzkumy, úklid). Dobrovolník nenahrazuje kvalifikované osoby ani profi servis (průzkumy, úklid). Dobrovolník nevykonává neoblíbenou činnost nebo alespoň ne sám. Dobrovolník nevykonává neoblíbenou činnost nebo alespoň ne sám. Dobrovolník rozumí svým právům a povinnostem. Dobrovolník rozumí svým právům a povinnostem. Dobrovolník má svého koordinátora, který mu činnost přiděluje, kontroluje ji a ukončuje ji. Dobrovolník má svého koordinátora, který mu činnost přiděluje, kontroluje ji a ukončuje ji. Dobrovolník by měl být proškolen, pod smlouvou, kontrolován a oceňován. Dobrovolník by měl být proškolen, pod smlouvou, kontrolován a oceňován.

Zisky a náklady Nákladová část Nákladová část 4-8 hodin týdně, tým koordinátorů 4-8 hodin týdně, tým koordinátorů Označení místa pro dobrovolníky (kancelář, šatna, stůl, nástěnka, složka na webu, …) Označení místa pro dobrovolníky (kancelář, šatna, stůl, nástěnka, složka na webu, …) Zisková část Zisková část Motivovaní fandové mají výkonnou roli Motivovaní fandové mají výkonnou roli Partnerský vztah Partnerský vztah Vidí, co uniká profesionálům a mají na to čas Vidí, co uniká profesionálům a mají na to čas Propagují domovskou organizaci Propagují domovskou organizaci

Závěrem: Akreditované programy jako zdroj inspirace, struktury a zkušeností. Akreditované programy jako zdroj inspirace, struktury a zkušeností. Kvalita, rozsah odvislé od kvality, zájmu a možností koordinátora. Kvalita, rozsah odvislé od kvality, zájmu a možností koordinátora. Dobrovolníci mohou dobře sloužit tehdy, když organizace ví, co chce změnit a kde se mohou uplatnit právě dobrovolníci. Dobrovolníci mohou dobře sloužit tehdy, když organizace ví, co chce změnit a kde se mohou uplatnit právě dobrovolníci. Dobrovolníci jsou součástí řízení lidských zdrojů v organizaci. Dobrovolníci jsou součástí řízení lidských zdrojů v organizaci.

Olympiáda dětí a mládeže:

Dobrovolnictví v Ústeckém kraji:

Dobrovolnické centrum, o.s. DĚKUJI ZA POZORNOST Lenka Černá Tel.: ,