ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Čísla stran v Microsoft Office Word
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Karta Domů, skupina Odstavec
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Vzhled stránky Velikost, okraje, orientace. Vzhled stránky POZOR! Zpravidla bychom si měli vzhled stránky uvědomit a rozmyslet jako první Pokud máme celý.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Osnova, rejstříky, obsah
postup tvorby prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– sestavujeme prezentaci
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Power Point– popis prostředí
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Vytvoření hypertextového odkazu
Nástroj pro prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Širokoúhlá prezentace
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Nástroj pro prezentace
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ
Poznámka: Pokud chcete mít jistotu, že má vizitkový papír správné umístění pro tisk, zkuste si vizitky nejdřív vytisknout na běžný papír. Možná.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Současné fotoalbum.
Kofigurace & napájení Windows
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Transkript prezentace:

ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech

Širokoúhlá prezentace Tato šablona je formátována v širokoúhlém poměru 16:9. Představuje vynikající způsob využití výhod přenosných počítačů, televizorů a projektorů se širokoúhlými displeji. I když nemáte širokoúhlý displej, můžete vytvářet a prezentovat snímky ve formátu 16:9. Funkce prezentací aplikace PowerPoint vždy změní velikost snímků tak, aby se vešly na jakoukoli obrazovku.

Výhody širokoúhlého zobrazení  Skládání materiálu vedle sebe vypadá přirozeněji.  Širokoúhlá obrazovka dodá obrázkům a grafice na zajímavosti.

Širokoúhlé obrázky Na širokoúhlé obrazovce lze zajímavěji prezentovat i jeden obrázek, například graf.

Obrázky lze v širokoúhlém zobrazení prezentovat zajímavěji. Širokoúhlé obrázky

Vytváření prezentací 16:9 Důležité upozornění: Vždy začínejte s velikostí snímku nastavenou na poměr, který chcete použít. Pokud po vytvoření některých snímků změníte jejich velikost, bude změněna velikost obrázků a další grafiky. To může narušit jejich vzhled. Chcete-li nastavit širokoúhlou prezentaci, proveďte některý z následujících kroků:  Začněte touto šablonou. Stačí odstranit příklady snímků a přidat vlastní obsah.  Případně přejděte na kartu Návrh a otevřete dialogové okno Vzhled stránky. Klepněte na rozevírací seznam Velikost snímku a vyberte položku Předvádění na obrazovce (16:9) (Poznámka: podporováno je také rozlišení 16:10, což je běžné širokoúhlé rozlišení pro přenosné počítače. )

Tipy k prezentaci  Chcete-li vytvářet prezentace na skutečné širokoúhlé obrazovce, potřebujete počítač a případně projektor nebo plochý panel, který nabízí rozlišení pro širokoúhlý přenos.  Běžné rozlišení širokoúhlé obrazovky počítače je 1280 × 800 a 1440 × 900. (Jedná se o poměr 16:10, ale funguje také i s projektory a obrazovkami s poměrem 16:9.)  Standardní rozlišení televizí s vysokým rozlišením jsou 280 × 720 a 1920 ×  Pomocí zkušebního vzorku v následujícím snímku ověřte nastavení prezentace.

Vzorec širokoúhlého textu (16:9) Test poměru (Měl by mít kruhový tvar) 16×9 4×3