SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Co jsme v kraji už pro reformu udělali?
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Z KÁČKA DO L É ČEBNY „DLOUHÁ“ CESTA AT KONFERENCE – , SEČ Zuzana Hrdličková K-centrum Mladá Boleslav, Semiramis o.s.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Přechod z ústavní do komunitní služby
S OCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY SDRUŽENÍ PRÁH. S DRUŽENÍ PRÁH ZŘIZUJE TŘI TIPY DÍLEN : Sociálně terapeutickou dílnu Café Práh Sociálně terapeutickou dílnu.
Regionální péče v Praze
Plánovaný rozvoj služeb
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Andrea Brožová Doubková
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Gerontopsychologie v praxi
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Terapeutické komunity
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
metodik služeb Podpory bydlení
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Andrea Brožová Doubková
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ

JAK É MOŽNOSTI PODPORY MŮŽE VYUŽ Í T ČLOVĚK, KTERÝ … stojí o práci, ale potřebuje se na ni nejprve připravit nebo se chce vrátit do studia, ale potřebuje znovu získat denní režim a ověřit psychickou zátěž chce a může rovnou pracovat, ale… chce získat informace a načerpat zkušenosti ohledně zaměstnávání

JAK É MOŽNOSTI PODPORY MŮŽE VYUŽ Í T ČLOVĚK, KTERÝ …...stojí o práci, ale potřebuje se na ni nejprve připravit nebo se chce vrátit do studia Pracovní terapie a volnočasové aktivity Tr é ninkov é resocializačn í pracovi š tě Sociálně terapeutické dílny Chráněné dílny

JAK É MOŽNOSTI PODPORY MŮŽE VYUŽ Í T ČLOVĚK, KTERÝ …...chce a může rovnou pracovat Přechodné zaměstnávání Chráněné místo

JAK É MOŽNOSTI PODPORY MŮŽE VYUŽ Í T ČLOVĚK, KTERÝ …...chce získat informace a načerpat zkušenosti ohledně zaměstnávání JOB SETKÁNÍ Podporované zaměstnávání Sociální firmy

REGIONALITA

DATABÁZE KOMUNITNÍCH SLUŽEB

ORGANIZACE A JEJICH SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ Bona Eset- help Fokus Praha Green Doors N á ruč Modr é dveře Tr é ninkov é resocializačn í pracovi š tě x X x Soci á lně terapeutick é d í lny x x Chr á něn é d í lny x Přechodn é zaměstn á v á n í x x Podporovan é zaměstn á v á n í xxx Soci á ln í firma x x Job setk á n í x

Služby zaměstnávání Je proces, při kterém je akcentováno: zotavení, udržení a rozšíření pracovního potenciálu. V tomto procesu se kombinují: individuální metody (orientace v práci, trénink v zaměstnání, zprostředkování zaměstnání a koučování v zaměstnání) se strategiemi orientovanými na prostředí (vytvoření nebo ovlivnění budoucí pracovní situace).

VSTUP DO SLUŽEB Každá služba má definovaná kritéria příjmu a odmítnutí: okruh diagnóz (doporučení od ošetřujícího psychiatra) věk nad 18 let stabilizovaný zdravotní stav Motivace pracovat / pracovat na změně Před přijetím nebo na začátku spolupráce probíhá mapování (šetření potřeb) na základě potřeb (zakázek) je nabízena odpovídající služba

PRŮBĚH POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY klíčový pracovník individuální plánování téma nemoci, práce s krizí (protikrizové plánování) spolupráce s okolím (rodina, odborníci, blízcí,…) vyhodnocování spolupráce