SOBOTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
BIBLICKÝ RŮŽENEC tajemství světla
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Křesťanský pohled na úlohu dětí a rodiny v péči o staré a nemocné rodiče MUDr. VÍT DRÁPAL Nemocnice Milosrdných sestrer sv. Vincence de Paul, KROMĚŘÍŽ.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Exodus 20:8-11 Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina,
O kolik požehnání přicház í š?
Desatero 1/3 – přirozený mravní zákon
Sobota je více než víkend
Kdy to bylo stvořeno?
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
III. Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...

Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Nu 9/15-23 V den, kdy byl Příbytek postaven, přikryl Příbytek při Stanu svědectví oblak. Od večera do rána pak spočíval nad Příbytkem.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Bezpečný sbor. Jak důležitý je pro člověka pocit bezpečí?
Proč je důležité studovat Principy

Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Marta Kubišová: Ježíš, nejkrásnější ze všech jmen
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Svou vlídnou lásku dej nám, ó Pane náš, ať jsme tvůj zástup přej nám, ó Pane náš, ať líp se dýchá dej nám, ó Pane náš,
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Desatero božích přikázání
 Touha a nejvyšší hodnota Čechů – funkční rodina a děti  Realita – život vedoucí spíše k destrukci rodin  Rodina je nenahraditelná – má smysl bojovat.
Láska neexistuje, jsou jen důkazy lásky!
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
1. Ó Hospodine, Pane náš a králi! Jak důstojné a jak je plné chvály tvé jméno na vší zemi široké! Jde sláva tvá nad nebe vysoké.
BIBLICKÉ ZÁKLADY SVÁTOSTI SMÍŘENÍ. Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze.

Kde mají původ Velikonoce?
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
{ AC Rousínov, , Jirka Pospíšil. { Setkání s Bohem působí RADOST AC Rousínov, , Jirka Pospíšil.
ŽIDOVSKÉ SVÁTKY.
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
ÚVOD DO STUDIA PŘEHLEDU BIBLE
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Morálka a mravnost Mgr. Michal Oblouk.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Zázrak komunikace s Bohem
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Poznání Boží vůle.
1. Svatá doba, Páně den; | Hospodin buď veleben
Biblické verše....
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Transkript prezentace:

SOBOTA

STVOŘENÍ

Gn 1,31 Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré Gn 1,31 Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro, den šestý. Gn 2,1 Tak byla dokončena nebesa i země se všemi svými zástupy. Gn 2,2 Sedmého dne dokončil Bůh své dílo, které konal; sedmého dne přestal konat veškeré své dílo. STVOŘENÍ

Ex 31,17 V šesti dnech totiž učinil Hospodin nebe a zemi, ale sedmého dne odpočinul a oddechl si.„ Gn 2,3 A Bůh požehnal a posvětil sedmý den, neboť v něm přestal konat veškeré své stvořitelské dílo. STVOŘENÍ

MANA Z NEBE

MANA Z NEBE Ex 16,4 Hospodin řekl Mojžíšovi: "Já vám sešlu chléb jako déšť z nebe. Ať lid vychází a sbírá, co denně spotřebují. Tak je podrobím zkoušce, budou-li se řídit mým zákonem, či nikoli. Ex 16,5 Když budou připravovat, co přinesou, ať je toho šestého dne dvakrát tolik, než co nasbírají každodenně."

MANA Z NEBE Ex 16,26 Šest dní budete sbírat, ale sedmý den je den odpočinku. Ten den nebude nic padat." Ex 16,27 Když přesto někteří z lidu sedmého dne vyšli, aby sbírali, nic nenašli. Ex 16,28 Hospodin řekl Mojžíšovi: "Jak dlouho se budete zpěčovat a nebudete dbát mých příkazů a řádů? Ex 16,29 Hleďte, vždyť Hospodin vám dal den odpočinku.

BOŽÍ ZÁKON

ZÁKON LÁSKY BOŽÍ ZÁKON

ZÁKON LÁSKY BOŽÍ ZÁKON

I. BOŽÍ ZÁKON Ex 20,2 "Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; Ex 20,3 Nebudeš mít jiného boha mimo mne. I.

BOŽÍ ZÁKON Ex 20,4 Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Ex 20,5 Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. II.

BOŽÍ ZÁKON Ex 20,7 Nezneužiješ jména Hospodina, svého Boha. III.

IV. BOŽÍ ZÁKON Ex 20,8 Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý. Ex 20,9-11 Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina, tvého Boha. Nebudeš dělat žádnou práci ani ty ani tvůj syn a tvá dcera ani tvůj otrok a tvá otrokyně ani tvé dobytče ani tvůj host, který žije v tvých branách. V šesti dnech učinil Hospodin nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, a sedmého dne odpočinul. Proto požehnal Hospodin den odpočinku a oddělil jej jako svatý. IV. BOŽÍ ZÁKON

ZÁKON LÁSKY BOŽÍ ZÁKON

JEŽÍŠ

L 4,16 Přišel do Nazareta, kde vyrostl L 4,16 Přišel do Nazareta, kde vyrostl. Podle svého obyčeje vešel v sobotní den do synagógy a povstal, aby četl z Písma. JEŽÍŠ

Mt 5,17 Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit. Mt 5,18 Amen, pravím vám,: Dokud nepomine nebe a země, nepomine ani jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane. JEŽÍŠ

L 23,56 Potom se vrátily, aby připravily vonné masti a oleje L 23,56 Potom se vrátily, aby připravily vonné masti a oleje. Ale v sobotu zachovaly podle přikázání sváteční klid. APOŠTOLOVÉ

Sk 17,2 Pavel jako obvykle přišel do jejich shromáždění a po tři soboty k nim mluvil, vykládal Písmo… APOŠTOLOVÉ

Sk 16,13 V sobotu jsme vyšli za bránu k řece, protože jsme se domnívali, že tam bude modlitebna; posadili jsme se a mluvili k ženám, které se tam sešly.

stvoření mana z nebe boží zákon boží napomínání Ježíš Kristus apoštolové vnitřní potřeba

vnitřní potřeba