Můj pohled na techniku není jen o počítačích a jiných vymoženostech,které člověk používá denně a je na nich závislí ale i o technice,která pomáhá našemu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Planety
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
MĚSÍC.
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
0 Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ 0 Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_15.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 20.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Stavba a vznik Země Projevy života
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Dějiny průzkumu sluneční soustavy
STUDENÁ VÁLKA 50. – 60. léta 20. století
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Žiji ve státě Autor: David Kopecký kód DUMu:
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
VESMÍR A SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
Život v barokní době 17. st. a 1. polovina 18. st. VY_32_INOVACE_143
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Elektronická učebnice - I
Vesmír.
Kosmonautika.
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Slavné vesmírné mise Václav Košař.
Země jako vesmírné těleso
SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Saturn Šablona: III/2
VY_32_INOVACE_05_Vesmír Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/38 Název materiálu:Vesmír Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova Anotace:
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Měsíc autor VM:Ondřej Vojáček období.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Měsíc – oběžnice Země pro 5. ročník ZŠ
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
VY_32_INOVACE_09_Měsíc Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 19 TÉMA: Astronomická technika.
Umělé objekty, neboli umělá kosmická tělesa jsou objekty vytvořené člověkem, které se pohybují ve vesmíru.
VY_32_INOVACE_PR4.09     Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: září 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací obor:
Hv ě zdy a vesmírná t ě lesa Eliška Navrátilová, Lenka Dohnalová a Jana Březinová.
 vesmír  vznik vesmíru  kosmický prostor  vývoj poznání o vesmíru  cesty do vesmíru  kontrolní otázky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země1 Ověření ve výuce:
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Název školy: ZŠ Netvořice
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
V E S M Í R ? Seznamte se, prosím!.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Umělá kosmická tělesa.
Transkript prezentace:

Můj pohled na techniku není jen o počítačích a jiných vymoženostech,které člověk používá denně a je na nich závislí ale i o technice,která pomáhá našemu lidstvu objevovat různé zajímavosti o kterých se později dočtete například: v novinách,encyklopediích,různých knížkách atd. ZDROJE

Sondy se dělí–  Měsíční sondy(zkoumající měsíc)  Meziplanetární sondy(zkoumající vlastnosti meziplanetárních prostory,hmoty polí v němž se nachází)  Dále existují také:sluneční sondy(zkoumající slunce),planetární sondy(zkoumající pevná tělesa)kometární sondy(zkoumající komety) Zdroje: eziplanet%C3%A1rn%C3%AD_sonda&acti on=edit&redlink=1

 Čas: Vědcům trvá i 1 rok než vyrobí,otestují a připraví sondu na cestu do vesmíru.Pak ale ještě musí počkat než je ten pravý čas,aby sondy byly bezpečně vypuštěny(NASA se nachází u rovníku aby cesta do vesmíru byla co nejkratší) ZDROJE: rgie/jadro/Image638.jpg

NASA ZDROJE: _-_GPN jpg/220px-The_Apollo_11_Prime_Crew_-_GPN jpg NASA_logo.svg.png Poté, co program Merkury prokázal, že kosmické lety s lidskou posádkou jsou uskutečnitelné, byl zahájen program Apollo. Ten měl původně za cíl další výzkum vesmíru a eventuálně dosažení oběžné dráhy Měsíce.

V půl stoleté historii kosmonautiky jsme zažili už celou řadu předpovědí, kam bude kráčet další vývoj kosmonautiky a kdy lidstvo dosáhne dalších met. S výjimkou jediného splněného termínu, dosažení Měsíce lidmi, který postavil před USA prezident Kenedy, žádný z nich nebyl splněn ve stanovené lhůtě. ZDROJE: /tec_vesmir.aspx?c=A080205_192845_tec_vesmir_vse

Děkuji za pozornos t Snad se vám moje prezentace líbila