Památky Spišská Nová ves

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Významné památky ČR.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Nejposvátnější čínská hora
Památky Karlovarského kraje - románské
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Ta naše země česká 4 Autor : Herbert Novotný.
Jsme u vstupu na území "tepuyes" ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara). Jsme v privilegované.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
SLOVENSKO Typy na výlet
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Zlínský kraj.
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
Nejlákavější kulturní památka
Kulturně historické objekty Slovenska
Praha.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Bozkovské dolomitové jeskyně
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Darek Matwikow Jan Jelínek
Plzeň Plzeň.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Plzeňský kraj  Krajské město je dominantním střediskem – 30% obyvatel  Kvalitní ŽP – NP Šumava – prales Boubín.
SLOVENSKÝ RÁJ. OBSAH - Co je to? Kde je to? - Základní informace -Na co se podívat? -Typy na výlety,památky -Jak vypadá? -Ještě pár fotek Zdroje.
Praha Andy Poláková.
Královéhradecký kraj.
Město Brno.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
TŘEBÍČ – BAZILIKA SV. PROKOPA A ŽIDOVSKÁ ČTVRŤ
Putování po českých krajích.
D o b ř i c h o v i c e - Karlík - K a r l š t e j n
Plánovaný odjezd: Kulturní dům Vrdy – 6:00 hod.
BRNO Matěj Pilát
Soňa Maruničová Říjen ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Románská architektura v Čechách
Spišský hrad Peter Rek.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
ČESKÝ ŠTERNBERK.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Památky Spišská Nová ves

Hrad ve Spišské Jedna z nejcennějších památek Spíše spadající do Seznamu světových přírodních a kulturních památek UNESCO. Nachází se v nadmořské výšce 634 m, jeho rozloha zabírá 4 hektary půdy a je považován za jeden z největších hradních komplexů střední Evropy. Hrad má bohaté dějiny sahající až do doby kamenné, okolo hradu se odehrál nejeden boj a vystřídalo se mnoho majitelů. Nabízí Vám nesčetné množství krás a představení. Tel.: +420-53-4541336 Vstup: 1. 5. 2008 – 31. 10. 2008 Pondělí – Neděle od 9 do 18 hod (poslední vstup v 17 hod) Vstupné: dospělí a zahraniční turisté 120 sk děti, studenti, důchodci 60 sk skupinová 100 sk/ osoba (min. 15 osob) rodinná vstupenka 270 sk (max. 6 osob) foto 0 sk video 60 sk Autem je přístup na placené parkoviště vzdálené 10 minut pěšky od brány hradu ( příjezd směrem od Hodkovic). Pěší výstup ze Spišského Podhradí k hlavní bráně trvá hodinu.

Další památky:

Obrázky z vystoupení

Spišská Kapitula Církevní městečko tyčící se na kopci naproti Spišskému hradu. Je charakteristické katedrálou s dvěmi románskými věžemi. Od roku 1776 je sídlem Spišského biskupství. Mezi jeho památky patří románská soška „ bílý lev“, oltář v Zápolského kaply a překrásné epitafy Imricha a Štefana Zápolských.

Další památky Spišské Podhradí – živé řemeslnické městečko. Nachází se zde nemocnice a klášter Milosrdných bratrů. Přímo pod Spišským hradem se nachází kláštery Csákyovců v Hodkovicích a v Bijacovicích, kde je i gotický kostel a románská rotunda. Pod hradem se nachází stará obec Žehra s kostelíkem známým středověkými nástěnými malbami vysoké kvality.

Spišská Nová Ves Spišská Nová Ves je známá svým „čočkovitým“ náměstím. Dominuje mu novogotická věž, která je nejvyšší na Slovensku. Další památky jsou evangelistický kostel, barokní budova, ve které je dnes galerie Spíše, také je zajímavá budova Reduty s divadlem z počátku našeho století

Děkujeme za pozornost