Výstupní zařízení počítače

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Počítačová grafika.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tiskárny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_149_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Tiskárny Josef Maleček učo:
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
HARDWARE 3. část.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
TISKÁRNY.
HARDWARE Co je to ?.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Laserová tiskárna
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Výstupní zařízení počítače

Která zařízení mohou sloužit jako výstupní? Slouží ke komunikaci počítač  uživatel Jako výstupní zařízení může sloužit: monitor, dataprojektor, tiskárna, zvuková karta s reproduktory (sluchátky), plotr, řádek slepeckého písma (!), … Která zařízení mohou sloužit jako výstupní? Jaké jsou podstatné rozdíly výstupu na monitor a na tiskárnu?

Tiskárny Druhy tiskáren V IT „pravěku“ se používaly mechanické tiskárny – typové a jehličkové. Znak nebo jeho část vzniká úderem typu nebo jehličky přes barvicí pásku na papír. Tyto tiskárny však byly pomalé, hlučné a jejich tisk nebyl příliš kvalitní …

Tiskárny Druhy tiskáren Dnes nejrozšířenější jsou tiskárny inkoustové a laserové. INKOUSTOVÁ TISKÁRNA Základem je tisková hlava s velkým počtem jemných trysek, z nichž je vypuzován inkoust v jemných kapkách proti papíru.

Tiskárny LASEROVÁ TISKÁRNA Základem je světlocitlivý válec, na který je laserem "nakreslen" výsledný obraz v podobě elektricky nabitých plošek. Na ně se elektrostaticky přichytí toner. Obtisknutím na papír vzniká výsledný obraz, který je zahřátím (200oC) stabilizován.

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Inkoustová Výhody ... Nevýhody ...

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Inkoustová Výhody nízká pořizovací cena poměrně kvalitní tisk tichý provoz kvalitní barevný tisk za příznivou cenu Nevýhody ...

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Inkoustová Výhody nízká pořizovací cena poměrně kvalitní tisk tichý provoz kvalitní barevný tisk za příznivou cenu Nevýhody poměrně vysoké provozní náklady

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Laserová Výhody ... Nevýhody ...

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Laserová Výhody rychlý tisk mimořádně kvalitní tisk u čb tisku příznivé provozní náklady Nevýhody ...

Výhody a nevýhody různých druhů tiskáren Laserová Výhody rychlý tisk mimořádně kvalitní tisk u čb tisku příznivé provozní náklady Nevýhody relativně vysoká pořizovací cena (zvláště u barevných tiskáren) poměrně vysoké provozní náklady bar. tisku citlivost na druh použitého papíru

Zdroje http://www.sibl.cz/skripta/obrazky/o8.gif http://i.iinfo.cz/images/230/apl3-1.jpg http://tiskarny.wu.cz/ink_soubory/image003.jpg http://home.zcu.cz/~milora/obrazky/laserova1.jpg