Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
ECVET v Programu celoživotního učení
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Usability Workshop Zpráva ze semináře Vilnius, 1.– Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Implementace EQAVET v ČR
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Zajímavosti a weby …on-line inspirace.. Webové stránky ERYICA – stránky organizace, seznam členů, školení, projekty, dokumenty, novinky.
Informační systém pro mládež celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
PROFESNÍ INŽENÝR NOSITEL TECHNICKÝCH INOVACÍ
TTnet (Training of Trainers Network)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Co je program Mládež v akci?
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!

Školící aktivity cíle: –zlepšení a udržení vysoké kvality informací pro mládež v celé síti –pomáhat členům v dosažení a udržení vysoké profesionální úrovně vznikají na základě potřeb členů stále se vyvíjí, upravují, aktualizují

Krok za krokem 1.valné shromáždění ERYICA – požadavek na školící aktivitu 2.Training Task Force (TTF) – skupina zkušených školitelů z celé Evropy + zástupce představenstva –TTF má mandát od valného shromáždění 3.mezinárodní školení školitelů – školitel certifikovaný ERYICA 4.národní školení – podle pravidel ERYICA 5.certifikát od ERYICA pro účastníky národních školení

Hlavní školení YIntro – Stepping into Youth Information Digital YIntro Additional Module Jimmy – Youth Information Mediator (připravuje se) YIntro Advanced Module (připravuje se)

YIntro –pro začínající pracovníky ICM (dříve MBTC) –první krok který bude následován dalšími pokročilejšími a specializovanějšími školícími moduly Cíle: –získání základních kompetencí a dovedností –zajištění stejné kvality služeb v celé síti Skládá se ze 4 sekcí: pozadí a principy informací pro mládež informace pro mládež v praxi umění práce s mladými lidmi v prostředí informačních služeb pro mládež trvalý profesní rozvoj v informační práci s mládeží

Digital YIntro Additional Module –rozšíření pro úspěšné absolventy základního školení Yintro, nebo pro již zkušené pracovníky Cíle: –představit příslušné oblasti a dovednosti v rámci digitálních informací pro mládež –nabídnout základní odbornou přípravu na specifické dovednosti a úkoly které na nás při práci s digitálními informacemi pro mládež čekají –zajištění stejné kvality služeb v celé síti –ERYICA Webbies workshop a brožura „Bezpečnost a kvalita v on-line informacích pro mládež“, motivovat pracovníky informací pro mládež, aby ji aktivně používali.

Školení „ve výstavbě“, spolupráce JIMMY – školení je zaměřeno na pracovníky s mládeží, kteří ve své každodenní práci mimochodem také poskytují informace mládeži YIntro Advanced Module – rozšíření základního modulu YIntro pro zkušené pracovníky Úvod do advokacie a lobbyingu – jedna ze sedmi částí školení Advocacy and Lobbying Training for Youth Organisations (Makedonie, Černá Hora, Bosna a Hercegovina) konference, semináře, kolokvia…

více na…

Publikace Good Practice in Youth Information – příběhy od kolegů ze zahraničíGood Practice in Youth Information Guide to Safety and Quality online – nástroj dělaný na míru informačním pracovníkům s mládeží, kteří se ve své práci pohybují v on-line informačním prostředíGuide to Safety and Quality online Youth Information Starter Kit – nové vydání brožury pro začínající pracovníky a ICM, vydaná ve spolupráci s Radou EvropyYouth Information Starter Kit Zpráva z konference a semináře „25 years of youth information –and counting!“ – ještě není oficiálně přístupná, ale brzy bude Výroční zprávy ERYICA dostupné na