Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Síla - opakování Fyzika 7. ročník Marcela Kubátová

3 Síla Fyzikální veličina, která vyjadřuje, jak na sebe tělesa působí. V běžné řeči však používáme slovo síla i v různých jiných významech.

4 Vyberte z následujících výrazů ty, kde slovo síla má jiný význam než ve fyzice: síla svalů síla zvuku síla magnetu síla vůle síla motoru Umíte nahradit, kde je to potřeba, slovo síla jiným vhodným výrazem? (pevnost, tloušťka, hlasitost, výkon,…)

5 Která věta je správná? Síla drátu je 2 mm. Drát je napínán silou 100N.

6 Čím se dvě síly mohou lišit? Síly mohou mít různou velikost. Síly mohou mít různý směr. Síly se znázorňují vektory (úsečka se šipkou). F1F1 F2F2 Velikost síly se udává v newtonech.

7 Určuj velikosti sil: 2N 0,1N 5N 0,02N 3N F1F1 F2F2 F3F3 F4F4 F5F5

8 Znázorňuj síly: F1 = 25 N 1cm  působí vodorovně zleva doprava F2 = 500 kN 1cm  k  působí svisle dolů F3 = 4,8 N 1cm  působí svisle vzhůru

9 Jakou silou jsou k Zemi přitahována tělesa ze sady závaží? 200 g 100g 50g 20g 10 55221

10 Jak velkou tlakovou silou působí tělesa na podložku? 5,5 t 12 t 35 kg


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google