Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR 2007-2013 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ČR EU Obecná strategická úroveň
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Evropský sociální fond
ESF v ČR RNDr. Jana Kouřilová, Ph.D. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Výhled Nové programovací období SF 2007 – Obsah prezentace  Cíle podpory  Pravidla podpory  Národní rozvojový plán  Národní strategický referenční.
Techniky projektového řízení
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 7 Strukturální fondy EU Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Evropský sociální fond
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
FONDY EU Programové období
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
FONDY EU Programové období
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Základními informačními zdroji pro zpracování NRP jsou dokumenty vlády ČR, jednotlivých ministerstev a Evropské komise: A. Strategie hospodářského růstu ČR, Konvergenční program ČR, Makroekonomická prognóza, Národní rozvojový plán ČR 2004 – 2006, Ex ante a SEA hodnocení NRP 2004 – 2006, Třetí kohezní zpráva, AbCap - Závěrečná zpráva o absorpční kapacitě, Lisabonská strategie, Zpráva Wima Koka k realizaci Lisabonské strategie, Postup přípravy ČR na čerpání finančních prostředků ze SF a FS v letech , Hlavní směry hospodářské politiky EU, Evropská strategie zaměstnanosti, Strategické obecné zásady Společenství pro soudržnost, Návrhy nařízení ke strukturálním fondům (všeobecné, ERDF, ESF, FS, ESPS), Návrh nařízení k Evropskému zemědělskému fondu pro rozvoj venkova a Evropskému fondu rybářství. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Základními informačními zdroji pro zpracování NRP jsou dokumenty vlády ČR, jednotlivých ministerstev a EK: B. Strategie a koncepce resortů: Strategie rozvoje lidských zdrojů pro ČR, Národní akční plán zaměstnanosti, Národní akční plán sociálního začleňování, Národní program rozvoje vzdělávání v ČR, Národní program výzkumu a vývoje, Strategie udržitelného rozvoje ČR, Bezpečnostní strategie ČR, Národní akční plán boje proti terorismu, Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2006 s výhledem do roku 2015, Strategie regionálního rozvoje, Státní informační a komunikační politika, Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Základními informačními zdroji pro zpracování NRP jsou dokumenty vlády ČR, jednotlivých ministerstev a Evropské komise: Pokračování B. Strategie a koncepce resortů: Státní politika životního prostředí ČR, Průmyslová politika, Národní program výzkumu a vývoje, Národní inovační politika ČR, Podmínky pro formulování Strategie Fondu soudržnosti v období 2007 – 2013, Státní politika životního prostředí ČR, Dopravní politika ČR, Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR, Strategie financování implementace směrnice Rady 91/271/EHS a další dokumenty. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Základními informačními zdroji pro zpracování NRP jsou dokumenty vlády ČR, jednotlivých ministerstev a EK: C. Výstupy projektů evaluace RPS: Bariéry růstu konkurenceschopnosti ČR, Analýza a vyhodnocení vnějšího prostředí systému implementace RPS, Analýza a vyhodnocení slabých míst systému implementace strukturálních fondů a rizik poruch, Hodnocení indikátorů a vyhodnocování jejich nastavení, Identifikace, analýza a zhodnocení rozložení rozvojových programů EU a českých rozvojových programů s cílem navrhnout koordinovanější a racionálnější systém; D. Výstupy projektů oddělení programování RPS: Disparity, Vyvážený rozvoj venkova, Urbánní systémy EU a ČR, Prevence rizik, Dostupnost vybraných statků a služeb, Integrované projekty. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Základními informačními zdroji pro zpracování NRP byly dokumenty vlády ČR, jednotlivých ministerstev a Evropské komise: E. Statistické údaje ČSÚ a Eurostatu, materiály ČNB, studie vědeckovýzkumných pracovišť, strategie a programy rozvoje krajů, Plány odpadového hospodářství jednotlivých krajů, Regionální inovační strategie krajů, Koncepce rozvoje cestovního ruchu krajů a další dokumenty za kraje a regiony soudržnosti. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Úkol byl rozdělen do sedmi částí : 1) Posouzení obsahu a formy současného NRP ve světle současných trendů v EU pro období a následné zpracování socioekonomické analýzy. 2) Zpracování SWOT analýzy s vazbou na doporučení Evropské komise ke strukturálním intervencím po roce Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Úkol byl rozdělen do sedmi částí : 3) Návrh klíčových/prioritních oblastí NRP (Strategické prioritní části včetně průřezových problematik jako životní prostředí). 4) Variantní návrh zaměření operačních programů. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Úkol byl rozdělen do sedmi částí : 5) Návrh rozložení finančních zdrojů mezi prioritní oblasti. 6) Variantní návrh institucionální struktury pro alokace veřejných zdrojů z rozpočtů Evropské komise, vlády ČR, krajů, obcí a ostatních zdrojů veřejného i soukromého sektoru. 7) Doporučení pro zpracovatele Národního strategického referenčního rámce a indikativní stanovení částí NRP, které jsou vhodné pro využití při tvorbě NSRR. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

HARMONOGRAM POSTUPU PRACÍ I.Analýza současné situace: 1 Všeobecná charakteristika 2 Makroekonomická analýza a prognóza 3 Podnikání a znalostní ekonomika 4 Rozvoj lidských zdrojů a situace na trhu práce 5 Dostupnost infrastruktury a udržitelnost 6 Regionální disparity, soudržnost a urbánní problematika 7 Vazby na rozvoj venkova a rybářství 8 Životní prostředí 9 Zhodnocení dopadů realizace dosavadních rozvojových programů Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

HARMONOGRAM POSTUPU PRACÍ II. SWOT analýza : 1 SWOT analýza 1 SWOT analýza 2 Komentář ke SWOT analýze 2 Komentář ke SWOT analýze III. Cíle, strategie, priority: Stanovení globálního cíle, strategie a priorit NRP – na základě výsledků vyplývajících z aktivit I a II a v souladu s materiály EU a ČR Stanovení globálního cíle, strategie a priorit NRP – na základě výsledků vyplývajících z aktivit I a II a v souladu s materiály EU a ČR Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

HARMONOGRAM POSTUPU PRACÍ IV. Zaměření operačních programů:  Variantní návrh zaměření operačních programů V. Stanovení optimálního rozložení finančních zdrojů VI. Variantní návrh institucionální struktury Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

HARMONOGRAM POSTUPU PRACÍ VII. Doporučení pro zpracovatele NSRR a indikativní stanovení částí NRP, které bude vhodné využít při tvorbě NSRR VIII. Finalizace dokumentu Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Národní rozvojový plán České republiky pro léta Děkuji za pozornost Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti