Podívejte se, jaké to jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Advertisements

Zájezd do Paříže.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Rusko (Ruská federace)
Evropská nej….
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Cestovní kancelář Silesia
Sedm divů světa Andrea.
Milánský dóm – Duomo di milano
Katedrála v Chartres.
Ruský stát a jeho sjednocení
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Artemidin chrám v Efesu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Ruský stát v 16. století.
Téma hodiny: Rusko - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
RUSKO Jan Vaněk.
Finsko Suomen tasavalta.
CHKO Český kras.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nový Zéland.
Rusko 20. ledna 2006.
Téma hodiny: Rusko - socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Rusko – socioekonomické poměry Klíčová slova: Obyvatelstvo,
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
Český Brod.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Německo.
Pojmy – východní Evropa
Sedm divů světa.
Na obrázku je Tokio Modrá mešita v Istanbulu Peking.
Evropa – Východní Evropa Rusko. Rusko – obecně Rozloha: km 2  největší země Obyvatelstvo: 143 mil. (2002)  nejlidnatější země v Evropě Málo.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Kutná hora Lilit Sahakyan. Kutná hora ● Chrám sv. Barbory ● Starodávná kašna ● Kostel sv. Jakuba ● Valašský dvůr ● Morový sloup.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Prezentace Isabelle Masná
VY_32_INOVACE_Fi_II_11 Název Rusko – lidé a hospodářství
Patrimonio de la humanidad
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
ŠVÉDSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_160_Evropská část Ruska
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A02Z6-8_Rusko – státní zřízení.
Rusko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_368.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Světadíly
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Patrimonio de la humanidad
Téma hodiny: Rusko – opakování + postřehy z Ruska Předmět: Zeměpis
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Patrimonio de la humanidad
Patrimonio de la humanidad
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Podívejte se, jaké to jsou. Sedm divů světa podle Rusů. Podívejte se, jaké to jsou. Sedm divů si vybírali sami Rusové od loňského roku. Čeho si cení nejvíce?

Z navrhovaných adeptů na ruských sedm divů vyšlo vítězně: údolí gejzírů na Kamčatce, jezero Bajkal, město Peterhof na jihu Finského zálivu, chrám Vasila Blaženého v Moskvě, hora Elbrus, zvětralé sloupy na hoře Maňpupuner a socha Matka vlast na Mamajevově, připomínající výročí bitvy o Stalingrad. Konkurz na sedm divů Ruska byl reakcí na iniciativu "Sedm nových divů světa" v Evropě. Do seznamu vítězů se tehdy nedostala ani jedna ruská památka. Vítězové ruského konkurzu byli vyhlášeni ve čtvrtek 12. června na Rudém náměstí v Moskvě u příležitosti oslav Dne Ruska. Finále předcházela dvě kola. V první z nich, které začalo v říjnu loňského roku, bylo vybráno 49 kandidátů z významných přírodních a kulturních pamětihodností. Po hlasování na speciální internetové stránce www.ruschudo.ru si sami Rusové vybrali do druhého kola 14 finalistů. Nakonec bylo vybráno po jednom vítězi z každého federálního okruhu Ruska.

Bajkalské jezero Jezero tektonického původu se nachází na jižní Sibiři, jeho název je odvozen od tatarského názvu "Bai-Kul" = bohaté jezero. Je také známé jako Modré oko Sibiře a perla Asie, vysoce ceněné pro kvalitu vody.

se nachází na poloostrově Kamčatka. Jsou zde stovky gejzírů. Údolí gejzírů se nachází na poloostrově Kamčatka. Jsou zde stovky gejzírů.

Socha Matky země se tyčí na kopci Mamajevská mohyla ve Volgogradu, dříve Stalingradu, na památku bitvy v průběhu druhé světové války. Stavba památníku začala v roce 1959 a byla dokončena v roce 1967. Je vysoká 85 metrů, na stavbu bylo použito 5.500 tun betonu a 2.400 tun kovu. Meč má délku 33 metrů a váží 14 tun.

Palác Petrodvorce Palác a park se nacházejí na jižním pobřeží Finského zálivu, asi 29 km od Petrohradu. Hlavní částí je Velký palác postavený na terase u moře v barokním slohu. Je obklopen krásnými parky s mnoha kašnami a fontánami.

Chrám Vasila Blaženého Kostel se nachází na Rudém náměstí v Moskvě. Je známý po celém světě pro výrazné pestře vyzdobené věžičky cibulovitého tvaru. Stavba byla nařízena carem Ivanem Hrozným na památku dobytí Kazaně v letech 1555 až 1561.

Věže v republice Komi Nikdo neví, kdy přesně vznikly. Jejich stáří se odhaduje na 200 milionů let. Nejvyšší měří 42 metrů.

Hora Elbrus Hora Elbrus se nachází v západní části Kavkazu v blízkosti gruzínské hranice. Je to nejvyšší hora Kavkazu, která je spolu s Uralem považována za hranici mezi Evropou a Asií.

konec