Průzkum „Uplatnění současných absolventů oboru adiktologie“ provedený v roce 2010 Bc. Kateřina Sklenářová Francová Bc. Vojtěch Janouškovec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
1 STUDIE POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt empirického výzkumu
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Regionální individuální projekt PŘÍPRAVA +
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Monitoring dalšího vzdělávání
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Česká asociace adiktologů
Seminární práce Mgr. Bc. Radka Burketová N_TiM/pMPH
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Terénní cvičení Statistické šetření a získávání dat na příkladu socioekonomických aspektů Jičína Bc. Kateřina Smrčková.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Mezinárodní migrace a nelegální pracovní aktivity migrantů: Česko a evropský kontext Identita ve vztahu k národnostním menšinám listopadu 2005.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop pro tazatele Bc. Petr Pavlíček Bc. Artem Vartanyan
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Průzkum spokojenosti Hledání odpovědí na otázky:
Transkript prezentace:

Průzkum „Uplatnění současných absolventů oboru adiktologie“ provedený v roce 2010 Bc. Kateřina Sklenářová Francová Bc. Vojtěch Janouškovec

obsah prezentace ♠ Cíle průzkumu ♣ Metoda provedení průzkumu ♥ Zpracování dat ♦ Výsledky ♠ Souvislosti a závěry

cíle průzkumu ♠ Stručný průzkum oborových aktivit absolventů oboru adiktologie ♣ Zmapování úspěšnosti absolventů při uplatnění v oboru

metodologie Metody sběru dat: ♠ Dotazníkové šetření ♣ Semistrukturované interview Zpracování dat: ♥ Statistické ♦ Kvalitativní

cílová skupina Počet respondentů zařazených do průzkumu 31

výsledky Pracující v současné době v oboru – oba ročníky Důvod proč NE Pro- cent Zatím nepřišla vhodná nabídka 53% Jiné33% Zatím se na práci v oboru necítím 7% Špatné finanční podmínky 7% V oboru pracovat nehodlám 0% Zaměstnáníprocent Kontaktní a terénní pracovník 31% Výzkum19% Vedení organizace13% Vedení KC13% Primární prevence13% Psychiatrická léčebna 6% Úřad vlády RVKPP6%

výsledky Pracující v současné době v oboru – podle ročníků

výsledky Absolvování studia adiktologie a snazší uplatnění v oboru – oba ročníky Vyšší atraktivita pro zaměstnavatele 92% Vyšší jistota při práci s klienty48% Oboje53%

výsledky Práce v oboru před zahájením studia - oba ročníky

výsledky Práce v oboru před zahájením studia - podle ročníků

výsledky Práce v oboru při studiu - oba ročníků

Výsledky Práce v oboru při studiu - podle ročníků

výsledky Pokračování ve studiu jiných oborů – oba ročníky

postřehy a souvislosti ♠ Rozsah adiktologických služeb neodpovídá rozptylu uplatnění absolventů adiktologie ♣ Obava a neznalost „jak zaměstnat adiktologa“ ♥ Vliv praxe na uplatnění absolventů ♦ Vysoká nezaměstnanost absolventů adiktologie v kontextu zvyšování kvalifikace

závěry ♠ Propagace a šíření informací o profesi adiktolog ♣ Rozšíření pole působnosti adiktologa dle jeho skutečných kompetencí (často podceňovány) ♥ U zaměstnavatelů, kteří provozují adiktologické služby jako nestátní a nevládní organizace bývá uchazeč o místo- adiktolog jednoznačně zvýhodněn.

náměty pro příště Zajímavé otázky do budoucna: Zvyšuje se můj kredit v oboru tím, že jsem si nechal uznat adiktologa? Podrobnější analýza důvodů vysoké nezaměstnanosti absolventů Průzkum rozptylu a uplatnění jak absolventů adiktologie, tak uznaných adiktologů A CO BY ZAJÍMALO VÁS?

Děkujeme za pozornost Pro dotazy, návrhy a připomínky prosím pište na