Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zpracování půdy na zahradě
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Průjem Kód VM:VY_52_INOVACE_27 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravá strava
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_107_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva anorganická Kód VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Bronchitida Kód VM:VY_52_INOVACE_25 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hygiena
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Obydlí Číslo DUM: VY_52_INOVACE_75_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Sňatek
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Manželství Číslo DUM: VY_52_INOVACE_72_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Rodina
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Druhy mezilidských vztahů Číslo DUM: VY_52_INOVACE_69_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Drobná poranění v domácnosti Číslo DUM: VY_52_INOVACE_80_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nástroje a nářadí – základní sortiment Kód VM:VY_52_INOVACE_36_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Funkce rodiny Číslo DUM: VY_52_INOVACE_66_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_106_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Tepelné úpravy Číslo DUM: VY_52_INOVACE_120_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Vaření Číslo DUM: VY_52_INOVACE_121_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Bytové prostory Číslo DUM: VY_52_INOVACE_76_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Rozdělení masa Číslo DUM: VY_52_INOVACE_109_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Předběžná příprava potravin Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy potravin Klíčová slova: Druhy masa, rozdělení Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 10. srpna 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín

Rozdělení masa

Co je to maso? Jsou to všechny poživatelné části teplokrevných a studenokrevných zvířat se šlachami, vazivem a tukem. Převážnou část masa tvoří svalovina. Maso je jednou ze základních potravin .

:Hodnota masa je ovlivněna: množstvím živin a obsahem vody druhem zvířete a podle části těla, ze které maso pochází energetická hodnota masa je dána obsahem tuku a vody v mase tučné maso má méně vody a více tuku a naopak.

Maso obsahuje tyto látky: 50- 80% vody, 15- 23% bílkovin, 2-50% tuku, malý podíl sacharidů (glykogen), minerální látky: fosfor, draslík, vápník, hořčík, sodík, železo vitamíny B1,B2, PP, A

Rozdělení masa JATEČNÉ RYBY DRŮBEŽ ZVĚŘINA

Jatečné maso hovězí telecí vepřové skopové kozí a koňské

Ryby: Sladkovodní kapr, štika, lín, sumec, okoun, úhoř Mořské makrela, treska, sardinka, žralok, losos, tuňák

Drůbež: Hrabavá: kuře ,slepice, kohout krůta, krocan kapoun, pulard perlička Vodní: husa, kachna

Zvěřina: Vysoká,nízká,černá: jelen, srnec daněk, muflon divoký zajíc a králík divoké prase Pernatá: bažant, křepelka, koroptev tetřev

Rozděl do správných sloupců  jatečné zvěřina ryby drůbež