Zvířata divočiny Terezka Mazurová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Rozmanitost života v přírodě
Prezentace Barbora Jirasová.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Jaguár americký.
Medvědi.
Lichokopytníci.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Lasicovité šelmy.
Žirafa Moučková Anna.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Kočkovité šelmy.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
Dudek Chocholatý.
Tropický pás - živočichové
Vypracovala Martina Šanderová
ŠELMY.
sudokopytníci (přežvýkavci) – kančil menší
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
SUDOKOPYTNÍCI - PŘEŽVÝKAVCI
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Sojka obecná Garrulus glandarius.
Savany.
Orangutani.
Žirafa.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Gorila.
SAVANY A STEPI ANETA SMOLÍKOVÁ 4.UBZ.
Savci.
Psovité šelmy.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
CZ.1.07/1.4.00/
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Savany.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Veverka známá - neznámá. Vzhled velikost 19 – 23 cm velikost 19 – 23 cm hmotnost 250 – 300 g hmotnost 250 – 300 g střapce chlupů na ušních boltcích střapce.
Správná odpověď ► klik na obrázek
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Veverka známá - neznámá
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Transkript prezentace:

Zvířata divočiny Terezka Mazurová

Žirafa africká Pod názvem ŽIRAFA si všichni představíte zvíře s dlouhatánským krkem.Teď tu máte i další informace o tomto krásném sudokopytníkovi Obývají africký kontinent. Přirozenými nepřáteli žiraf jsou lvi, levharti a hyeny. Samci jsou velcí asi 5,15m a váží až 900 kilogramů. Samice jsou většinou trochu menší a lehčí. Žijí ve skupinách. Samice je březí 457dní a má jedno,výjimečně dvě mláďata.Většinou se rodí v období sucha.Těsně po narození váží mládě 70kg a je vysoké asi 2m.

Zebra stepní Zebří černo-bíle pruhovaná srst je velmi známá. Zebra se prohání po prostorných savanách východní a jižní Afriky. Živí hlavně trávou,ale nepohrdne ani listy nebo dokonce kůrou. Dožívají se 30 až 40 let. Samice je březí 1 rok,po této době rodí jen jedno mládě,které váží 30kg. Zebra je hodně podobná koni.

Lev Lev,opravdový král zvířat. Je to 2. největší kočkovitá šelma (hned po tygrovi) Žije v Africe Jeho jídelníček tvoří antilopy, pakoně,buvoli a zebry. Žijí ve smečkách a na lov jdou většinou pouze lvice ( no přece se král nebude honit za potravou). Samci mají velikou hřívu, kterou se liší od lvic. Samice je březí 100 až 120 dní a rodí 1-4 mláďata. Lvi žijí 10-14 let.

Veverka obecná Hltoun oříšků. Je to malý hlodavec, obývající lesy Evropy. Potrava se skládá především ze semen šišek, má ráda i houby. Samice může mít dva vrhy za rok, jeden vrh obsahuje obvykle 3-4 mláďata, která se rodí po 38 až 39 denní březosti. Mláďata se rodí slepá a po narození váží 10-15 g. Veverka se dožívá obvykle 3 let.

Káně lesní Konečně nějaký ptáček. Stejně jako veverka i káně žije v Evropě. Jeho potrava se skládá z různých myší a hrabošů. Délka těla je přibližně 53cm,rozpětí křídel 110-130 cm a hmotnost 0,7-1,3kg Káně se dožívá až 10 let. Samice klade 1 nebo 2 nažloutlá vejce s rezato-hnědými skvrnami.