MATEMATICKÉ VTIPY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shodnost trojúhelníků Konstrukce trojúhelníků Věta sss
Advertisements

* Procenta Úvod Matematika – 7. ročník *
Utvořte negaci výroku, a to bez použití záporu.
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Shodnost trojúhelníků Konstrukce trojúhelníků Věta sus
Fakulta životního prostředí Katedra informatiky a geoinformatiky
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název:Výrok a jeho negace Autor:Mgr. Petr Vanický.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník : 5.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
19.1 Kružnice, kruh (průsečíky) - konstrukční úlohy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_763.
 Podle slovníku odborných názvů se jedná o hromadění či nahromadění, což je samozřejmě pravda i v tomto případě  Při pojmu akumulace tedy máme na mysli.
Teorie výdělku. Každý ví, že již Teorie výdělku učí, že inženýři a vědci NIKDY nemohou vydělat tolik, jako odchodníci, ředitelé prodeje a … marketing.
GRAVITACE.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mohou tři síly dohromady dávat nulu?
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
SLOVNÍ ÚLOHY – TYP: S ČASOVÝMI ÚDAJI
15.1 Osa a střed úsečky Popiš, co vidíš na obrázcích.
2. Statika v rovině Autor: Ing. Jitka Šenková
Vypracovala: Pavla Monsportová 2.B
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Obvod a obsah lichoběžníku
Patronus 10/06 Pobertovi od Veni. Pár slov úvodem, jsem moc rád, že mohu ve svém časopise pokračovat. Za tohle vděčím mým hodným kolegům, kteří mi pomohli.
Pár vtípků.
2. Vybrané základní pojmy matematické statistiky
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výroková logika.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Čísla Množiny a podmnožiny čísel Přirozená čísla Nula Celá čísla
OTÁČIVÝ ÚČINEK SÍLY NA TĚLESO OTÁČIVÉ KOLEM PEVNÉ OSY
* Thaletova věta Matematika – 8. ročník *
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník, Ekonomické lyceum Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
POJMENOVÁNÍ ÚHLŮ Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
vektorová fyzikální veličina vyjadřuje míru vzájemného působení dvou těles Účinky: a)statické b) dynamické měří se siloměrem je příčinou pohybu.
Číselné obory 9.ročník Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
VY_42_INOVACE_33_Významní matematici Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
POZNÁMKY ve formátu PDF
Zobrazení dutým zrcadlem
Řády čísel– Matematika, 2.ročník
Aritmetická posloupnost Kristýna Zemková, Václav Zemek
Trojúhelník a jeho vlastnosti
VY_32_INOVACE_119_Fyzika_měření_času
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
Vlastnosti trojúhelníku
Vlastnosti trojúhelníku
Vytvořil Aleš Veselý 9.A 7.Zš Kladno
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
konstrukce, měření velikosti osa úhlu, operace s úhly
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Množina bodů dané vlastnosti
Aritmetická posloupnost Kristýna Zemková, Václav Zemek
Budík VY_32_Inovace_13VR-2 Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Konstrukce trojúhelníku
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: TROJÚHELNÍK-testy
Množina bodů dané vlastnosti
IV. část – Vzájemná poloha dvou
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
Teorie výdělku.
Množina bodů dané vlastnosti
Vlastnosti trojúhelníku
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová.
Konstrukce trojúhelníku
Transkript prezentace:

MATEMATICKÉ VTIPY

VTIPY Pro matematika je reálný život jenom speciální případ. Věta Čím méně znáš, tím více vyděláš. Důkaz: Fakt 1: Znalosti jsou Síla. Fakt 2: Čas jsou Peníze.Z fyziky víme: Síla = Práce / Čas. A protože Znalosti = Síla a Čas = Peníze, je tudíž pravda že Znalosti = Práce / Peníze . Vyřešíme vzhledem k Peníze a dostaneme: Peníze = Práce / Znalosti Tedy, když Znalosti se blíží k nule, Peníze se blíží k nekonečnu. Výsledek nezávisí na velikosti Práce. Důkaz je hotov.

VTIPY V matematice používáme epsilon a delta, protože matematici dělají chyby Matematika je jemná a citlivá dohoda o tom, že dvě a dvě jsou čtyři Kružnice je kulatá přímka s dírou uprostřed Matematik povídá o svém kolegovi. "Dělá mnoho chyb, ale dělá je v dobrém směru. Zkoušel jsem to dělat jako on, ale přišel jsem na to, že je velmi obtížné dělat dobré chyby.

VTIPY Profesor na přednášce zformuloval větu a řekl : "Důkaz je zřejmý." Pak se na minutku zamyslel, opustil posluchárnu a po 15 minutách se vrátil šťastný : "Ano, důkaz je zřejmý !" Zlaté pravidlo učitele matematiky : "Budu mluvit pravdu, nic než pravdu, ale ne celou pravdu."

VTIPY Matematik, biolog a fyzik sedí v kavárně a pozorují protější dům. Vidí, jak dva lidé vešli dovnitř a po chvíli tři vyšli ven. Fyzik : "Měření jsou nepřesná." Biolog : "Rozmnožili se." Matematik : "Pokud teď právě jedna osoba vejde do domu, bude opět prázdný."

SIMPSON POCITA

KOZEL

POCIT. STENAT

ZASMEJME SA :-D

TUPY UHOL

SIMPSONOVCI

AUTOR Add Mičáň zsdilong@zsdilong.sk ZŠ – R.Dilonga Hviezdoslavova 823/7 028 01 Trstená